4439
-
#3399 Jobb kéz felé indulsz, ahol a parancsnok áll.
Átlegegsz a láva fölött, leereszted a hidat (ennek sok jelentősége nincs), mész tovább a barlangba, belebotlasz egy NPC-be, beszélsz vele, új feladatot kapsz: szerezz térképet.
A barlang barátságos hely, ötössével támadnak a gyíkok - óvatosan gyíktalaníthatod a környéket, de az utad kifelé vezet a barlangból, egy másik NPC-t keresel, aki bolondgombát evett.
"Értelmes" eszmecserte után egy gyíkcsapat után küld, náluk van a térkép.
Ismét kiszabadíthatod ogre barátodat, együtt követitek a csapatot.
A szabadba kiérve rácsodálkozhatsz, hogy már jártál azon a területen, de most egy ezidáig zárt kőajtón sikerült kihutni, nem messze vagytok a druida kunyhójától.
A druida is előkerül, közli, hogy a gyíkok a vadász kunyhója felé tartottak.
Futás a kunyhóhoz, leveritek az 5-6 fős gyíksereget, a vezetőjüknél megtalálod a térképet, amit ha megnézel kiderül, hogy nem tudod használni.
Vissza az inkvizítorhoz, megmondod neki, hogy fogalmad sincsen, hogyan tovább, de találtál egy térképet.
Elkéri a papiruszt, megnézi, s felcsillan a szeme, visszaadja a térképet, s berohan egy ezidáig zárt kriptába - kövesd.
-
flashka #3398 Sziasztok
AZ mért vagy hogy nállam köd van mindenhol? Felraktam a patch-et, hotfixet de nem segitett. AMD 3500+, 2gb mem, geforce 7900gs, win7, 197.45 displaydriver ezen játszanék ha nem lenne köd. Nem tudja valaki hogy lehet kiiktatni?
-
#3397 "ha bementél a városba, egy darabig nem tudsz kijönni,"
ezzel vitatkoznék... bármikor ki lehet mászni az észak-nyugati bástyánál...sérülés nélkül. -
asder #3396 Sziasztok!
Elakadtam, segítsetek pls! Az Inkvizítorral lementem a vulkánba, kinyitottam a nagy kaput a 2 csörlő segítségével, kinyírtam minden gyíkot a vulkán barlangjaiban. Itt akadtam el. A nagy kapu mögötti járat végén levő felvonóhidat kellene valahogy aktiválni szerintem, de lövésem sincs, hogy hogyan. A druida sem segít. 2 napja szívok itt... -
#3395 ja és még emlékeztetőül azt még egyszer kihangsúlyoznám, az, hogy a városi küldiket kinek a javára csinálod meg egyetlen dolgot dönt csak el: lehetsz-e mágus, vagy sem. ha minden küldit a rend javára csináltál meg, akkor is csatlakozhatsz a Donhoz, megcsinálod az ereklye-táboros feladatát és kész. ha meg a Don oldalán oldottad meg a küldiket, elfogatod magad a renddel és már rendharcos is vagy. szóval a városi küldetéseket lehet akár vegyesen, ide is, oda is megoldani, szájíz szerint. -
#3394 ha csak egyszer akarod végigtolni a játékot, és harcos vagy, akkor érdemesebb a Donhoz csatlakozni. bár az a kolostorbéli nyomozás... kár kihagyni, rég találkoztam már rpg-ben ilyen összetett, érdekes küldetéssel. persze az igazi, ha minimum kétszer végigtolod, ez a játék megér ennyit. vagy egy köztes megoldás, mikor választani kell, mentesz egy nagyot, beállsz a rendbe, megcsinálod a monostor küldijeit, aztán meg visszatöltesz és a Donhoz csatlakozva végigviszed a játékot.
ha bementél a városba, egy darabig nem tudsz kijönni, de egy idő múlva a küldikkel megnyílik egy titkos kijárat és onnantól közlekedhetsz ki-be amennyit tetszik.
