Risen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Encore
Akkor valami bibi van, ha már ursegor szelleme mondja, hogy: hát visszatértél blablabla, akkor utána ha nem megy a harc az inkvizítorral akkor az bug.
Csak áll egy helyben, és beszélni sem lehet vele.

Encore
Harcol veled az inkvizítor? Vagy csak áll? Esetleg tölts vissza egy régebbi mentést....
Nekem maradt egy helyiség, ahol látom a szobrot ami kell a továbbhaladáshoz, de nem tudok bemenni mert nincs ott semmi repedés, vagy kapcsoló, telekinézissel kihozható lenne, de nincs nyitva a rács és így nem mûxik a dolog. De majd rájövök ez a vulkán barlangba van, ugyan onnan már elhoztam egy darabot és a fennsíkról is, majd rájövök, addig irány a Don tábora.

Már beszéltem vele, de az Inquisitor még most is sebezhetetlen. Az összes titán cucc rajtam van.

Encore
Ha minden titánpáncél megvan és fel is vetted õket (titán fegyver a kézben), akkor beszélsz az ott álldogáló szellemmel, õ mondja, hogy hát visszatértél, majd lenyomod az inkvizítort és elveszed tõle a cuccokat....
Hi!

Elakadtam a játék végén. Egyetlen Quest lóg a levegõben, "Open The Large Drawbridge."
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Minden híd leengedve, minden kapu nyitva. Titán cuccok már rajtam vannak. Elvileg most jönne az a rész, hogy az Inquisitort le kéne vernem a 4. koponyáért, hogy az utolsó kaput is ki tudjam nyitni, de nem tudok beszélni a figurával.

Valahogy csak ki kell hozni azt a mellszobrot onnan, különben mindenki elakadna ennél a résznél 😊 Szerintem azon kívül, hogy nyomásérzékelõ van a szobor talapzatában, nyomásérzékelõ van a földön is, a kettõ együtt aktivizálja a rácsot, illetve van egy biztonsági idõzítõ is a szobor talapzatában ami önmagában is képes a rácsot leengedni egy bizonyos idõ után... 😊
Fogalmazás egyes 😛
Menetközben átfogalmaztam a mondatot, de a végeredményt nem olvastam el. Azért a lényeg benne van.

Nekem is ötlet hiányában próbáltam meg ezt a baromságot, és bejött 😞

Encore
A titánpáncélos rész nekem egybefojt, mivel egymás után mentem a darabokért, így már nem tudom melyiknél mi volt, de akkor szimplán csak nem emlékszem már rá.
Takanohana
titánpáncél vagy fegyverek gyûjtése közben volt valamelyik dungeonban. biztos, hogy voltál ott, különben nem teljes a titán kollekció.

Encore
Ilyennel hol találkoztál? Nekem ilyen rész nem rémlik....
Takanohana
hát logikát én nem keresnék nagyon.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
pl. van két alkalom is, hogy egy teremben van mellszobor, ami kell majd késõbb, de ha leveszed a talapzatról, nyomban bezárul az ajtó és bennrekedsz a teremben. telekinézis kell tehát, ajtón kívülrõl magadhoz szólítod a szobrot. de amint elhagyja a talapzatot, logikus az lenne, ha egybõl lecsukódna a rács és a szobor bennrekedne. ehelyett szépen átvitorlázik a levegõn, és a rács csak akkor indul meg, mikor már kijutott a szobor.

Van a csörlõ, ami evidens hogy kioldható, fõleg ha fel van húzva, és csak ki van ékelve. A nyomógomb is mûködik. Kapcsoló alatt viszont én a karos "kapcsolókat" értettem, azoknál semmi logika nem indokolja hogy belelõsz, és erre átvált egy másik helyzetbe. Ezeknél a telekinézis segít távolról, vagy másképp bejutni abba a helységbe ahol a kapcsoló van, és aktiválni manuálisan 😊
Encore
a csörlõt meg tudom erõsíteni, párszor számszeríjjal aktiváltam õket, kapcsolót vagy nyomógombot nem próbáltam, csak gondoltam, ha a csörlõnél mûködik, akkor a gomboknál is....
Íjjal a csörlõket lehet kiengedni, a kapcsolókat pedig csak telekinézissel ha nincs elérhetõ távolságban... legalábbis én így tapasztaltam 😊
Encore
Aki most kapásból eszembe jut az Fincher a Don táborában, ha a Donhoz csatlakozol, akkor idõvel meg fogja tanítani.
Kitapasztaltam nautilusszal kikerülhetõ.

