• Szuni
    Pedig alapból akkor nem értem, ha nem csak vagdalkozol. a gyíkokhoz mire elérsz, gondolom kimaxoltad a kardos képességet. A gyíkok elég gyík módon :) támadnak, először egy-két csapás, na akkor kell bevinni nekik egy ébresztő pofotn. Akkor bevadulnak, és elkezdenek csapkodni, de ez kiszámítható kis gyakorlás után. Van egy nagyobb sorozatuk, amit egy durve kettős csapással fejeznek be, na abban a pillanatban kell támadni. Kombó? katt, jobbról, balról, előlről, a karakter belendül, beforog, a végén pedig felülről lecsap. Ennyit az elit gyíkról. ha többen vannak (és persze nem kerítettek be), akkor arányosan sérülnek, de elég alaposan. Ezután jobb gomb, és addig védekezel, míg leállnak. Három ilyennél több nem kellett sehol, őszintén megmondom, én már untam is a végén, olyan könnyen kifeküdtek.
    Ez e jelenet természetesen szemtől szembeni csatára vonatkozik, ahol úgy helyezkedsz, hogy mindig szemben legyen az ellenfél, úgy fordulsz. Én addig hátráltam ha többen voltak, amíg nem tudtak az oldalamba kerülni, ezt elég jól megy a katakombákban. Nyílt terepen meg a háromnál nagyobb csoportoknak meg kell mutatni magad, aztán kicsit elszaladni. Bizonyos távolság után már csak kettő követ, aztán egy.. stb.
    Persze mindez, amit leírtam, megdől abban a pillanatban, ha nem kapod el jól az első ütést, mert akkor valóban felkapja a kezét, kivédekez, és szarrá üt már egy darab is, és a nagy gyíkcsatáknál nekem már volt 75-öt sebző kardom és a kerek pajzs, amit a banditatáborban ad el a kovács, az amulettjeim és a gyűrűim is mind harcosnak adó plusz védelmek lesújtás és ilyesmik ellen.