kötelező tekercsek (lebegés, telekinézis, csigává változás) mire szükséged lesz rá, kolostorban annyit vehetsz, hogy mindenre elég. én minden túrára úgy indultam, hogy mindháromból volt nálam 10-10 db.
egyébként egy kis adalék, hogy milyen kidolgozott, rafinált játék ez: a városban van egy küldetés, mikor követni kell majd valakit tisztes távolságból, hogy ne vegyen észre. a kupi előtt álldolgál álltalában egy nevesített kurtizán, akivel egyébként nem lehet beszélni, most azonban persze, hogy leszólít, akarok-e egy menetet. ilyenkor döntsön jól a férfiember, elviszi-e a lányt, és felvállalja, hogy az egész várost át kell majd néznie a követendő csóka után, vagy oson tovább, lemondva a prostiról. -
#3393 Néztétek, az inventoryban a szőlőhöz milyen kiegészítést csatoltak?
Valami olyasmit közölnek, hogy talán Cyrger tudja, hol termett ez a gyümölcs, de ezen a szigeten biztosan nem.
Vannak beszélő ogrék a játékban, de Cyrgert nem sikerült szóra bírni, azonnal támad.
Talán szőlővel kellene megdobálni, akkor megszelídül, vagy miért fűzték ezt a megjegyzést a szőlőhöz? -
#3392 Nagyon tömör a térkép, mosz azon filozok, hogy a gnomos romban voltak-e csontik...
A szemközti bejáraton belépve biztos, hogy nem ott gnomok vannak és Cyrger (az oda vezető úton is sok gnomot leverhettél).
Van egy lejárat jobb kéz felől, ott viszont nem emlékszem, hogy gnomok voltak-e, vagy csontik.
A nyugati parton két várromban vannak a csontvázak.
A keleti partra vezető barlang előtt is van két romos vár, bár ezek már nem egy útvonalon - az egyikhez jobbra, a függőhídon át kell menni (ez nem az a híd, amelyiken Cyrgerhez mész), a másik bal kéz felől a gnómokkal teli tanya után van.
Egy kripta van a keleti partra vezető barlangban, abban van a "nagyfőnök", ő dobta a rúna pajzsot.
Van még egy csonti sereg a kikötőváros közelében lévő szigeten - itt, ha nem találod a tengerről a bejáratot, fentről is be lehet jutni (lebegés), de veszélyes, mert azonnal ütni kezdenek, illetve a szigeten lévő skorpio is kellemetlenkedik.
(a kezeket úgy értettem, hogy a keleti part felé, illetve, ott Cyrgerhez menve jobb, illetve bal)
Hamubestiához még gyenge vagym de ezek a gorillák szerencsére nem az utak mellett állnak, amit láttál az is egy magaslaton nézelődik, van a közelében egy láda, majd később levered a kinkongot.
Ogrek inkább szeretnek utak mentén portyázni (a banditatábor mögött ven féltucat belőlük.
Alkímiát a don mellett lévő mágus, a kikötővárosban az alkimista, és a monostorban egy mágus is taníthat, pontosan az említett lötyik miatt érdemes hármas szintig tanulni, de még spórolj a +5ös italokkal, érdemes a 100as szint után bevedelni, addig gyűjtögesd a hozzávalókat.
A városba veztő út menti barlang nem vezet sehová, néhány hullafaló, és csontváz van bent, ha jól emlékszem valami receptet találtam ott.
A kikötővárosból az ottani küldetések teljesítése után kijöhetsz, másképp fogalmazva, amíg nem sikerül megtalálnod a titkos kijáratot nem jöhetsz ki.
Ettől nem kell megrettenni, pláne, hogy a vadonban már nem nagyon tudsz hová menni, a városban pedig küldetéseket kapsz, megtanulhatod a bányászatot.
Ami kikerülhetetlen, hogy döntened kell, hogy a don mellett maradsz, vagy a rend mellé állsz.
