4439
-
#3359 Heroes crown nevu noveny kell a +5os potikhoz,es alkimia 3as szint.Meg persze a tobbi hozzavalo(ogre root,stb).A terkepen a questeket siman nyomon lehet kovetni,meg is mutatja a nagyterkepen hol vannak a helyek ahova menni kell.Lopasnal en mindig a tekercseket valasztom,vagy a legnagyobb erteku targyat,kiveve persze ha quest itemet is lehet csorni.Kiveve a sorfozo alkimistanal a mocsarban akitol elloptam az addig gyujtott 21db weedet,aztan eladtam neki megint:D
En odaadtam a kovacsnak az arany kardot,mert ha nem adod akkor tobbe nem all szoba veled,ennyit nekem nem ert.Don-nal a barlangban is kapsz jo kuldiket(plusz terkepet),amikor csapattal kellett tamadni,azt nagyon elveztem :)
Levitacio varazslatot talalni neha ladakban,de a monastery-ben csinalhat az ember maganak is ha kitanulta.Talaltam egy crossbow+1es ringet,50es erovel es 2es crossbow skillel mar igen szepeket sebez a kari(a gyenge mobokat 1 lovessel leszedi),szal erdemes lehet kesobb ezt is tapolni annak aki tavolrol akar lovoldozni.Egyelore ennyi,en ujrakezdtem a Don oldalan.
#3357:en tudom,azert kerdeztem a kollegat miert nem lebeg at a tuskes csapda felett. -
krisztajo #3358 Úgy döntöttem kicsit tovább tápolom a karakterem mielőtt bemegyek a városba.
Eléggé harmatosnak tűnt és nem voltam megelégedve az elsajátított képességekkel sem.
Azóta megtanultam a kovácsolást kettes szinten és készítettem egy +5 erőt adó gyűrűt.
Nagyon hasznos cucc így az elején.
A cél a +15 erőt adó amulett lenne csak ahhoz hármas szintű kovácsolás kell.
Ami nem lenne annyira baj de elfogyott az aranyrögöm és a bányászatot megtanulni csak a városban lehet.:-(
Felfejlesztettem a lopást is kettes szintre. Úgy érzem később még hasznos lehet.
Mindenesetre szórakoztató volt a rizsázást látni a táborban ahogy megloptam az embereket.
Egyébként mit érdemes választani ha több cucc is van az áldozatnál?
Van amit jobban megéri elvenni mint mást vagy mindegy?
Találkoztam egy Leon nevű csókával és felvettem a küldijét.
Meg is találtam öt gyűrűt és megöltem Patroclos nagyurat is, de az utolsó gyűrűt nem tudom hol keressem.
Jártam balra az útbaigazító fazon házától lefelé ahhoz a sok keselyű után először találkoztam Tücsök harcosokkal ott szedtem össze kettőt.
Találtam egy lopakodást adó gyűrűt is egy beugróban a part felé, de már megtanultam, kár érte.
Felmentem valami fennsík szerűségre a közepén egy kis tóval. Átmentem a hídon és a végén a toronyból egyet.
Aztán az elhagyott gnómok által megszállt ház melletti toronyban is megtaláltam.
És végül voltam a barlangban a kis tó mellett a gnómok tanyáján túl találtam meg a kriptát.
Itt volt Patroclos és jó kis pajzsot szereztem tőle!
És úgy láttam ki lehet menni a barlangból, csak a hullazabálók eléggé ütősek.
Talán arra van?
Van még olyan része a szigetnek amit bejárhatok mielőtt a városba megyek?
Leon házától nem messze láttam egy ültetvényt mágusnövendékkel és egy úttal felfelé.
Gondolom az vezet a Monostorhoz úgyhogy azt inkább hanyagolom. Nem szeretném, hogy idő előtt elkapjanak.
De esetleg van olyan hely amit még nem vettem észre? Olyan barlang mint a tó melletti ami még új részre vezet?
Ha már így döntöttem szeretnék mindent bejárni amit lehet.
Van már egy rakás növényem. Mi kell ahhoz,hogy állandó hatású főzeteket készítsek?
Hányas szintű Alkímia kell? Én nem mentem be a Donhoz (jó az arany kard nekem ) így csak a kenderes csávótól tudok Alkímiát tanulni, de sajnos vásárolni tőle semmit sem lehet.
Ha megvan a megfelelő Alkímia szint és a hozzávalók akkor már rögtön készíthetem a főzeteket ugyanúgy ahogy a gyűrűket vagy még más is kell?
