• Fantusz
    Lesz a Keleti parton néhány küldetés, de ezek valószínűleg nem aktívak a második fejezet előtt (nem merészkedtem addig, a kikötővárosba mentem a táborból).
    Cyrgerhez is lesz küldetés, sőt egy segítőd is lesz, a gnómok vezére egy ogre, ha a hullafalókkal nem boldofgulsz, ne is próbálkozz Cyrgerrel, kb egy ütéssel megölne.
    A csontvázaktól elveheted a gyűrűt, de a két templomba szerintem nem tudsz a küldetés előtt belépni, no meg nem is sok értelme van gyíkemberekkel idő előtt kötekedni.

Fincheren kívül nem találtam másik NPC-t, aki 10es szintre tudta volna fejleszteni a kardhasználatot.
    A kikötővárosban a torony közelében lévő harcos 6os szintig képes tanítani, kérdéses az örség tagja (nevét most nem tudom), aki szintén képes kardhasználatot tanítani, de egy küldetésben le kell verni, függetlenől attól, hogy kinek az oldalán állsz, s ezt követően nem hajlandó tanítani tovább (kétlem, hogy képes volna 10es szintig tanítani, nem tűnik komoly harcosnak).
    A don és az inkvizítor békét kötnek, ami úgy nyilvánul meg, hogy nem fognak rád támadni, de annyira kedvelni sem fognak, hogy tanítsanak, ez alól a monostorban néhány mágus kivétel lesz, alkímiát, tekercsírást megtanítják neked, de rúnamágia, vagy kristálymágia szóba sem jöhet.
    A donhoz csatlakozva elbukod a monostor arénás megmérettetéseit, egy nyomozást, és a mesterek (mágusok) próbáját.
    Ezek a rend tagjaként a beavatáshoz szükséges feladatok, de a don követeként nem leszel a rend tagja, de a közös ellenség (gyíkemberek) miatt ugyanazt az utat járod majd, bármelyik oldalhoz csatlakoztál, a lényeges különbség az lesz, hogy kitől tudsz tanulni, s kitől nem (nem lényeges, de a don embereként valószinüleg olyan oktatót nem találnál, aki botharcot hajlandó oktatni).

Kristálymágiának csak magas szinten van igazán ereje, harcosként oda nem jut elég pont, rúnamágiát pedig csak a mágus kaszt tagjai használhatnak.
    Tekercsekből bárki varázsolhat, ráadásul lényegesen kevesebb manából, igaz egy tekercs megírása 50 aranyba kerül (ennyi a pergamen ára).
    Tekercsek kötelezőek lesznek, lebegés, telekinezis, átváltozás nélkül lehetnek megoldhatatlan feladatok, ezeken túl vannak még hasznos varázslatok, mint pl. az örjöngés (+50 erő), csontváz idézése (Fredy elég strapabíró, s ha lecsapják, akkor is van némi idő a cselekvésre, nem rögtön a karakter nyakába szakad a három gyíkharcos).