4439
  • 38tibi38
    Na mindegy most a gothic 1 et probálom ki de szokás szerint nemtudom hogy kell felvenni a tárgyakat... valaki megmondaná? thx
  • myers90
    köszi, közben már előkerült tegnap este Phil, vagy bug volt, vagy nemtom de mindenesetre azután, hogy befejeztem a félbehagyott küldit (amikor ládát kell pakoltatni a melósokkal) és utána visszakerült a helyére - fent a hegyen annál a tónál - ahol őrt szokott állni.
  • totya4
    Gothic szerű rpg szinte alig van, ráadásul ha "leszeded" azaz ingyen van, akkor nem tudom mi tart vissza... amúgy korrekt játék, bug alig van, szépen fut, magyarítás is van, az élsimítás hiányát meg már megszokhattuk, de ez ebben a játékban korántsem annyira zavaró.
  • 38tibi38
    a telepitője is orosz de már mindenhonnan leszedtem és mindig ugyanolyan:S ti honann szedtétek le?
  • Fantusz
    Szerintem a játék összességében nem rossz, amit kritkának lehet felhozni, hogy sok a "kötelező" képesség, amit nagyon ajánlott megtanulni.
    Ilyen a lentebb tárgyalt zárnyitás jelentősége: ha nem szándékozol lopni (ami mellesleg jó pénzszerzési forrás), akkor is kell a zárnyitás képesség, különben a vadonban is jónéhány ládát leszel kénytelen hátrahagyni.
    Közelharci fegyvernek válasthatsz botot, fejszét, kardot, de itt is eléggé túlsúlyozták a kard jelentőségét, ha megtanulod a kovácsolást lényegesen erősebb fegyverekre tehetsz szert, ha a kard mellett döntöttél (kovácsolni kizárólag kardot lehet)
    A lootolható dolgokat is jelölhették volna feltűnőbben, könnyű ottfelejteni ezt-azt, ha nem vagy elég figyelmes.

Részemről ennyim a negatív észrevétel a játékhoz, összességében jónak tartom a Risent.

Csóró senkiként is ott vannak a pályán a magas szintű ellenfelek (pl ogre), ezek felreeső helyeken portyáznak, örködnek, megakadályozzák, hogy kezdőként gondtalanul barangolj, de ezzel csak realiszikusabbá teszik a kalandozást.
    A leölt alacsonyszintű ellenfelek fejezetenként respawnolnak, illetve cserélődnek magasabb szintűekre, tehát lesz kivel harcolni.
    Bányászat, állatok kizsigerelése képesség értelmet kapott, ércekből kardot kovácsolhatsz magadnak, a varázstekercsek készítéséhez pedig szükséged lesz különböző alapanyagokra.
    Íjászkodni nem próbáltam, közelharconak az erő a legfontosabb tulajdonság, s ez lett a számszeríj sebzésmódosítója is, úgyhogy van távolsági alternatíva a kard mellé, amire olykor szükség is lehet.
    Harcoknál lényeges a reflex, ütemérzék, még magasabb szinten is csúnya vége lehet, ha átgondolatlanul próbálsz az ellenfeke orra előtt csápolni (ráadásul szeretnek többen támadni).

Szerintem érdemes kipróbálni a játékot, természetesen nem tudom neked milyen igényeid vannak egy-egy játékkal szemben - ezt is lehetett volna szebbre-jobbra csinálni, kb. a 2 GB feltelepített adatból ennyi az annyi - nem csúcskategória, de azért jó.

• Jakuza001
    Meseljetek erdemes leszedni a jatekot vagy annyit nem er az egesz? A videokbol megkell mondjam nem jott le semmi hangulat,sot igazabol nem tetszett a megvalositas, igy igen csak tartozkodo vagyok a jatekkal szemben, vagy jobb ha megvarom a Arcania: A Gothic Tale-t ?
    Milyen szinvonalu lett ha mondjuk egy 10-es skalan kellene pontozni ?
  • Fantusz
    A banditatáborban lévő alaktól csak 2. szintig lehet tanulni a zártörést, (csak azt követően ücsörög a ládáknál, ha egy mellékküldetésben leválttatod, egyébként őrt ál - bárhol is van,. érdemes rá figyelni, meet meghalhat, ha magasabb szintű ellenfél megtámadja)
    3. szintű zárnyitást csak Cid képes tanítani a kikötővárosban, ha a Dont támogatja a karakter.