Mindkét oldalnak vannak sötét dolgai, kétségtelen, hogy a don nyíltan kilóg a törvényesség leple alól (tehénfejet a gazdi ágyába alla godfather), de az ő emberei a klasszikus harcosok, a rend oldalán finoman a botharcra próbálnak rábeszélni, arról szerényen hallgatnak, hogy náluk kard, vagy fejszehasználatot nem is nagyon lesz kitől megtanulni.
A játék végén a főellenséget csak a youtoben látott fegyverrel lehet sebezni, de ott nem az erő számít, hanem a játékos ügyessége, ne ugorjon rossz helyre, a titán csak akkor sebezhető, amikor leguggol, addig szöcskézni kell.
A titánszárny nevű kétkezes kard egy szarkofágból kerül elő a negyedik fejezetben, amikor a páncéldarabokat keresed.
100 erő szükséges a visekléséhez, 100 a sebzése, más bonusza nincs - ha tudsz kétkezes obszidián kardot kovácsolni, viselni, már a második fejezet végén lehet 90-es sebzésű kardod. -
Richardix #3391 ha jól értem, a Rend tagja vagy ugye? Nos szerintem azoknak van szabad be és kijárásuk a városból... de ez csak találgatás.
Aztán azt kérdezném, hogy részletes vagy csak ilyen kábé lerajzolt térképed van? Mert a részletes térképeken kis várszimbólumok jelzik az erődítményeket, ahol általában csontik vannak.
A bazi nagy gorilla, ha nem tévedek egy ogre... kemény bestia énis csak úgy tudtam egyet megölni h túl messziről lőttem, és nem figyelt rá :P
Harbor townban van egy alkímiai üzlet, ott kitanulhatod a mesterséget (Am hol találtad az erő lötyi receptjét? nekemis kéne olyan...)
ui.: Mivel én a Donhoz csatlakoztam számomra elérhető egy titkos átjáró, ahol bármikor ki-be mehetek. Bár számomra az már lényegtelen, mert a 2 frakció békéje után szabadon mehetek a főkapun is. -
krisztajo #3390 Richardix! Köszi ez egy fontos infó jó tudni!
Takanohana! Már kezdem kapizsgálni bár még mindig nem tudok a két oldal között dönteni.Ez nehéz kérdés.
Fantusz! Szégyen de én nem találom a csontikat a keleti parton.:-(
Összeszedtem a bátorságom és levertem a hullafalókat találtam is egy romot a függőhídon túl de ott csak gnómok vannak. Le is merészkedtem a belsejébe de amikor megláttam az ogrét gyorsan kimenekültem.
Merre vannak a csontik?
A druida házát is megtaláltam a lezárt bejáratot is.
Van egy út felfelé de ott van egy hamubestia egy bazi nagy gorilla. Az két ütésből szétver még a rúnapajzzsal sem tudom a támadását blokkolni. Egyszerűen nem bírok vele!
Gondolom valami erősebb fegyver kéne még mindig az aranykarddal vagdalkozom és az meg sem kottyan neki. Jó lenne valami táposabb fetyó!
Talán arra kellene a csontikhoz tovább menni?
Körül írnád hol keressem őket?
Az alkímiával sem sokra jutottam a kenderes csávó csak egyes szintig tanítja.
Pedig az egyik romban már megtaláltam a +5 erőt adó lötyi receptjét és hozzávalóm is lenne.:-(
Ezek a küldik jól hangzanak, tényleg kár hogy csak a Rend oldalán lehet őket megkapni.
De ha jól értelek benneteket ha harcos beállítottságú vagyok elsőre talán tényleg a Don lenne a legjobb megoldás?! A fene tudja!
Ha bemegyek a városba ki lehet onnan valahogy jutni és visszamenni?
Vagy csak ha csatlakoztam valakihez akkor tudom megtenni?
Ezekből a kötelező varázslatokból majd lehet is eleget találni? Vagy tartogassam őket? Nekem még csak egy darab van ezekből.
Kerestem a youtube-on a Titán kardot de nem találtam. A videókban minden kari egy bazi nagy fejszét lóbált. A kard milyen? Az is kétkezes és az ad +6-ot a kardhasználatra?