A lebegés varázslat nekem is nagyon kéne. Hol lehet venni varázstekercseket? Találtam egy gnóm barlangot aminek a végén átlehet lebegni egy kiszögelésre. Jó kis cuccok vannak ott (Nemesi kard) de csak egy varázstekercsem van így nem tudok visszajönni ha átmegyek. -
#3357 igen! lebegés, ha magyarul játszol...
ez egy varázslat kategóriába tartozó cucc... a tüskés csapda ellen kiváló. aktiválod, és átlebegsz z akadály fölött. -
#3356 Úgy is megoldható, de a lebegés alapvető varázslat lesz a játékban, lesznek helyek, amit másképp nem lehet megközelíteni, de ettől függetlenül is sokszor hosszú gyalogutat lehet megspórolni - a sziget relatíve kicsi, de többszintes a játéktér.
A Keleti part a monostortól távolinak tűnik, pedig ha leereszkedel a hegyről ott vagy a templom közelében, nem messze a druida kunyhójától.
A csiga-alaknak is jut néhány fontos pillanat, néhány helyre csak ebben az alakban lehet beférkőzni. -
Richardix #3355 megvan.. csigává változtam, és átfértem a tüskék közt :) -
Richardix #3354 őőő... van olyan? :P -
#3353 Levitacio? -
Richardix #3352 Van egy kis gondom, elakadtam...
higgyétek el, legalább fél órán át keresgéltem a választ, mielőtt idejöttem!
Chapter 2-t koptatom (Don-hoz csatlakoztam btw), most járom be az eastern templet (fújj de nem szeretem a ghoulokat) és már majdnem a végére értem, de van egy szöges csapda, amit sehol se tudok kikapcsolni. túloldalt is néztem, hátha telekinézissel/íjjal kell kilőni, de semmi. Nem tudja valaki, hogy most akkor mi merre mennyi? :S -
#3351 Penzhianyom csak az elejen volt,most mar uszom benne szabalyosan.12-15k van nalam.De gondolom ez igy normalis.Kicsit se banom hogy igy alakult a kari,persze taktikazni azt maximalisan kell a gyikok ellen.Par utestol megfekszem,szal kardozni sem art.Tetszik a harcrendszere nagyon.
A jegmagia alapjat is tudom,de az meg se kottyan az ellenfeleknek.Berserkert persze szoktam hasznalni a nagyobb fightok elott,meg szaladgalok rendesen :)
Ez amolyan tanulojatek most hogy megtudjam merre erdemes majd kalandozgatni ha kimaxolt karaktert akarok.Funolas inkabb,kulonosebb kotottseg nelkul.Nem is lattam ennyire jo kuldeteseket nagyon regota megmondom oszinten mint ebben a jatekban.(pl nyomozgatas,vulkan)
Kivancsi leszek ra hogy a chapter4 befejezheto e ilyen zsengecske harcosmagussal,de elvileg 1-2napon belul kiderul. -
#3350 Ebben a játékban a mágus nehezebben boldogul, mint egy harcos, pontosan azért mert kénytelen elaprózni a képességeit.
A mágiának vannak olyan előnyeit, amit, ha kihasználsz nem is olyan gyenge a "mindenből kicsit" karakter.
A helyzet az, hogy kristálymágiával csak távolról érdemes támadni, s még 10es szinten is többször el kell találni az ellenfelet, s ha az közben odaér hozzád közelharc lesz (hátrálásra sokszor nincs lehetőség).
Nekem a jégmágia volt szimpatikus (bár 500 aranyamba került a kristály), a legköltségesebb (10 mana), de elég hosszú időre lefagynak az ellenfelek, így van idő helyezkedni.
Költséges a varázslás minden formája, ha tekercsekből varázsolsz, a pénztárcádon érzed, de így lehet spórolni a manával (rúnamágia dupla manából használható).
Hármas szintű rúnamágiával félelmetesen fel lehet buffolni egy harcost, az örjöngés +50 erőt ad, 180 erővel már jókorát lehet sebezni, ha taktikusan harcolsz.
Az biztos, hogy rengeteg küldetést, lehetőséget (vadászat) kihagytál, 20-as szinten a harmadik fejezet elején tartok, szándékosan nem rohantam.
Maxon van a jégmágiám, 3-4 castolás egy orge, kell is a fagyasztás, mert az óriásnak Freddy nem ellenfél a kari meg pláne nem ogre-gyilkos az ereje még csak 50 körüli.