Érdekes, ha a monstorba kerül a kari, ott is megvan a lehetőség a zárnyitás megtanulására (és a többi tolvaj képességre), mágián belül viszont nagyon eldugták a zárnyitás lehetőségét, amit meglehetősen bosszantónak tartok, ebben a játékban ez egy alapképesség lenne, miért kell varázslónak tolvajtól tanulni?
  • boos
    van egy manusz a mocsárban az épületek mellett, ott szokott ülni a ládáknál. úgy emlékszem ő is tanít.8lehet, h zsebmetszést?) cid, pedig a kocsma melletti utcában található a kikötővárosban. de a térképed név szerint megmutatja, h ki hol van éppen. azt érdemes használnod, mert néha trükköznek a helyváltoztatással az NPC-k...:D

• Fantusz
    Magyarítás az angol feliratot cseréli le.
    Az oroszok warezben, patchekben topon vannak, de gondolom nem a magyaroknak szánták azt a verziót.
    Telepítéskor ha angol volt az felirat, s ennek ellenére lett orosz, meg van buherálva a nyelvi csomag is, amivel a magyarítás nem tudott mit kezdeni.
  • Fantusz
    Zárfeltörés sajnos alapképesség, ládákban elég sok jó cucc, arany lapulhat, én a mágus-harcosomat csesztem el, gondolván, nem kell zártörés, majd lesz varázslatom...
    16-os szinten képtelen zárakat kinyitni, így el is ment tőle picit a kedvem.

Kikötővárosban találsz egy Cid (remélem jól emlékszem) nevű alakot.
    Ő taníthat zárnyitást, de csak azt követően lesz erre hajlandó, ha néhány küldetésben őt segíted.
  • 38tibi38
    Nekem azlenne a kérdésem hogy mikor elinditom a game-et full ororsz de ha meg felraok a magyarositást akkor semmi irás nincs se a menübe se játék közben:S PL mikor kész egy quest akkor van egy kis négyzet azelőtl egy kettöspont és azelőtt lenne az hogy quest succes. Valaki help
  • 38tibi38
    hali
  • myers90
    Segítsetek! Az a problémám, hogy már rég eljöttem a mocsárból a Kikötővárosba, de még csak most jöttem rá, hogy nagyon nagy hibát követtem el azzal, hogy nem tanultam zárfeltörést. Na most gondoltam visszamegyek Philhez a mocsárba, mert egyenlőre csak tőle tudnék tanulni, de most meg sehol sem találom őt... :/ Nem tudja valaki hol rejtőzködik? :D Vagy esetleg van e valaki már aki zárfeltörést tanít?
  • boos
    ja és persze köszönöm:D
  • boos
    akkor ez a baj... én mindenáron csak vásárolni akartam.. de elég elcseszett a irányítás mindenesetre... pl felvenni valamit , vagy beszélni valakivel miért kell egyszerre két gombot nyomni???
    a risent majdnem végignyomtam, de annyi dicséretet hallottam a gothic sorozatról, h gondoltam elkezdem az egyes számútól...
    egyelőre nálam nem felhőtlen az öröm..
  • KaszaN
    A gothic 1 ben még cserekereskedelem van, vagyis felajánlhatsz a megvett cuccal egyenlő árban lévő cuccokat. Rámész a tárgyra amit elakarsz adni, majd az eladó leltárából vagy a cuccot, vagy az ércet veszed ki (írja mekkora értéket pakoltál már ki) és üzlet elfogadása. És kész a tranzakció. Remélem érthetően írtam le. :D
  • boos
    mondjuk a saját cuccaimat ingyen át tudom adni:DDDD

lehet ez valami bug?
  • boos
    ide is beírom, itt talán nagyobb az élet.