Még egy kérdés a végére. Ahogy mentem a város felé a sima őrség kapujához találtam egy bányabejárat félét. Három hullafaló őrizte. Utána kiszélesedett és rengeteg csontival volt tele.
Itt már visszafordultam. Mi ez a hely? -
Richardix #3389 kb fél órája öltem meg cyrgert, van a teremben 2 oszlop, azoknál köröztem, és hozzám se tudott érni.
Alkímiáról lenne egy kérdésem: Strength növeli potion van? mert ha nincs akkor inkább ki se tanulom. -
#3388 Lesz a Keleti parton néhány küldetés, de ezek valószínűleg nem aktívak a második fejezet előtt (nem merészkedtem addig, a kikötővárosba mentem a táborból).
Cyrgerhez is lesz küldetés, sőt egy segítőd is lesz, a gnómok vezére egy ogre, ha a hullafalókkal nem boldofgulsz, ne is próbálkozz Cyrgerrel, kb egy ütéssel megölne.
A csontvázaktól elveheted a gyűrűt, de a két templomba szerintem nem tudsz a küldetés előtt belépni, no meg nem is sok értelme van gyíkemberekkel idő előtt kötekedni.
Fincheren kívül nem találtam másik NPC-t, aki 10es szintre tudta volna fejleszteni a kardhasználatot.
A kikötővárosban a torony közelében lévő harcos 6os szintig képes tanítani, kérdéses az örség tagja (nevét most nem tudom), aki szintén képes kardhasználatot tanítani, de egy küldetésben le kell verni, függetlenől attól, hogy kinek az oldalán állsz, s ezt követően nem hajlandó tanítani tovább (kétlem, hogy képes volna 10es szintig tanítani, nem tűnik komoly harcosnak).
A don és az inkvizítor békét kötnek, ami úgy nyilvánul meg, hogy nem fognak rád támadni, de annyira kedvelni sem fognak, hogy tanítsanak, ez alól a monostorban néhány mágus kivétel lesz, alkímiát, tekercsírást megtanítják neked, de rúnamágia, vagy kristálymágia szóba sem jöhet.
A donhoz csatlakozva elbukod a monostor arénás megmérettetéseit, egy nyomozást, és a mesterek (mágusok) próbáját.
Ezek a rend tagjaként a beavatáshoz szükséges feladatok, de a don követeként nem leszel a rend tagja, de a közös ellenség (gyíkemberek) miatt ugyanazt az utat járod majd, bármelyik oldalhoz csatlakoztál, a lényeges különbség az lesz, hogy kitől tudsz tanulni, s kitől nem (nem lényeges, de a don embereként valószinüleg olyan oktatót nem találnál, aki botharcot hajlandó oktatni).
Kristálymágiának csak magas szinten van igazán ereje, harcosként oda nem jut elég pont, rúnamágiát pedig csak a mágus kaszt tagjai használhatnak.
Tekercsekből bárki varázsolhat, ráadásul lényegesen kevesebb manából, igaz egy tekercs megírása 50 aranyba kerül (ennyi a pergamen ára).
Tekercsek kötelezőek lesznek, lebegés, telekinezis, átváltozás nélkül lehetnek megoldhatatlan feladatok, ezeken túl vannak még hasznos varázslatok, mint pl. az örjöngés (+50 erő), csontváz idézése (Fredy elég strapabíró, s ha lecsapják, akkor is van némi idő a cselekvésre, nem rögtön a karakter nyakába szakad a három gyíkharcos). -
#3387 120 talán. -
#3386 A titán kard mekkorát sebez? Csak mert én már a 4. fejezetnél járok, de obszidiánból megvan mind a 3 fajta és most a másfél-kezes obszidián 70-80-at sebez. (emlékeim szerint) A kétkezes obszidián meg 90-et. -
#3385 Don oldalán is végigvittem és a rend oldalán 2X, harcosként és mágusként. a mágus az bukta volt, úgy értem, semmivel nem tudott többet, mint egy rendharcos, viszont harcban kevesebbet ért.
