4439
  • Takanohana
    körül kell nézni egy telekinézis varázslattal, szinte mindig elérhető közelben van a kapcsoló, ami hatástalanítja.
  • Krotchy
    Átugrani biztos nem lehet, mivel átrepülni sem.
  • Rash87
    Van mikor kettő egymás után van,szal az necces:D
  • Madi92
    Szerintem elég csak simán átugrani ;)
  • Encore
    A tűzcsapdánál a csiga varázslat, de lehet hogy működik a sebesség is. Tűzön nem próbáltam de a tüske csapdáknál működik a sebesség varázslat, átérsz vele mire a tüskék felugranak. Vagy a lebegés, de azt hiszem a tűzcsapdánál a lebegés nem megoldás.
  • Rash87
    Én azt a varázslatot használtam,ami ilyen kis csigává változtat (talán Nautilus),s azzal a szélén át lehet menni simán :)
  • Krotchy
    A tűzcsapdákon (kerek és rácsos csapda) hogy lehet túljutni?
  • Krotchy
    Megvan, meg kellett érinteni azt a burkot... nah fasza.
  • Krotchy
    Sajnos hiába megyek vissza hozzá csak kereskedni lehet vele...
  • Encore
    eldric sátránál ott van Cyrus mester, beszélj vele és vidd magaddal a barlanghoz, ő majd ott ad neked olyan tekercset, ami segít áttörni a mágikus erőteret.
  • Krotchy
    Van Északon/Észak-keleten egy barlang ahová Eldric nyomai vezetnek. Ugyan az a varázslat védi mint a könyvtárban az egyik helyiséget... Ez lesz az 5. korong hogyan törjem át? Illetve hol van a szilánk varázslat a monostorban? Vitus mesternek kell odaadni.
  • Encore
    Úgy tudom két ilyen teleportálós ajtófélfa van a játékban az egyik a kikötővárosban a térképész kérója fölött, a másik az egyik dungeonban, mikor egy ilyen gyíklakásban vagy...
  • Rash87
    Nekem is ez az egyetlen bug volt egész játék alatt.
  • Takanohana
    a harcrendszer szerintem sokkal jobb, mint az eddigi Gothicokban, tényleg el kell találni, mikor milyen ütést alkalmaz az ember. persze, ha mágiát használ valaki, akkor meg gyerekjáték.

bugot két alkalommal tapasztaltam, mikor bementem egy ajtóm és egyből egy másik szinten találtam magam. nekem senki nem sétált be a falba. lehet, csak én vagyok szerencsés. a PB eddigi játékai után én úgy kezdtem ebbe bele, hogy ezer bugra számítottam, ehhez képest kellemes csalódás.