hát igazán szégyellem magamat, de nem boldogulok az irányítással a gothic 1-ben... illetve a tárgyak vásárlásánál elakadtam.. hiába nyomom az elfogad opciót, semmi...
    azért nem túl egyszerű:(((
    valaki elmeséli...habár egy sima tárgy felvétele sem lehetne sokkal bonyolultabb:DDD
    a harcra rájöttem, azért:D
  • KaszaN
    Na megvan. Hihetetlen, hogy egy csomó oldalon írják itt lelehet tölteni azt nemis. Még a pcgurun meg a pcdome-n sincs fent, levannak maradva.
  • KaszaN
    Valaki belinkelne egy normális olyalt ahonnan lelehet szedni az új patchet? Mer sehonnansem akar 10kb/snél gyorsabban jönnígy így meg dúrván 2 óra.
  • boos
    pedig itt jártam, de eldobott valami más oldalra:(
  • boos
    köszönöm:DD
  • josi
    Tessék
  • boos
    valakinek gothic magyarítás megvan-e. sajna a gugli adta találatok egyike sem él már:(((
  • MrStokes
    Ugy remlik, hogy ha a varosba a hatso bejaraton bemesz, akkor ott az elejen kapasbol van a donnak egy embere akitol mintha lehetne ezeket, vagy legalabb az 1iket tanulni. Mondjuk lehet elobb meg kell neki tenned vmi szivesseget, mar nem emlekszem sajna.
  • Encore
    Mikor az inkvizítorokat mentek megölni, lehet hogy ott meghalt. Érdemes minden embert összetoborozni és együtt menni.... De mástól is tanulhatsz zsebmetszést... most hirtelen nem tudom a nevét, de a kikötővárosban érdeklődj....
  • DonSzykla
    Üdv
    Én az útán érdeklödnék hogy a bandita tábornál a mocsár mellet a tüznél üldögélt 3 vagy 4 munkás és 2 bandita az egyiktöl lehetet zsebmetszést és zárfeltörést tanulni de felvettem 1 küldit miszerint Inkvizítorokat kellet megölni at egyik ásatásnál 11-et és azota nem találom azt a csokát akinél a zsebmetszést meg a zárfeltörést tanitodta, és hát egyiket se tanultam ki sajnos és hát most igen nagy szükségem lenne rá... help plz
  • rotator
    # Bizonyos objektumok elhelyezkedése a világban javítva
    # Ütközésvizsgálat javítva: előzőleg egyes helyeken be lehetett ragadni
    # Brogar arénás küldetése javítva: ezt a küldetést csak két esetben lehetett teljesíteni
    # Állásbetöltés után a kamera és a kezelőfelület nem romlik el többé
    # Javítva az a hiba, amikor a játékos bizonyos helyeken egyszer csak az emeletre teleportálódott
    # Vadászos küldetés: javítva az a párbeszéd, ami kinyírta a küldetést
    # A végős csatával kapcsolatban javítva egy hiba
    # Don arany kardja küldetés: lopással kettőt is lehetett belőle szerezni, javítva
    # Útjelző táblák bevilágítása javítva
    # Bizonyos küldetések célpontjainak bejelölése a térképen javítva lett
    # A bastard sword problémája javítva, most már mindig megkapjuk, ha megvan hozzá a nyersanyag
    # Padokkal, székekkel stb. kapcsolatos cselekvések polírozva
    # Egy csomó párbeszédopció polírozva
    # A szövegekben levő hibák száma csökkentve
  • KaszaN
    Magyarul nincs leírása?
  • rotator
    Sajnos nem egészem, ugyanis néhány igen lényeges dolog kimaradt, pl. íjászatnál csak a 10-es szint ad bónuszt, illetve valamelyik skillnél maximumra kell fejleszteni az ügyességet, hogy érvényesüljenek a ráköltött pontok. Szerencsére nem ilyen karaktereket fejlesztettem, szóval ezeket megerősíteni nem tudom, de több helyen írták, komoly problémának tűnik.
  • Encore
    Ezek szerint kb mindent javítanak, ami felmerült hibaként. Dicséretes.
  • grebber
    Risen 1.10-es Patch (180MB)

