Risen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ilyen a lentebb tárgyalt zárnyitás jelentõsége: ha nem szándékozol lopni (ami mellesleg jó pénzszerzési forrás), akkor is kell a zárnyitás képesség, különben a vadonban is jónéhány ládát leszel kénytelen hátrahagyni.
Közelharci fegyvernek válasthatsz botot, fejszét, kardot, de itt is eléggé túlsúlyozták a kard jelentõségét, ha megtanulod a kovácsolást lényegesen erõsebb fegyverekre tehetsz szert, ha a kard mellett döntöttél (kovácsolni kizárólag kardot lehet)
A lootolható dolgokat is jelölhették volna feltûnõbben, könnyû ottfelejteni ezt-azt, ha nem vagy elég figyelmes.
Részemrõl ennyim a negatív észrevétel a játékhoz, összességében jónak tartom a Risent.
Csóró senkiként is ott vannak a pályán a magas szintû ellenfelek (pl ogre), ezek felreesõ helyeken portyáznak, örködnek, megakadályozzák, hogy kezdõként gondtalanul barangolj, de ezzel csak realiszikusabbá teszik a kalandozást.
A leölt alacsonyszintû ellenfelek fejezetenként respawnolnak, illetve cserélõdnek magasabb szintûekre, tehát lesz kivel harcolni.
Bányászat, állatok kizsigerelése képesség értelmet kapott, ércekbõl kardot kovácsolhatsz magadnak, a varázstekercsek készítéséhez pedig szükséged lesz különbözõ alapanyagokra.
Íjászkodni nem próbáltam, közelharconak az erõ a legfontosabb tulajdonság, s ez lett a számszeríj sebzésmódosítója is, úgyhogy van távolsági alternatíva a kard mellé, amire olykor szükség is lehet.
Harcoknál lényeges a reflex, ütemérzék, még magasabb szinten is csúnya vége lehet, ha átgondolatlanul próbálsz az ellenfeke orra elõtt csápolni (ráadásul szeretnek többen támadni).
Szerintem érdemes kipróbálni a játékot, természetesen nem tudom neked milyen igényeid vannak egy-egy játékkal szemben - ezt is lehetett volna szebbre-jobbra csinálni, kb. a 2 GB feltelepített adatból ennyi az annyi - nem csúcskategória, de azért jó.
Milyen szinvonalu lett ha mondjuk egy 10-es skalan kellene pontozni ?
3. szintû zárnyitást csak Cid képes tanítani a kikötõvárosban, ha a Dont támogatja a karakter.
Érdekes, ha a monstorba kerül a kari, ott is megvan a lehetõség a zárnyitás megtanulására (és a többi tolvaj képességre), mágián belül viszont nagyon eldugták a zárnyitás lehetõségét, amit meglehetõsen bosszantónak tartok, ebben a játékban ez egy alapképesség lenne, miért kell varázslónak tolvajtól tanulni?
Végre egy zsíros állás!!!! Elmentem lángososnak.
Az oroszok warezben, patchekben topon vannak, de gondolom nem a magyaroknak szánták azt a verziót.
Telepítéskor ha angol volt az felirat, s ennek ellenére lett orosz, meg van buherálva a nyelvi csomag is, amivel a magyarítás nem tudott mit kezdeni.
16-os szinten képtelen zárakat kinyitni, így el is ment tõle picit a kedvem.
Kikötõvárosban találsz egy Cid (remélem jól emlékszem) nevû alakot.
Õ taníthat zárnyitást, de csak azt követõen lesz erre hajlandó, ha néhány küldetésben õt segíted.
a risent majdnem végignyomtam, de annyi dicséretet hallottam a gothic sorozatról, h gondoltam elkezdem az egyes számútól...
egyelõre nálam nem felhõtlen az öröm..
Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB
lehet ez valami bug?
hát igazán szégyellem magamat, de nem boldogulok az irányítással a gothic 1-ben... illetve a tárgyak vásárlásánál elakadtam.. hiába nyomom az elfogad opciót, semmi...