A manát párolt lepényhallal (+2 mana) feltornáztam 60 körülire, plisz egy +20 mana amulettel a fagyasztással képes vagyok ogrék, hamubestiák ellen is harcolni, de az elit gyíkinvázió előtt az erőt és a fegyverképességet is fel kellene tornáznom (Hős koronája van nálam 20, abból +5 erő, vagy mágia italt főzhetek magamnak)
Iagazán dilemmát a fegyvernem választása jelent, még mind alapon van (+2 gyűrűkkel), mágus lévén kovácsolást, bányászatot nem tanulta (így néhány küldetés kiesik), a lopott pengés bottal harcol.
Másik karakterem a donhoz csatlakozva sokkal egyszerűbb utat járhatott be, zárnyitás, zsigerelés, erő+kardismeret, bányászat, kovácsolás, alkímia, tekercs írás - a 40 mana bőségesen elég volt. -
#3349 Fu sracok hogy en eddig miert nem probaltam ki ezt a zsenialis jatekot? :O
Pedig a gothic2 oriasi kedvencem volt anno,es a two worlds is.Miota megvan a Risen,egesz egyszeruen nem is nagyon kot le mas.Sajnos eleg lamin kezdtem a szigetes palyafutasom,kimaradt sok quest a mocsarban azutan a varosban questelgettem es magus lettem a vegen.Most meg olyan hibrid a karakter hogy mindenhez ert kicsit,de semmiben sem eros.Ugyhogy a 4.chapter eddig kemeny kihivas igy 20.szint korul.A 130as koruli ero es 7es kardskill meg csak-csak elmegy,de a 70koruli mana es a 6.szintu fireball/3as szintu runaismeretnek abszolut semmi hasznat nem veszem.Ugyhogy inkabb kardozgatok,es Freddyre vigyazok.Remek hangulatu jatek,apro gyermekbetegsegekkel.Egyelore abbahagyhatatlan.A tapasztaltak alapjan ujra fogom kezdeni a zsivanyok oldalan is,de ezt meg vhogy vegigszenvedem.Orulok hogy neha kiadnak egy-egy ilyen jatekot is.
-
Szuni #3348 Ez kész... angol, német és orosz linkek orgiája.. nem mellesleg csak egy "kicsit" emlékeztet azon játék honlapjára, amelynek minőségét a büdös életbne nem éri el sosem se így se úgy.
Ja igen. A harapós bájtok.
-
#3347 Vannak furcsaságok, visszásságok a képzésben.
A rend tagjaként többször próbálnak meggyőzni, hogy milyen jól lehet bottal harcolni, Arc mester azért odaböki, hogy a kard sem rossz.
Arról azonban nem világosít fel senki, hogy a rend tagjaként Fincher nem fog oktatni, a semleges tanítóktól pedig legfeljebb 6-os szintre fejlesztheted a kardforgatást.
A bányászat, a kovácsolás is nagyrészben a kardhasználat köré épült, néhány ékszert leszámítva csak kardot lehet kovácsolni, öntvényből, vagy törött darabokból...
Nincs ezekkel gond, ha ismered a játékot, egyszerű a képlet: ha kardozni, fejszézni szeretnél a donhoz kell csatlakozni, ha maxolni is szeretnéd a harci képességed.
A rend harcosaként picit csőbehúzós a kardhasználat, pedig ebből a fegyverből van igazán választék.
Botharot tanulva, a kovácstól lopott pengés bot egészen a negyedik fejezetig, a titán bot megtalálásáig a karakter kezében maradhat, s még a titán bot sem egy rendkívüli sebzésű fegyver.
Ehhez természetesen ismét hozzájön az, hogy a don emberei a klasszikus harcosok, a monostorban főleg mágiát lehet tanulni, s egy varázshasználónak a bot csak kiegészítő fegyver - ugyanígy a kard is, aminek nagyobb a sebzése, s talán ezért lett úgy összerakva a játék, hogy körülményes 10-es szintre fejleszteni a kardhasználatot, ha nem a don mellett állsz. -
#3346 Nekem a kikötőben 6osig engedte + 1 gyűrű szóval úgy 7. sajnos nem tudom miért. Inkvizítorhoz csatlakoztam, illetve most már én vagyok az xD -
#3345 nem 7-es szintig? tudtommal ha az inkvizítorokhoz csatlakozol, akkor is megtanulhatod kardforgatást 7-es szintig + 2 gyűrű, és úgy rögtön meg is van kétkezes fegyver egy kézzel forgatása. -
#3344 Ja és a kardforgatásom 6-os is marad. A kikötői emberke csak 6-osig taníthat meg, don emberit meg mind én zavartam ki a városból szóval ők nem tanítanak, így bebuktam az egészet úgy ahogy van. 2kezes fegyver soha az életbe nem lesz a kezembe pajzs-al együtt. Az erődbe meg csak botharcot tudnék tanulni, meg lent a kikötőben is... -
#3343 Hát én bementem 2-be is de most a leírást böngészem lázasan :D -
#3342 az egyiket én is kihagytam, pedig sokszor elmentem arra...