rend oldalán nem maxoltam ki a kardforgatást, közelében sem voltam a maximumnak, de nem is kellett. a kristálymágia elég ütős kifejlesztve, könnyebb ellenfelek ellen, még ha csapatostól jöttek is, simán elég volt. nehezebb ellenfeleknél megidéztem Fredet, és amíg vele volt elfoglalva az ellen, osztottam mágiával. elég ritkán kellett a kard.
egyébként a főellenfél elleni csúcsfegyver 6-ot ad a fegyverhasználatra, szóval ne aggódj, hogy tudod-e majd használni.
-
Richardix #3384 elmondok valamit: a Donnak milliónyi aranya van, és a küldetésekért, amit ő ad, busásan fog fizetni... -
krisztajo #3383 Fantusz! Ebben van valami de az a hely amiről én beszélek szerintem máshogy nem elérhető, legalább is ugrással biztos nem.
Igazad van, a hullafalók még kicsit kemények nekem, de a csontikkal már egész jól elvagyok bár komolyan kell velük taktikázni.
És ha átmegyek erre a részre akkor lesz Cyrger-el küldi is vagy csak ki kell nyírni?
Esetleg lesz ott más küldi is?
Én már tudtam egy sima egykezes kardot kovácsolni mert volt hozzá alapanyagom. De a továbbiakban tényleg megvagyok lőve.
Eléggé gáz, hogy csak egy ember tudja a bányászatot megtanítani!
Jó ezt tudni akkor kettes szintig megtanulom az alkímiát.
Ezt kimaradt biztos nem vettem észre.
Tényleg csak egy valaki tanítja max.-ra a kardismeretet? Ez tuti???
Ha a Rendhez csatlakozom sehogy sem tudom megoldani?
Hiszen azt mondtad később kibékülnek még akkor sem vagy valaki mástól?
Most visszanéztem, ha tényleg így van akkor kénytelen leszek végig másfél kezes karddal boldogulni.
Most én is találtam egy egyedi kard darabot valami Lélekölő vagy ilyesmi csak azt nem tudom hol van a másik része. De végül is mindegy miután két kezes úgy sem nagyon fogom használni.
A titán kard milyen egy vagy két kezes??? Azt is bebukom így?
Miután az a játék legkomolyabb fegyvere ha jól tudom akkor komolyan elgondolkodom a mégis a Donhoz való csatlakozáson.
Pedig már beleéltem magam az ingyen ruhákba amit a Rendtől lehet kapni.
Mikor lesz nekem 3000 potya aranyam amit páncélra tudnék költeni?!
Ha így teszek mennyi küldi marad ki?
Egyébként ha nem akarok mágus lenni van haszna a kristálymágiának és a rúnamágiának?
Takanohana! Nem azért barangolok tovább, tudom hogy simán bemehettem volna a városba most is.
De eléggé maximalista vagyok és nem voltam elégedet a karakterem tudásszintjével.
És a szigetet is jobban megszerettem volna ismerni.
Szóval egyáltalán nem bánom ha még vissza kell többször menni, még nem ismerem ki teljesen magam nekem jól fog jönni.
Te Rend oldalon játszottál. Te sem tudtad a kardismeretet kimaxolni?
Vagy találtál rá megoldást? -
Richardix #3382 nekem igazából ott esett le az állam mikor éjszaka mentem vadászni... éjszaka alszanak az állatok.. ilyet eddig sehol se láttam O.o szeretem ezt a játékot :) -
#3381 Elcsortam a farmrol a halasz ruhat,az egyelore megteszi.Meg nemigazan akadt kihivas,talan csak a fuarus meg a haverja volt nehezebb.Lassan befejezem a varosi kuldiket.Most meg kell parszaz xp hogy a banyaszat skillt meg tudjam tanulni,akkor lerabolom az eddigi osszes erclelohelyet.3000aranynal jarok,ellopok mindent ami csak mozdithato :D
Ketsegkivul konnyebb a 70es ero+kovacs pincejebol valo bottal harcolni mint az elozo jatekban ahol szetszortam a pontokat.