el tudnék viselni még pár ehhez hasonló gémet.
  • Szuni
    Ha rájövök, hová tettem a képet a karakteremről, akkor azt is megmutatom a végső csata előtt.
  • Szuni
    Pedig alapból akkor nem értem, ha nem csak vagdalkozol. a gyíkokhoz mire elérsz, gondolom kimaxoltad a kardos képességet. A gyíkok elég gyík módon :) támadnak, először egy-két csapás, na akkor kell bevinni nekik egy ébresztő pofotn. Akkor bevadulnak, és elkezdenek csapkodni, de ez kiszámítható kis gyakorlás után. Van egy nagyobb sorozatuk, amit egy durve kettős csapással fejeznek be, na abban a pillanatban kell támadni. Kombó? katt, jobbról, balról, előlről, a karakter belendül, beforog, a végén pedig felülről lecsap. Ennyit az elit gyíkról. ha többen vannak (és persze nem kerítettek be), akkor arányosan sérülnek, de elég alaposan. Ezután jobb gomb, és addig védekezel, míg leállnak. Három ilyennél több nem kellett sehol, őszintén megmondom, én már untam is a végén, olyan könnyen kifeküdtek.
    Ez e jelenet természetesen szemtől szembeni csatára vonatkozik, ahol úgy helyezkedsz, hogy mindig szemben legyen az ellenfél, úgy fordulsz. Én addig hátráltam ha többen voltak, amíg nem tudtak az oldalamba kerülni, ezt elég jól megy a katakombákban. Nyílt terepen meg a háromnál nagyobb csoportoknak meg kell mutatni magad, aztán kicsit elszaladni. Bizonyos távolság után már csak kettő követ, aztán egy.. stb.
    Persze mindez, amit leírtam, megdől abban a pillanatban, ha nem kapod el jól az első ütést, mert akkor valóban felkapja a kezét, kivédekez, és szarrá üt már egy darab is, és a nagy gyíkcsatáknál nekem már volt 75-öt sebző kardom és a kerek pajzs, amit a banditatáborban ad el a kovács, az amulettjeim és a gyűrűim is mind harcosnak adó plusz védelmek lesújtás és ilyesmik ellen.
  • KaszaN
    Én még akkor is aztmondom, hogy a harcrendszer nemjó. Nemvagyok benne béna, nem is kalimpárok próbálok taktikázni benne de lehetetlen, folyt kivédi a támadásom meg ha oldalra ugrok akkor is eltalál az ütése, meg ép akkor soroz meg amikor a kezemet hátralendíteném, hogy üssek. Énrészemről teljesen elvan baltázva. Sokan aztmondják, olyasmi a harcrendszer mint a dark messiahban kb. Ellenben abban bárkit legyőztem kardal karcolás nélkül.
  • Encore
    Nekem a harc nagyon bejött, minden mozdulatra figyelni kell és folyamatosan koncentrálni különben kivégeznek. Bugokkal nem találkoztam. A páncél dologgal egyetértek én is csak párral találkoztam 6 vagy 7 fajtával.
  • Szuni
    Én nem találkoztam ilyen bugokkal pl.. egyszer volt egy tücsök, aki eltűnt a barlang falában. Rutinos Gothicosként csendben visszatöltöttem az állást..
    A harcot meg ki kell tapasztalni, elsőre szenvedés. Ha elkapod a ritmust, és nme csak vadul kattintgatsz, olyan kombókat hozol elő hogy el se hiszed. Tényleg csak egy pillanaton múlik, hogy elvérzel-e és folyamatosan szarráütnek, vagy sérülésmentesen lekapsz három gyíkot, de ez sztem reális (ahhoz képest, a PB a játékaiban miket szokott felvonultatni)..
  • KaszaN
    Jameg...a páncélok. Cheatnál kipróbáltam a minden cuccot, hogy megnézzem milyen páncélok vannak. Van a játékbn vag 25 ennek ellenére én valami 4et találtam meg egész játék alatt két karakterrel. Ezt pl hülye megoldás.
  • KaszaN
    komolyan 1 komolyabbhibával találkoztál? Én lépten nyomon bugokba akadtam. Volt egyszer elcsaltam egy ogrét az meg elkezdett oókember módjára felsétálni a falon. Meg mutok a nyíkemberek elől lezárok egy rácsot és azok meg átmentek rajta. Ugrotam egy rosz helyen és úgy beakadtam egy ajtószegélybe, hogy ctrl+alt+delete-vel kelett kilépnek (mert ugye nemért a lábam a földhöz és zuhanás közben nemlehet esc-et nyomni). Tövöm a farkasokat egy sziklaszírtről bejönnek alám és mondom "hovatüntek?!" na hova? Bementek a szikla alá...Az elsőre meg az, hogy én marhasokat bolyongtam annak ellenére, hogy mindíg mondták mi a feladat. Gondolok hülye megoldásban arra, hogy pl a harcban hogy a bánatba van az, hogy az én támadásomat 99,99%ban kivédik azt miután én támadtam lazán megüt mert nincs annyi idő , hogy visszakapjam a fegyvert, de ő megtudja. Szóval nekem a harc nagyon nemjött be, már ushegornál jártam a harcossal amikor elegem lett a harcból és elkezdtem a mágust amivel sokkal jobb volt. És hát írhatnák még de nemakarok egy egész blogot írni. :D
  • Szuni
    Nekem is végetért a játék.
    Nem ezt vártam a végére, de az első két fejezet ettől függetlenül jó volt. persze lehetett volna sokkal több küldetés nagyobb területen, stb. A harmadikban már elkezdődött a gyíkvadászat, ami a negyedikben értelmetlen henteléssé fajult, ez nagyon nem tetszett. Beszúrhattak volna még ezt-azt, ráadásul ezt a kincskeresősdit is feldobhatták volna küldetésekkel még sztem, mert én ugyan nem tudom, hogy a gyíkok hogy gondolkoznak, de ilyen logikátlan fejtörőkkel megnehezíteni a kalandor sorsát, tiszta idegtépő. Csörlő ami nyit egy kaput, elzárva egy kőfal mögé, ahová csak trükkel jutsz be... valahogy nem passzolt ez az egész a hangulathoz, még jó hogy nem tizenkilenc darabból áll a titán cucc..ráadásul a legtöbb csapda kijátszható volt, úgy, ha nem találtam kiutat, vagy nem akartam egy tekercset elpazarolni, nemes egyszerűséggel a legközelebbi helyre teleportáltam, majd bementem megint..
    a végére mintha a fejlesztők kifogytak volna az ötletekből, na nesze akkor játékos itt van pár katakomba, meg száz gyík nehezítésként, aztán játssz.
    Ettől függetlenül jó játék volt ez, a sokak által fikázott harcrendszer is elég jól el volt találva, életszerűbb volt, hogy ki kell tanulni a szintlépésekkor elsajátított technikát, és nem csak menni előre és kattintgatni. persze a két métereket hátraszökellő nagyvadak kicsit már túlzás, de megfelelő módszerrel én nem nagyon akadtam meg ellenfeleknél, csak a brutális ogrékkal nem bírtam majdnem a végéig.
    Bolyongani meg nem értem, miért kellett volna, egy rpg-ben jó esetben úgyis arra mész, amerre akarsz, vagy az utadba álló szörnyek engedik, de minden helyzet megoldható.
    Kétszer ekkora terület, kétszer ennyi küldetés, több felfedezés és kaland, reméljük ez lesz a folytatásban.
  • Encore
    A vélemény az szubjektív lehet hogy ő így látta. Én veled értek egyet, kevés volt a mellékküldi, a bolyongás pedig része egy RPG-nek, ez adja a kalandot...
  • Takanohana
    azért egy-két ponton vitatkoznék.