Én az összes rúnát vagy mit megvettem szinte meg egy csomó pergament, így nincs gond a tekercsekkel, szerencsére bõven van arany a játékban. Jól oldották meg, hogy az elején figyelned kell mire költesz, így sosem válik túl könnyûvé a játék a gyors fejlõdés miatt. Na meg a tanulópontok. Okos rendszer, nagyon okos.

Amúgy érdekes, hogy 7. szint után nem lehet a kikötõvárosban a kardforgatást fejleszteni a manusnál. Kinél lehet maxra húzni? Máshol nem találtam csak botharc meg fejsze oktatót.
Encore
Sajnos sokszor nem, gyakori hogy a kapcsoló egy másik helyiségben van. Ha valaki nagyon elakad egy ilyen csapdánál az menjen ki és vegyen pár varázstekercset (vagy csináljon). Amúgy is, ha valaki dungeonbe merészkedik az készüljön fel rendesen, mindig legyen nálad: fákja vagy fényvarázslat jó sok, levitáció, nautilus, speed, és persze health meg mana potion jó sok, telekinzéis és nem árt egy ij meg pár nyílvesszõ sem, mert ha kifogy a telekinézis tekercs akkor íjjal is lehet aktiválni a kapcsolókat.
Takanohana
körül kell nézni egy telekinézis varázslattal, szinte mindig elérhetõ közelben van a kapcsoló, ami hatástalanítja.

Átugrani biztos nem lehet, mivel átrepülni sem.
Rash87
Van mikor kettõ egymás után van,szal az necces😄

Glory, Glory Man. United!

Szerintem elég csak simán átugrani 😉
Encore
A tûzcsapdánál a csiga varázslat, de lehet hogy mûködik a sebesség is. Tûzön nem próbáltam de a tüske csapdáknál mûködik a sebesség varázslat, átérsz vele mire a tüskék felugranak. Vagy a lebegés, de azt hiszem a tûzcsapdánál a lebegés nem megoldás.
Rash87
Én azt a varázslatot használtam,ami ilyen kis csigává változtat (talán Nautilus),s azzal a szélén át lehet menni simán 😊

A tûzcsapdákon (kerek és rácsos csapda) hogy lehet túljutni?
Megvan, meg kellett érinteni azt a burkot... nah fasza.
Sajnos hiába megyek vissza hozzá csak kereskedni lehet vele...
Encore
eldric sátránál ott van Cyrus mester, beszélj vele és vidd magaddal a barlanghoz, õ majd ott ad neked olyan tekercset, ami segít áttörni a mágikus erõteret.
Van Északon/Észak-keleten egy barlang ahová Eldric nyomai vezetnek. Ugyan az a varázslat védi mint a könyvtárban az egyik helyiséget... Ez lesz az 5. korong hogyan törjem át? Illetve hol van a szilánk varázslat a monostorban? Vitus mesternek kell odaadni.
Encore
Úgy tudom két ilyen teleportálós ajtófélfa van a játékban az egyik a kikötõvárosban a térképész kérója fölött, a másik az egyik dungeonban, mikor egy ilyen gyíklakásban vagy...
Rash87
Nekem is ez az egyetlen bug volt egész játék alatt.

Takanohana
a harcrendszer szerintem sokkal jobb, mint az eddigi Gothicokban, tényleg el kell találni, mikor milyen ütést alkalmaz az ember. persze, ha mágiát használ valaki, akkor meg gyerekjáték.

bugot két alkalommal tapasztaltam, mikor bementem egy ajtóm és egybõl egy másik szinten találtam magam. nekem senki nem sétált be a falba. lehet, csak én vagyok szerencsés. a PB eddigi játékai után én úgy kezdtem ebbe bele, hogy ezer bugra számítottam, ehhez képest kellemes csalódás.

el tudnék viselni még pár ehhez hasonló gémet.

Ha rájövök, hová tettem a képet a karakteremrõl, akkor azt is megmutatom a végsõ csata elõtt.