Vannak felejthetetlen pillanatok.Ejjel maszkaltam a varosban,es epp legeltem a novenyeket a kupi elott,amikor meghallottam egy fantasztikus hegeduszot.Bementem es latom hogy Mo ott uldogel a sarokban es pengeti azt a szerszamot aminek a hasznalatara nem jottem ra,es a kapu melletti orhazbol lehetett elcsorni.Az allam leesett amilyen fantasztikus az a zene... -
Richardix #3380 Amúgy nehogy sértésnek vedd, de te olyan vagy mint egy Risenciklopédia :) Egy egyszerű kérdésre egy 3-4 mondatos bő választ adsz.
Még1x mondom, nem sértés! -
#3379 Ládákban lehet találni egyedi kard-darabokat.
Ezek a fegyverek két darbra törve várják, hogy megtaláld, és újra kovácsold - másfél, és kétkezes kardok - még minimális XP is jár értük, lévén küldetésben kapod az újra kovácsolásukat.
Vasérc rengeteg, s öntvényeket is találhatsz, obszidiánból lényegesen kevesebb lesz, ezzel az anyaggal érdemes spórolni (nem csinálsz egykezest), a negyedik fejezettől pedig valószínűleg titán kardot használsz, amit nem kell kovácsolni sem. -
Richardix #3378 értem... és kovácsolással csak 2-2 féle kardot tudok csinálni mindegyik típusból? (iron és obsidian) -
#3377 Egykezes - másfél kezes - kétkezes kard.
Ugyanabból az anyagból készült pengék (pl obszidián) sebzése is nagyobb másfél, illetve kétkezes kard esetében, de a lényeg a kardismeret szintje.
Másfél kezes pengét 6-os, kétkezest 9-es szintű kardismerettel képes egy kézzel használni a karakter, így a másik kezében pajzsot tarthat.
Ennek ellenére előbb érdemes az erőt 100ra feltrénelni, nagyobb erővel alacsonyabb sebzésű fegyver is hatékonyabbá válik, a kardisemeret elegendő erő nélkül nem feltétlenül elégséges egyedi kétkezes kardok használatához (ezekhez 70-90 erő a követelmény) -
Richardix #3376 lenne még1 kérdésem:
Mi a különbség a bastard és a two handed sword közt? O.o -
#3375 nem szólok bele, ki hogy játszik, de a városban nincs olyan küldi, amihez valami tápos karakter kellene. szóval nyugodtan be lehet menni harmatgyengén is.
sokkal egyszerűbb a térkép bejárása is a város után, már csak azért is, mert onnantól kezdve van térképe az embernek :) a küldik során meg minden helyre el kell majd menni úgyis, szóval nem nagyon fog semmi hely kimaradni.
ja és ahogy a Don táborában való járkálással sem, úgy a városba bemenve sem kötelezi el az ember magát semmire, szóval a vadonban való kalandozást a városi küldik után is meg lehet csinálni.
arról nem is beszélve, hogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!lesz egy csomó hely, ahova vissza is kell majd menned a város után, hiába jártál már ott, mert pl. Patty apja által elrejtett kincseket csak akkor tudod zsebre vágni, ha Pattytól megkaptad már a kulcsot a ládákhoz. -
#3374 Don embereként 1000 arany nem sok.
Munkásruha 500, vadász öltözék 1000, harcos páncél 3000 aranyba kerül, s még tanulásra, gyógyitalokra nem is költöttél...
A második fejezetben lesz egy szűkösebb időszak, de nem vészes, páncélokat nem kötelező azonnal cserélni, s nagy előny, ha már a küldetéseket ismeri a játékos.
A donhoz csatlakozva a kikötővárosban szinte ugyanazok lesznek a küldetések, mint az előző játékodnál, csak a végén kell másképpen dönteni (don javára), a monostori küldetések egy részét viszont nem kapod meg, mivel nem közéjük tartozol, s ezért nem tanulhatsz kristály, és rúnamágiát sem.