+sok küldi és hosszú játék idő - sztem kevés a küldi, és rövid a játékidő

-bugos - hol? 2 végigjátszás alatt egyetlen komolyabb buggal találkoztam, de lehet, hogy az is az én bénaságom volt.

-túl sok bolyomgás - mire gondolsz? jobb lenne olyan megoldás, hogy keresd meg a titánpáncélt és a fegyvereket! hol vannak? itt, ebben a ládában a lábamnál, itt a kulcs, nesze.

-egyéb hülye megoldások - megint csak nem tudom, mire gondolsz.

egyébként egyetértek :)
  • KaszaN
    Na végre! Nemhittem volna, de sikerült! Végigvittem! :D
    +érdekes sztori
    +jó környezet
    +sok küldi és hosszú játék idő
    +remek hangulat
    -bugos
    -túl sok bolyomgás
    -ronda NPC-k
    -egyéb hülye megoldások

8/10
  • KaszaN
    Na már az utolsó titánpáncél darabnál tartok. :D Hát itt valóban kicsit tomb raider-be megy át a játék, de nekem tetszik a tomb raider. xD
  • Takanohana
    ráadásul a játék elég nyilvánvalóan terelget egy bizonyos sorrend felé: banditatábor - város - kolostor.
    nem muszáj ezt betartani, de ez az ajánlott.
  • Encore
    Ahogy a többiek mondják, az első pár NPC elmagyarázza érthetően, hogy mi a szitu és nincs ezzel semmi baj. A rend harcosa bárki lehet, akit elkapnak, de mágus csak akkor ha bizonyítasz a kikötővárosbeli küldetésekkel. Szerintem ez kifejezetten jó, hogy nem lehet minden jöttmentből mágus.
  • KaszaN
    Ez nagy hülyeség volt a játék részéről.
  • Probatbicol
    Az első fickó akivel találkoztál (talá Stan vagy Jan) figyelmeztet, hogy messzire kerüld el a kolostort, mert be fognak sorozni, aztán 2 opciót ajánl fel, hogy elkísér a kikötőbe, vagy a bandita táborba. Aztán a tanyán, ahol az első küldiket csinálod, szintén figyelmeztetnek, sőt bujtatnak is a rend embere elől, és mondják, hogy ha elkapnak akkor visznek katonának és kimossák az agyad.