azért nem túl egyszerû😞((
valaki elmeséli...habár egy sima tárgy felvétele sem lehetne sokkal bonyolultabb😄DD
a harcra rájöttem, azért😄
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
Én az útán érdeklödnék hogy a bandita tábornál a mocsár mellet a tüznél üldögélt 3 vagy 4 munkás és 2 bandita az egyiktöl lehetet zsebmetszést és zárfeltörést tanulni de felvettem 1 küldit miszerint Inkvizítorokat kellet megölni at egyik ásatásnál 11-et és azota nem találom azt a csokát akinél a zsebmetszést meg a zárfeltörést tanitodta, és hát egyiket se tanultam ki sajnos és hát most igen nagy szükségem lenne rá... help plz <#szomoru1>#szomoru1>
[url]http://g.bfbcs.com/28826/pc_Szykla%5BHUN%5D.png[/url]
# Ütközésvizsgálat javítva: elõzõleg egyes helyeken be lehetett ragadni
# Brogar arénás küldetése javítva: ezt a küldetést csak két esetben lehetett teljesíteni
# Állásbetöltés után a kamera és a kezelõfelület nem romlik el többé
# Javítva az a hiba, amikor a játékos bizonyos helyeken egyszer csak az emeletre teleportálódott
# Vadászos küldetés: javítva az a párbeszéd, ami kinyírta a küldetést
# A végõs csatával kapcsolatban javítva egy hiba
# Don arany kardja küldetés: lopással kettõt is lehetett belõle szerezni, javítva
# Útjelzõ táblák bevilágítása javítva
# Bizonyos küldetések célpontjainak bejelölése a térképen javítva lett
# A bastard sword problémája javítva, most már mindig megkapjuk, ha megvan hozzá a nyersanyag
# Padokkal, székekkel stb. kapcsolatos cselekvések polírozva
# Egy csomó párbeszédopció polírozva
# A szövegekben levõ hibák száma csökkentve
# Placement of various objects in the world revised
# Collision revised: player could previously get stuck in certain locations
# Problem with Brogar Arena quest resolved: this quest was only offered twice in certain circumstances
# Problem with the camera and the interface after loading a saved game resolved
# Various locations revised where the player was teleported to the first floor upon entering a building
# The hunters are to hunt again: problem with a dialog option that immediately ended this quest resolved
# Problem with the trigger for the final battle resolved
# Golden sword for the Don: this sword could be duplicated by stealing
# Problem with signpost lighting resolved
# Position of various quest goals revised and improved
# Problem of the player not receiving the bastard sword after delivering the materials for it resolved
# Interaction with benches, chairs, etc. revised
# Various dialog options revised
# Various error corrections made in game texts and language files
Next PC upgrade: 2022
Az eszméletlenül földön fekvõ ellenfeklet ki lehet ugyan végezni, de fölösleges, ugyanis, ha nem az a feladat XP nem jár érte.
Lesznek küldetések, amikor nem "barátságos gyilkolászás" lesz a cél, pl a kalózkapitány és bandája nem kel fel a porból.
Embereket itt nem lehet végleg megölni?
A játék elején a banditáknál egy Lorenzo nevû tag rávett, hogy menjünk kincset keresni. Útközben kiderült, hogy engem akar kifosztani. Miután levertem felkelt és elsétált.
Ez normális? Vaddisznó farkas goblinok a parti barlangban pld nem keltek fel.
Vagy itt is van olyan gothic3-as marhaság, hogy külön ki kell végezni az ellenfeleket?
Vannak egyeltalán érezhetõ különbségek a három irányzat között, azon túl, hogy a jég fagyaszt, a tûz éget - mágiára immunis lények lesznek?
és majdnem biztos vagyok benne, h nincs ott több..
na mind1 megyek a többi titán cuccért...egy kardom, meg a 120-as fejsze van még csak meg.
Pecsétet máguskén tudtál volna tanulni. Valószínû, hogy rossz mellszobrokkal próbálsz bejutni a Don barlangjában lévõ titán cuccokhoz.
De szerintem a játék egészéhez képes ezek apróságok.
És egy újabb kérdés? pecsétet ugye nem tudtam volna tanulni harcosként? mondjuk a 4. fejezetnél tartok, szóval talán már mind1 is😄
illetve a Don barlangjánál lévõ titáncucchoz hogyan jutok be? van két mellszobrom, de hiába rakom rá az oltárra, semmi...
de csodálkozva nézem, h egyeseknek mennyi tp-jön össze😄
én legutolsó végigjátszásnál -addigi tapasztalat alapján- az ideális játékívet követtem: mocsár minden küldetés, kivéve csatalakozás, aztán város, minden küldetés Don oldalán, majd elfogatom magam, kolostor minden küldetés, rendharcos, kard + kristálymágia. még nehéz fokozaton sem okozott gondot semmi.
Két eset lehetséges, vagy elavult, régi a daemon tolls, azért nem tudja kezelni az imaget, vagy hibás az image.
Amini image mérete 40,2 Mb, csak be kell mountolni, s indítani a játékot, az image tartalmával nem kell foglalkozni.
Megoldás lehet még, ha az image helyett a játékot mountolod be a daemon toolsba, ehhez lehet a 4,5Gb-os warez példány szükséges, a kisebb, 1,7 GB-os verzióval nem tudom mûködik-e (igaz egyiket sem próbáltam, s nem is értem hogy lehet ekkora méretbeli eltérés)
megköszönném.
Elõre is kösz:
Egy lelkes RPG Fan...
Egyébként tudtommal a legjobb kard a titanwing, amit nem kell kovácsolnod, persze ez csak a vége felé lesz meg.
Legjobb fegyverek a kardok, de csak, ha a karakter kovácsolja (öntvénybõl, vagy két darabból).
Kovácsolás mellé szinte kötelezõ az ércbányászat, ezek nem egy varázslóhoz illõ képzettségek, s akkor még kellene a mágia mellé valami harci képzettéség, ami furcsa módon a kardozás felé húzná a mágust, mert normális botot még a harcosom nem látott.
Ez csak elmélkedés, lehet, hogy egy mágus magasabb szinten elboldogul fegyver nélkül, de addig el kell valahogy jutni.
A 30 kiosztható pont mágusoknál talán két mágiaiskola megtanulására, vagy egy fegyveres képesség+egy mágiaiskola kitanulására elegendõ, a többi elmegy a járulékos dolgokra (alkimia, pecsét), összességében úgy tûnik ebben a játékban mágussal nehezebb érvényesülni.
"The trees move. Do you not see it?"