Pedig alapból akkor nem értem, ha nem csak vagdalkozol. a gyíkokhoz mire elérsz, gondolom kimaxoltad a kardos képességet. A gyíkok elég gyík módon 😊 támadnak, elõször egy-két csapás, na akkor kell bevinni nekik egy ébresztõ pofotn. Akkor bevadulnak, és elkezdenek csapkodni, de ez kiszámítható kis gyakorlás után. Van egy nagyobb sorozatuk, amit egy durve kettõs csapással fejeznek be, na abban a pillanatban kell támadni. Kombó? katt, jobbról, balról, elõlrõl, a karakter belendül, beforog, a végén pedig felülrõl lecsap. Ennyit az elit gyíkról. ha többen vannak (és persze nem kerítettek be), akkor arányosan sérülnek, de elég alaposan. Ezután jobb gomb, és addig védekezel, míg leállnak. Három ilyennél több nem kellett sehol, õszintén megmondom, én már untam is a végén, olyan könnyen kifeküdtek.
Ez e jelenet természetesen szemtõl szembeni csatára vonatkozik, ahol úgy helyezkedsz, hogy mindig szemben legyen az ellenfél, úgy fordulsz. Én addig hátráltam ha többen voltak, amíg nem tudtak az oldalamba kerülni, ezt elég jól megy a katakombákban. Nyílt terepen meg a háromnál nagyobb csoportoknak meg kell mutatni magad, aztán kicsit elszaladni. Bizonyos távolság után már csak kettõ követ, aztán egy.. stb.
Persze mindez, amit leírtam, megdõl abban a pillanatban, ha nem kapod el jól az elsõ ütést, mert akkor valóban felkapja a kezét, kivédekez, és szarrá üt már egy darab is, és a nagy gyíkcsatáknál nekem már volt 75-öt sebzõ kardom és a kerek pajzs, amit a banditatáborban ad el a kovács, az amulettjeim és a gyûrûim is mind harcosnak adó plusz védelmek lesújtás és ilyesmik ellen.

KaszaN
Én még akkor is aztmondom, hogy a harcrendszer nemjó. Nemvagyok benne béna, nem is kalimpárok próbálok taktikázni benne de lehetetlen, folyt kivédi a támadásom meg ha oldalra ugrok akkor is eltalál az ütése, meg ép akkor soroz meg amikor a kezemet hátralendíteném, hogy üssek. Énrészemrõl teljesen elvan baltázva. Sokan aztmondják, olyasmi a harcrendszer mint a dark messiahban kb. Ellenben abban bárkit legyõztem kardal karcolás nélkül.

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Encore
Nekem a harc nagyon bejött, minden mozdulatra figyelni kell és folyamatosan koncentrálni különben kivégeznek. Bugokkal nem találkoztam. A páncél dologgal egyetértek én is csak párral találkoztam 6 vagy 7 fajtával.
Én nem találkoztam ilyen bugokkal pl.. egyszer volt egy tücsök, aki eltûnt a barlang falában. Rutinos Gothicosként csendben visszatöltöttem az állást..
A harcot meg ki kell tapasztalni, elsõre szenvedés. Ha elkapod a ritmust, és nme csak vadul kattintgatsz, olyan kombókat hozol elõ hogy el se hiszed. Tényleg csak egy pillanaton múlik, hogy elvérzel-e és folyamatosan szarráütnek, vagy sérülésmentesen lekapsz három gyíkot, de ez sztem reális (ahhoz képest, a PB a játékaiban miket szokott felvonultatni)..

KaszaN
Jameg...a páncélok. Cheatnál kipróbáltam a minden cuccot, hogy megnézzem milyen páncélok vannak. Van a játékbn vag 25 ennek ellenére én valami 4et találtam meg egész játék alatt két karakterrel. Ezt pl hülye megoldás.

KaszaN
komolyan 1 komolyabbhibával találkoztál? Én lépten nyomon bugokba akadtam. Volt egyszer elcsaltam egy ogrét az meg elkezdett oókember módjára felsétálni a falon. Meg mutok a nyíkemberek elõl lezárok egy rácsot és azok meg átmentek rajta. Ugrotam egy rosz helyen és úgy beakadtam egy ajtószegélybe, hogy ctrl+alt+delete-vel kelett kilépnek (mert ugye nemért a lábam a földhöz és zuhanás közben nemlehet esc-et nyomni). Tövöm a farkasokat egy sziklaszírtrõl bejönnek alám és mondom "hovatüntek?!" na hova? Bementek a szikla alá...Az elsõre meg az, hogy én marhasokat bolyongtam annak ellenére, hogy mindíg mondták mi a feladat. Gondolok hülye megoldásban arra, hogy pl a harcban hogy a bánatba van az, hogy az én támadásomat 99,99%ban kivédik azt miután én támadtam lazán megüt mert nincs annyi idõ , hogy visszakapjam a fegyvert, de õ megtudja. Szóval nekem a harc nagyon nemjött be, már ushegornál jártam a harcossal amikor elegem lett a harcból és elkezdtem a mágust amivel sokkal jobb volt. És hát írhatnák még de nemakarok egy egész blogot írni. 😄