Tekercsekből varázsolhatsz, tehát igazából nem vesztesz sokat, sőt kényelmesebben tudod fejleszteni a karaktered. -
Richardix #3373 én most csináltam egy nagyobbacska fejlesztést magamon: 2-es lockpick, 1-es smithing, vettem új cuccokat (sisak, 1kezes kard, valamint egy 75 sebzéses crossbow) és a harbor towni fegyverárústól is lenyúztam 200 goldot :P -
#3372 #3361,#3362:
Ja oke en kulfoldi forumokon olvastam h gondot jelenthet ha lenyulod az aranykardot.Meg amugy is 'donos' akartam most lenni,nem akartam rosszban maradni senkivel a taborban.A leverheto npcrol nem tudtam.A barlangos kuldiket illetoen igazatok lehet,anno maguskent meg sem fordult a fejemben bemenni.8as szinten vagyok es most jon a varos.50es ero(csak trainertol),2es lockpick,2es pickpocket+sneak skillekkel,ezenkivul allatnyuzast tanultam csak.1k arany,szal mar most jobban allok mint az elso jatekomban.Kivancsi leszek a kuldetesek mennyivel lesznek masok. -
Richardix #3371 jó, de nekem perpill kemény 3-as a kardforgatásom, szóval ezt még nem is tudtam :P -
#3370 Meg tudod nézni a statisztikádban milyen eredményeket értél el.
Vannak egyszerűen megszerezhető EP-k (20 csirke levágva, 7 szirmoly legyőzve, stb), vannak viccesek (ha sokszor leesel szikláról megkapod az "ostoba" rangot), küldetésekhez kötöttek, és csak kitartó játékkal megszerezhetőek (gyűjts 100000 aranyat). -
#3369 Ellentmondásos, amit írsz, 9-es kardismerettel kétkezes kardot is tudsz egykétben tartani, másikban ott lehet a pajzs.
Egyedi, jó kardot sokat lehet talákni, ezek között vannak töröttek, amelyeket össze kell kovácsolni(küldetés, XP is jár érte), többi fegyverbők közel sincs ekkora választási lehetőség.
Jellemző, hogy a monostorban istenített botharchoz a játék elején lopott pengés bot a titán bot megtalálásáig "csúcs", de fejszét is legfeljebb kovácstól lehet megvenni, a fináléban kapott titán fejszének már nem sok szerep jut. -
Richardix #3368 jah, még valami. Néha dolgok teljesítésekor zölddel kiír valami kis szöveget (mintha vmi küldetés lenne, vagy mondjuk úgy mérföldkő) és utána írja h 10Ap pl... mi ez a 10 AP? -
Richardix #3367 én alapból úgy álltam hozzá, hogy nincs jó oldal, ezek is csak banditák, szóval... mondjuk úgy h csak kihasználtam őket... de ellenem nem bérelt fel senkit se a kovács, pedig kb fél életem a táborban töltöm... fura... -
#3366 Az öt darabra tört aranykardot csak a kovács tudja ismét összekovácsolni.
Ez a fegyver a donnak készült ajándék, szeretné a kovács is megtartani, de neked is kellene.
500 aranyért megveheted tőle, ekkor barátságos marad, de elkérheted azzal az ürüggyel, hogy szeretnéd megnézni, s nem adod neki vissza.
Ebben az esetben bevágja a durcást, nem áll veled szób, s felbérel valakit, hogy "neveljen meg".
Beszélgess a táborban lévő NPC-kel, ha "rendezitek" a nézeteltérést, a kovács ismét szóba áll veled.
(állítólag így működik, én adtam neki 500 aranyat, mert kedves vagyok) -
Richardix #3365 még jó, h nem szívlelem a mágiát :P
10-es kardforgatás már ütős lehet, én most a templomba találtam egy szépséget, név szerint Démonkardot, kicsit lehet vele csapni :) csak 2 kezes sajna, és mivel én a védelemre építek harc közbe, ritkán használok 2kezes fegyót. -
#3364 Nagyon tömören, több szintesre van építve a játékmező, sokszor úgy tűnik, hogy nagyon messze vagy bizonyos pontoktól, aztán kiderül, hogy fölötte, vagy alatta állsz.
