• Fantusz
    Ebben a játékban a mágus nehezebben boldogul, mint egy harcos, pontosan azért mert kénytelen elaprózni a képességeit.
    A mágiának vannak olyan előnyeit, amit, ha kihasználsz nem is olyan gyenge a "mindenből kicsit" karakter.

A helyzet az, hogy kristálymágiával csak távolról érdemes támadni, s még 10es szinten is többször el kell találni az ellenfelet, s ha az közben odaér hozzád közelharc lesz (hátrálásra sokszor nincs lehetőség).
    Nekem a jégmágia volt szimpatikus (bár 500 aranyamba került a kristály), a legköltségesebb (10 mana), de elég hosszú időre lefagynak az ellenfelek, így van idő helyezkedni.
    Költséges a varázslás minden formája, ha tekercsekből varázsolsz, a pénztárcádon érzed, de így lehet spórolni a manával (rúnamágia dupla manából használható).
    Hármas szintű rúnamágiával félelmetesen fel lehet buffolni egy harcost, az örjöngés +50 erőt ad, 180 erővel már jókorát lehet sebezni, ha taktikusan harcolsz.
    Az biztos, hogy rengeteg küldetést, lehetőséget (vadászat) kihagytál, 20-as szinten a harmadik fejezet elején tartok, szándékosan nem rohantam.
    Maxon van a jégmágiám, 3-4 castolás egy orge, kell is a fagyasztás, mert az óriásnak Freddy nem ellenfél a kari meg pláne nem ogre-gyilkos az ereje még csak 50 körüli.
    A manát párolt lepényhallal (+2 mana) feltornáztam 60 körülire, plisz egy +20 mana amulettel a fagyasztással képes vagyok ogrék, hamubestiák ellen is harcolni, de az elit gyíkinvázió előtt az erőt és a fegyverképességet is fel kellene tornáznom (Hős koronája van nálam 20, abból +5 erő, vagy mágia italt főzhetek magamnak)
    Iagazán dilemmát a fegyvernem választása jelent, még mind alapon van (+2 gyűrűkkel), mágus lévén kovácsolást, bányászatot nem tanulta (így néhány küldetés kiesik), a lopott pengés bottal harcol.

Másik karakterem a donhoz csatlakozva sokkal egyszerűbb utat járhatott be, zárnyitás, zsigerelés, erő+kardismeret, bányászat, kovácsolás, alkímia, tekercs írás - a 40 mana bőségesen elég volt.