ha már bent vagy nincs eldugva, de a leírás segít szerintem. -
#3341 5 kripta van a térképen megjelölve :D Igen sajnos nagyon el vannak dugva a titán felszerelések :D -
#3340 végigjátszás
itt van egy kis segítség -
#3339 akkor azt eltoltad.... üres kripta nincs szerintem -
#3338 Pedig jó móka :D 5-600 élettel már elkaristolok :D Most a páncél darabokat keresgélem, még jó, hogy itt ez a küldetés térkép :D anélkül sose találnám meg őket :D Bár az első kripta üres volt amibe bementem :D -
#3337 Kardforgatást elég sokan tanítanak, de nem mindenki képes maxra képezni (vélhetően az adott NPC tudásától is függ).
A don embereként a táborban, a kincseit őrző nevesített harcosától tanultam karforgatást, ő képes 10-es szintig képezni, a kikötővárosban lévő őr, miután a kendercsempészet miatt levertem nem volt hajlandó tanítani, a világítótorony melletti figura pedig csak 6-os szintig tanított.
Hosszabb távon szerintem kifizetődőbb előbb az erőt feltolni 100-ig, aztán maxolni akardforgatást, közben az erőt itókákkal tovább tolni 150-180-ra.
Mindez sokkal bonyolultabb mágusnál, hisz neki manára, kristálymágiára is gyúrni kellene.
Annak csak örülni lehet, nogy minden szinten találsz kihívást jelentő ellenfelet, viszont ezért nem érdemes rohanni sem: a kihívás növeli a játékélményt, a legyőzhetetlen ellenfél rontja azt.
Gyíkharcosoknál taktikázni kell, értelmetlen Rambo-módra a csapat közé rontani. -
#3336 4. fejezetnél járok, hát igen még az új felszereléssel is elég gyenge vagyok hozzájuk képest :D Új pajzs, új sisak, no meg inkvizítori öltözék :) 160 körüli a bölcsességem és 80 körüli az erőm, a botot letettem mert gyenge, most ott tartok, hogy 6 pont van a kardforgatáson és nem tudom kitől lehet tanulni tovább. (gyűrűvel 7 pont) Obszidiánból csináltam magamnak másfél-kezes kardot és két-kezes kardot is, a másfél-kezes most 80at sebez és 1 kézben tartom végre :) Jó lenne maxra tolni a kardforgatásom, esetleg tipp?
(no igen rakás gyík van kb 150db gyíkkardot adtam el már eddig :D) -
#3335 Egyre több gyíkkal fogsz találkozni, ráadásul imádnak kisebb csapatokban támadni, s erősödnek is, a negyedik fejezetben már elit harcosok, főpapok ellen küzdhetsz. -
#3334 Na eljutottam a 3. fejezethez, elég durva mészárlás folyik :D Viszont az előző templomból nagyon nagyon sok lóvét összeszedtem, na meg a csajszi apjának a ládáiból :D -
#3333 Nevesített NPC-knél próbálkozhatsz küldetést szerezni (mint általában a kalandjátékokban).
A küldetések jelentős része a don, vagy a rend melletti hűség elnyeréséről szól - ha a rend mellé szeretnél állni nekik add le a küldetést, a don emberei nem lesznek túlzottan boldogok, de egy-két kisebb pofozkodáson kívül nem lesz velük gond.
Tolvajkulcsokat érdemes megvenni...
