• Fantusz
    Szerintem a játék összességében nem rossz, amit kritkának lehet felhozni, hogy sok a "kötelező" képesség, amit nagyon ajánlott megtanulni.
    Ilyen a lentebb tárgyalt zárnyitás jelentősége: ha nem szándékozol lopni (ami mellesleg jó pénzszerzési forrás), akkor is kell a zárnyitás képesség, különben a vadonban is jónéhány ládát leszel kénytelen hátrahagyni.
    Közelharci fegyvernek válasthatsz botot, fejszét, kardot, de itt is eléggé túlsúlyozták a kard jelentőségét, ha megtanulod a kovácsolást lényegesen erősebb fegyverekre tehetsz szert, ha a kard mellett döntöttél (kovácsolni kizárólag kardot lehet)
    A lootolható dolgokat is jelölhették volna feltűnőbben, könnyű ottfelejteni ezt-azt, ha nem vagy elég figyelmes.

Részemről ennyim a negatív észrevétel a játékhoz, összességében jónak tartom a Risent.

Csóró senkiként is ott vannak a pályán a magas szintű ellenfelek (pl ogre), ezek felreeső helyeken portyáznak, örködnek, megakadályozzák, hogy kezdőként gondtalanul barangolj, de ezzel csak realiszikusabbá teszik a kalandozást.
    A leölt alacsonyszintű ellenfelek fejezetenként respawnolnak, illetve cserélődnek magasabb szintűekre, tehát lesz kivel harcolni.
    Bányászat, állatok kizsigerelése képesség értelmet kapott, ércekből kardot kovácsolhatsz magadnak, a varázstekercsek készítéséhez pedig szükséged lesz különböző alapanyagokra.
    Íjászkodni nem próbáltam, közelharconak az erő a legfontosabb tulajdonság, s ez lett a számszeríj sebzésmódosítója is, úgyhogy van távolsági alternatíva a kard mellé, amire olykor szükség is lehet.
    Harcoknál lényeges a reflex, ütemérzék, még magasabb szinten is csúnya vége lehet, ha átgondolatlanul próbálsz az ellenfeke orra előtt csápolni (ráadásul szeretnek többen támadni).

Szerintem érdemes kipróbálni a játékot, természetesen nem tudom neked milyen igényeid vannak egy-egy játékkal szemben - ezt is lehetett volna szebbre-jobbra csinálni, kb. a 2 GB feltelepített adatból ennyi az annyi - nem csúcskategória, de azért jó.