A barnagból nem mertél kimenni a hullafaló (ghoul) miatt, a Keleti-partra juthattál volna, ott lesz az utolsó gyűrű, plusz jónéhány egyéb is (templomok, Cyrger a gnómok vezére, a druida kunyhója, stb.)
Nincs értelme a vadont járnod, a városban nem lesznek kiugróan nehéz csaták, a néhány verekedésből jól jöhetsz ki, ha képes voltál csontvázharcosokat legyőzni.
Kovácsoláshoz az ércbányászat képesség alapvető, azt pedig csak egyetlen NPC-től tanulhatsz a városban, de a lényeg, hogy ott küldetéseket is kapsz, könnyebb fejlődni.
Néhány küldetést a vadont járva már elkezdtél (gnómok erszényei, valaki a fiait keresi).
A don táborában lévő mágus a don mellett van, oda egyenlőre nem engednek be, alkímiát lehet mindhárom helyszínen tanulni, érdemes hármas szintre felvinni, de nem sürgős, jelenleg a második szint elegendő neked (gyógyitalokhoz).
Hármas szintű alkímia majd a tartős tulajdonságnövelő italokhoz kell, de előbb érdemes azt 100ra fejleszteni, s csak utána inni lötyiket, mert hős koronája nevű növény elég kevés van.
Ha olvasgattad a fórumot, nem régen volt róla szó, hogy a kardhasználókat kellemetlenül érintheti, ha nem a donhoz csatlakoznak.
Kardhasználatot csak Fincher tud 10-es szintig tanítani, de ő nem oktat "árulókat".
A don emberei a klasszikus harcosok, ugyanakkor, ha nem a rendhez csatlakozol jónéhány küldetés kimarad, illetve kristálymágiát, rúnamágiát sem tanulhatsz. -
Richardix #3363 Én nem adtam oda a kovácsnak a kardot, és nem állt velem többé szóba, nem is bérelt fel semmilyen harcost ellenem.. akkor most te tévedsz, vagy valami még közrejátszik? -
krisztajo #3362 Igen tudom, hogy van küldetés térkép. De a gyűrűs küldinél nálam csak Leon-t jelzi a térkép. A gyűrűk helyét nem.
Nálam már volt több küldi is a mocsárban amikor nem mutatott semmit sem.
Tévedsz. A kováccsal utána ki lehet békülni.
Én nem akarok a Don oldalára állni ezért nem mentem be.
Ha nem adod a kovácsnak a kardot először elküld a fenébe, kifelé a táborból rád uszít egy verőlegényt.
Miután helybenhagyod kiegyezhettek döntetlenben és utána ugyanúgy lehet vele kereskedni mit addig, sőt még tanít is. Legalább is nálam így volt. -
#3361 Ha nem adod vissza a kovacsnak az arany kardot, akkor megharagszik rad es nem all veled szoba, de ha kicsit maszkalsz utana a taborban, akkor egy altala felberelt katona megtamad es ha azt levered, utana mar ujra hajlando veled szobaallni, mintha mi sem tortent volna.
Korabban a tobbiek azt irtak, hogy ha a don barlangjaban kapott csapatos, order katonak taborat elfoglalos (artefact-os) kuldit megcsinalod es lejelented a donnak, azzal elkotelezed magad a don mellett, es mar nem valaszthatod az order harcos utat (gyakorlatilag mind a runa-, mind a kristalymagiatol elvagod magad), szoval csak ovatosan azzal. -
Gary #3360 Jó időzítéssel át is lehet ugrani. De csak ha egy tüskecsapda van! Később lesz kettő egymás után, de addigra már több lebegés tekercsed is lesz. Ebből a szempontból humánus a játék. A problémás helyek körüli ládákban, az éppen kellő tekercs megtalálható. Persze, azt még ki is kell nyitni...