# Placement of various objects in the world revised
    # Collision revised: player could previously get stuck in certain locations
    # Problem with Brogar Arena quest resolved: this quest was only offered twice in certain circumstances
    # Problem with the camera and the interface after loading a saved game resolved
    # Various locations revised where the player was teleported to the first floor upon entering a building
    # The hunters are to hunt again: problem with a dialog option that immediately ended this quest resolved
    # Problem with the trigger for the final battle resolved
    # Golden sword for the Don: this sword could be duplicated by stealing
    # Problem with signpost lighting resolved
    # Position of various quest goals revised and improved
    # Problem of the player not receiving the bastard sword after delivering the materials for it resolved
    # Interaction with benches, chairs, etc. revised
    # Various dialog options revised
    # Various error corrections made in game texts and language files
  • Fantusz
    Nekem is furcsa volt, hogy felkelnek az NPC-k, de aztán rájöttem, hogy nincs ezzel gond, később, még lehet szükség lesz némelyikre (kereskedés, oktatás, küldetés).
    Az eszméletlenül földön fekvő ellenfeklet ki lehet ugyan végezni, de fölösleges, ugyanis, ha nem az a feladat XP nem jár érte.
    Lesznek küldetések, amikor nem "barátságos gyilkolászás" lesz a cél, pl a kalózkapitány és bandája nem kel fel a porból.
  • MCI
    Sziasztok !

Embereket itt nem lehet végleg megölni?
    A játék elején a banditáknál egy Lorenzo nevű tag rávett, hogy menjünk kincset keresni. Útközben kiderült, hogy engem akar kifosztani. Miután levertem felkelt és elsétált.
    Ez normális? Vaddisznó farkas goblinok a parti barlangban pld nem keltek fel.
    Vagy itt is van olyan gothic3-as marhaság, hogy külön ki kell végezni az ellenfeleket?
  • Encore
    A jégnek van egy olyan pozitív tulajdonsága, hogy nem csak sebzi, de egy időre le is fagyasztja a célpontot. Ez jól jön, ha több ellenféllel küzdesz, mert, akit eltalálsz attól pár másodpercre megszabadulsz és foglalkozhatsz a többivel....
  • Fantusz
    Kristálymágiából melyik irányzatot érdemes tanulni?
    Vannak egyeltalán érezhető különbségek a három irányzat között, azon túl, hogy a jég fagyaszt, a tűz éget - mágiára immunis lények lesznek?
  • boos
    hát lehet, h rosszak a szobrok, de ott találtam mindkettőt:(

és majdnem biztos vagyok benne, h nincs ott több..

na mind1 megyek a többi titán cuccért...egy kardom, meg a 120-as fejsze van még csak meg.
  • mokacsin
    Én egy másik játéknál jártam úgy,hogy a legújabb daemon tools sem tudta megnyitni a mini image-t és a pover isoval meg egyből indúlt a games!
  • Encore
    Két ilyen "teleport" bug van, az egyik a kikötővárosban valamelyik ház emeletén, a másik az egyik föld alatti dungeon-ban. Át lehet jutni azért rajta. :) A segítő pedig mindig probléma az ilyen jellegű játékokban, hogy nem mindig tudnak követni, kicsit figyelni kell rá, bár alapvetően egész ügyesek...

Pecsétet máguskén tudtál volna tanulni. Valószínű, hogy rossz mellszobrokkal próbálsz bejutni a Don barlangjában lévő titán cuccokhoz.
  • boos
    írtatok a bugokról is. habár nem sok , de azért akad a bizonyos ajtón mennék be, de tetőre érkezemen túl is. Fred pl bizonyos esetekben képtelen követni. elakad. nekem volt, h ott kellett hagynom, mert hiába mentem 4-5x vissza érte, nem tudott lejönni a szikláról. És néha sík talajon a leölt tetemek (ált. a farkas) csúszni kezdett lefelé.
    De szerintem a játék egészéhez képes ezek apróságok.

És egy újabb kérdés? pecsétet ugye nem tudtam volna tanulni harcosként? mondjuk a 4. fejezetnél tartok, szóval talán már mind1 is:D

illetve a Don barlangjánál lévő titáncucchoz hogyan jutok be? van két mellszobrom, de hiába rakom rá az oltárra, semmi...