Mindazonáltal ez elég kemény rész a játékban, mert ha rosszul választasz/nem figyelsz eléggé, akkor jelentősen lekorlátozza a lehetőségeket már az elején.
  • saba30
    Ha megálltál a tanyán ott elmagyarázák, hogy akit elkapnak szabadban lofrálva a rend harcosok azt erőszakkal viszik a monostorba, és rend harcos lesz belőlle, csak akkor lehetsz mágus ha ajánlólevélel mész... tudtommal.
  • KaszaN
    Ez érthetetlen. Há tökre nyilvánvaló és teljesen logikus, hogyha valaki mágusnak akar menni egyből a monostorba menjen és felajálja szolgálatait tanoncként és mágus lesz belőle. Nemhogy még bemenni a nagy városban, egy csomó küldit csinálni nekik és úgy ajánlanak be, amikor csak úgy is belehet menni. Na ezt nagyon hülyén csinálták meg. Má mióta várom, hogy a rohadt rúnákat használhassam, erre nemlehet.-.-
  • saba30
    Így van, ha van ajánlóleveled amikor mész a monostorba akkor felteszik a kérdést: rend harcos vagy mágus?
  • Encore
    Akkor nem tudom, mi van. egyszerűen odasétáltál a monostorhoz és bekunyiztad magad? Akkor te szerintem nem mágus vagy, hanem rendharcos (azok is tudnak varázsolni).
  • KaszaN
    Én ezeket a küldetéseket már jóval azután csináltam meg, hogy csatlakoztam a monostorhoz.
  • Encore
    Sehol nem kérdik meg, ha az elején a kikötővárosban a pár főküldetést 8ereklyék,stb) megcsinálod, akkor ugye kiírja, hogy kinek a javára csináltad meg. ezek olyan küldetések voltak, hogy a megoldással kedvezhettél a rendnek vagy a Donnak. Biztos emlékszel, hogy kiírta pár küldi befejezésénél, hogy a Redn javára vagy a Don javára. Ha többször kedveztél a Rendnek, akkor előbb utóbb beszél veled Carlos parancsnok, majd később kapsz tőle egy ajánló levelet, amivel bemehetsz a monostorba. Ha nem nincs tőle ajánlóleveled akkor el vagy fogva és rendharcos leszel....
  • KaszaN
    Micsoda?:O Hol teszik fel ezt a kérdést?:O
  • Probatbicol
    Nem egészen. Ha besoroznak a rendhez akkor csak rendharcos lehetsz (warrior of the order). Ha önként csatlakoztál akkor egy ponton választhatsz, hogy rendharcos vagy mágus szeretnél lenni. Felteszik a kérdést. Csak ha mágust választottál akkor tanulhatsz sealt (pecsétet).
  • KaszaN
    De én mágus vagyok. A monostorba önként mentem be. És tűz támadás 10esen van (nemsemmi ereje van). Akkor tanulhatok. Na de hol, még mindíg nemtudom. De most nemértem a keverést ezzel a rend harcosa dologgal. Van a mágus ami úgy lehetünk, ha a monostorhoz csatlakozunk. Meg van a harcos, ami akkor ha a Donhoz. És tudtommal ennyi.
  • Encore
    Igen, de az két küldön frakció. A monostorban lehetsz rendharcos (ha a játék elején elkapnak és nem Carlos ajánlásával kerülsz be) vagy mágus. Csak a mágusok használhatnak rúnát.