Nekem is végetért a játék.
Nem ezt vártam a végére, de az elsõ két fejezet ettõl függetlenül jó volt. persze lehetett volna sokkal több küldetés nagyobb területen, stb. A harmadikban már elkezdõdött a gyíkvadászat, ami a negyedikben értelmetlen henteléssé fajult, ez nagyon nem tetszett. Beszúrhattak volna még ezt-azt, ráadásul ezt a kincskeresõsdit is feldobhatták volna küldetésekkel még sztem, mert én ugyan nem tudom, hogy a gyíkok hogy gondolkoznak, de ilyen logikátlan fejtörõkkel megnehezíteni a kalandor sorsát, tiszta idegtépõ. Csörlõ ami nyit egy kaput, elzárva egy kõfal mögé, ahová csak trükkel jutsz be... valahogy nem passzolt ez az egész a hangulathoz, még jó hogy nem tizenkilenc darabból áll a titán cucc..ráadásul a legtöbb csapda kijátszható volt, úgy, ha nem találtam kiutat, vagy nem akartam egy tekercset elpazarolni, nemes egyszerûséggel a legközelebbi helyre teleportáltam, majd bementem megint..
a végére mintha a fejlesztõk kifogytak volna az ötletekbõl, na nesze akkor játékos itt van pár katakomba, meg száz gyík nehezítésként, aztán játssz.
Ettõl függetlenül jó játék volt ez, a sokak által fikázott harcrendszer is elég jól el volt találva, életszerûbb volt, hogy ki kell tanulni a szintlépésekkor elsajátított technikát, és nem csak menni elõre és kattintgatni. persze a két métereket hátraszökellõ nagyvadak kicsit már túlzás, de megfelelõ módszerrel én nem nagyon akadtam meg ellenfeleknél, csak a brutális ogrékkal nem bírtam majdnem a végéig.
Bolyongani meg nem értem, miért kellett volna, egy rpg-ben jó esetben úgyis arra mész, amerre akarsz, vagy az utadba álló szörnyek engedik, de minden helyzet megoldható.
Kétszer ekkora terület, kétszer ennyi küldetés, több felfedezés és kaland, reméljük ez lesz a folytatásban.

Encore
A vélemény az szubjektív lehet hogy õ így látta. Én veled értek egyet, kevés volt a mellékküldi, a bolyongás pedig része egy RPG-nek, ez adja a kalandot...
Takanohana
azért egy-két ponton vitatkoznék.

+sok küldi és hosszú játék idõ - sztem kevés a küldi, és rövid a játékidõ

-bugos - hol? 2 végigjátszás alatt egyetlen komolyabb buggal találkoztam, de lehet, hogy az is az én bénaságom volt.

-túl sok bolyomgás - mire gondolsz? jobb lenne olyan megoldás, hogy keresd meg a titánpáncélt és a fegyvereket! hol vannak? itt, ebben a ládában a lábamnál, itt a kulcs, nesze.

-egyéb hülye megoldások - megint csak nem tudom, mire gondolsz.

egyébként egyetértek 😊

KaszaN
Na végre! Nemhittem volna, de sikerült! Végigvittem! 😄
+érdekes sztori
+jó környezet
+sok küldi és hosszú játék idõ
+remek hangulat
-bugos
-túl sok bolyomgás
-ronda NPC-k
-egyéb hülye megoldások

8/10

KaszaN
Na már az utolsó titánpáncél darabnál tartok. 😄 Hát itt valóban kicsit tomb raider-be megy át a játék, de nekem tetszik a tomb raider. xD

Takanohana
ráadásul a játék elég nyilvánvalóan terelget egy bizonyos sorrend felé: banditatábor - város - kolostor.
nem muszáj ezt betartani, de ez az ajánlott.

Encore
Ahogy a többiek mondják, az elsõ pár NPC elmagyarázza érthetõen, hogy mi a szitu és nincs ezzel semmi baj. A rend harcosa bárki lehet, akit elkapnak, de mágus csak akkor ha bizonyítasz a kikötõvárosbeli küldetésekkel. Szerintem ez kifejezetten jó, hogy nem lehet minden jöttmentbõl mágus.
KaszaN
Ez nagy hülyeség volt a játék részérõl.

Az elsõ fickó akivel találkoztál (talá Stan vagy Jan) figyelmeztet, hogy messzire kerüld el a kolostort, mert be fognak sorozni, aztán 2 opciót ajánl fel, hogy elkísér a kikötõbe, vagy a bandita táborba. Aztán a tanyán, ahol az elsõ küldiket csinálod, szintén figyelmeztetnek, sõt bujtatnak is a rend embere elõl, és mondják, hogy ha elkapnak akkor visznek katonának és kimossák az agyad.

Mindazonáltal ez elég kemény rész a játékban, mert ha rosszul választasz/nem figyelsz eléggé, akkor jelentõsen lekorlátozza a lehetõségeket már az elején.