A don embereként Cid barátnőjétől sokat vehetsz (miutás Cidnek segítettél), de ha rend mellé állsz a csaj nem szívesen áll veled szóba, s a többi kereskedőnél ritka árucikk a tolvajkulcs. -
#3332 jó, hát a videót én is megnéztem, csak a megvalósítással vannak gondjaim:DDDDDDD -
#3331 Ami villog ne ugorj rá :D Sorrend :D
Pajzs magad elé -> ő lő -> pajzsról visszapattan rá -> térdre esik -> odarohansz, párat benyomsz neki -> visszarohansz
Ezt ismételgesd :D (fórumokról tudom) -
#3330 én a végén vagyok, de nem megy ez a barom ugrálás... állandóan leesek a mélybe...állítólag össz-vissz csak 5-6 csapás kell neki... igaz ez??
hármat már besomtam, de aztán fly... -
#3329 Eddig is egyedi fegyverem volt :D Obszidiánból :D Na meg a viharhozó sem egy gyenge féle, csak azt várom, mikor tudom végre 1 kézben tartani, és pajzzsal használni :D Még gyúrni kell a kardforgatásra :D Egy picit csalok, mert 2-t is mester szintre akarok húzni, a botot és a kardot is.
Több ezer feleslegbe nekem a kikötői kovács küldetése közben akadt amikor a szöges zsákokat kerestem a gnómoknál, 7-tel több zsák is lett :D Közben szedtem össze nagyon sok kardot meg aranyat + a csontvázakat is öltem vegyesen. A nagyúr 5 gyűrűje is megvan már szóval csontváz sincs már a térképen.
Viszont egyre figyeljetek bár úgy is tudjátok, de aki nem annak mondom. A térkép jobb alsó sarkán lévő sziget (bazi kődarab ami a vízből emelkedik ki) még véletlenül se menjetek :D Aki meg akar lepődni annak csak tessék :D -
#3328 igen azon a szinten (én ugyan a Don oldalán nyomtam) megtorpan egy kicsit az arany...illetve sok a költenivaló, de aztán sok ezer lesz feleslegbe.. nekem legalábbis így volt.. gyíkharcos lesz minden sarkon
a Petty-s küldinél legalább 20-25 gyíkot levertek, meg vagy 3-4 láda is lesz... az elég sok arany meg tp:DDD -
#3327 Koszi, megprobalom ahogy irtad. -
#3326 Na most segítsetek, nem tudok miből aranyat szerezni, a gnómokat eltakarítottam az egész térképről, vasércet mindet becseréltem kovácsoltam és eladtam, amit tudtam elloptam már a bandita táborból, a kikötőből, sőt még a vulkán erődből is kifosztottam mindenkit (mind a 150 farkasprémet és a haszontalan tárgyakat eladtam. Most a kapun dolgozom, hogy kinyithassuk végre, a Druidát megmentettem (kígyóharcosok fegyvereit eladtam mindet) De a kristály mágia tanulása minden pénzem elviszi, mob meg már alig akad a térképen. Pár kígyóféle most rohangál odakint de kevéske van belőlük. Banditatáborban jártam a don-nak melózom, meg a csajszinak segítek remélem csurran cseppen némi arany ezekből :D Ha nem akkor csődeljárás :D -
#3325 rendes ember a kocsmában kezd:DDD -
#3324 szerintem a kikötővárosban is tudsz tanulni kovácsolást. .de a Don kovácsai is jó lesz neked, csak előbb rádküld valakit.. menj beszélgetni a tábor embereivel, valamelyik biztosan megpróbálja átadni a kovács "üdvözletét" ha ezzel végeztél és ismét odamész a kovácshoz, nagyjából kvittek lesztek:DD -
krisztajo #3323 Közben rájöttem mi a bibi. A táborban a kovács az után volt csak hajlandó kovácsolásra tanítani, hogy levertem a fogdmegjét.
Először elküldött melegebb éghajlatra, de utána újra szóba lehetett hozni nála és akkor már tanított.
Most jutottam be a városba és eléggé elveszettnek érzem magam.
Azt sem tudom hol kezdjem!
Kicsit körbenéztem többen is beszóltak.
Szóval csak lestem! -
#3322 Jah igen, meg egy fontos kerdes. Van a jatekban masik kovacs, aki meg hajlando tanitani? -
#3321 Miutan elkeszul az arany kard es megtartom magamnak, a kovacs megharagszik ram es nem hajlando utana mar szobaallni velem. Probaltam rajta Joke scroll-t, de semmi hatasa nem volt. Akkor most hogy is van ez? Van akin mukodik, van akin nem? -
#3320 Kijött a Risen ModStarter új verziója. Ezzel már egy központi adatbázisból lehet kényelmesen lehúzogatni és használni a modokat a játékhoz. :)
További információk