Risen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na én meg újrakezdem szerintem... se Aric, se Vitus nem áll velem szóba, beleértve a Monastery felét. 2 órát próbálkoztam mindent mindennel kombinálva, de SEMMI. Még 1 olyan ötletem is volt, hogy Jest scrollt kéne szerezni, de nincs a városban sehol, a Monasteryben meg ugye nem ad el nekem senki semmit, a cheat kódja meg valahogy nem mûködik......

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

balee4
Na végigvittem, majd jön róla holnap egy kis elemzés.

Addig is itt a karim, ilyen lett a végére:

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Sem Rachel, sem Sam, sem a fõnök sem senki nem beszél velem, míg a donhoz meg nem jutok be...

ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT

Sziasztok!

Lehetséges, hogy belefutottam egy bug-ba?

A bandita camp-nél kezdtem a játékot. Már az arénában mindekit levertem, az összes patkányt, meg egyéb állatot kinyírtam, már mindent megcsináltam, de senki sem hajlandó velem beszélni. Elvileg a védelmi pénzes küldetés még nyitva van, de már jóideje (mielõtt az arénát befejeztem volna) semmilyen párbeszédlehetõség nem nyílik meg.

Valószínûleg elronthattam valamilyen sorrendet a küldetéseknél...

ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT

Über nagy segítségre szorulok! A monasterybe jelentkeztem mágusnak, de a gyakorlás során véletlenül végrehajtottam 1 kivégzõ mozdulatot annál a William muksónál aki a staff fighting-ot tanítja. Ez még úgy ahogy OK, legyõztem az Aric-ot, de közben a Vitus meg nem áll velem szóba, mert rajtakapott valami lopáson, és be vagyok szorulva abba a patkánylyukba <#falbav>
Nincs elõzõ mentésem, már 2 órája próbálom kiagyalni hogy mit lehet tenni, de semmi, max 10 próbálkozásból 1x le tudok ugrani a Monasterybõl sérülés nélkül, de mire megyek vele? A banditák nem hiszem h mindezek után bevennének? Áááá és semmi mentésem így 8 óra után a problémák kezdete elõtt. Van ilyen tényleg így 2009-es játéknál hogy zsákutca???

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

balee4
Megvan. Beszarás, írok és rá is jöttem. :D

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

balee4
Kéne egy kis help, 4. fejezetben vagyok a titán páncél darabjait kéne összegyûjteni, 4 már megvan (a sisak, a mellvért, a pajzs és a fejsze), a nyugaton a vízesés mögötti templomban egyszerûen nem tudok továbbjutni van egy vasrácsos kapu (kép) , két csörlõvel már kinyitottam a kõkapukat, illetve van egy leengedhetõ híd (kép), de ehhez sem férek hozzá, a mágikus kristályok miatt nem lehet varázsolni. Mi a francot kell itt csinálni?

Egyébként 4. fejezettõl lehet Walternél kétkezes obszidián kardot kovácsolni.

Nincs ott semmi katasztrófa. Játszani kell vele és kész. Persze nem 1 órát, aztán szapulni! Nagyon jó játék, ugyan úgy szerettem, mint az Obliviont, vagy a Witchert. Az igazi nálam az lenne, ha a Risent össze lehetne gyúrni a Gothic 3-mal. :)

Joker Brand
szopacs <#mf1>

Az Obliviont, a Morrowindet és a Witchert már 3x játszottam ki egyenként :D azok best of kategóriák tényleg, bár a Morrowind volt ami mindent vitt nálam. Gothic sorozat az totál kimaradt, a 3asnak viszont tetszik a grafikája képek alapján, csak mindenhol azt olvasom h katasztrófa :)

Takanohana
és sajnos abban is, hogy fejezetenként nincsenek ebben sem új mellékküldetések.

balee4
Ez a Gothic elsõ részére hasonlít, hangulatában, nehézségében és kissé a történetében is.

balee4
De faszság, ezt senki nem mondta, meg is volt már a 20, de odaadtam neki a 15-t, most emiatt nem lehet kétkezes obszidián kardom... :((

Takanohana
a Witcher se kutya

grebber
Gothic 3 nem olyan szar mint sokan beállítják.
Two Worlds és Oblivion is nagyon jó.

Next PC upgrade: 2022

Van még hasonló RPG? Gothic 3 tényleg annyira ramaty bughalmaz mint mondják :)
Állatokat én csak csordákban láttam, farkasok mondjuk kár h nem rontanak rá a lepkékre pl :D

grebber
Mindegyik ilyen RPG-nek megvan a maga feelingje ennek is nagyon jó.
De az az érdekes állatokat soha nem láttam egymás ellen harcolni!

Joker Brand
ha összegyûlt ne add oda walter-nek a 15-öt várd meg míg 20lesz mert akkor feloldasz egy "acievement"-et is (aminek a lényege hogy legyen nálad egyszerre 20db ha megvan utána odaadhatod walternak és asszem ezután fog csak 2kezes obszidián kardhoz öntvényt eladni.

Kíváncsi vagyok hogy hogyan állok úgyhogy légyszíves aki tud linkeljen karakterlapot...thx

Nembaj, én élvezem ebben ezt a mászkálgatást, fõleg h adja a feelinget leülni 1 vizipipához, vagy tábortûznél grillezni éjszaka, az a nem mind1 :)

Rash87
Az egész szigeten kb 20-24 erszény van,szóval nem olyan nehéz az se :)

Glory, Glory Man. United!

grebber
Azért vannak érdekel meg hosszú küldetések is.
3/6 vazullus vagy mi a szar gyûrûk szerzése még nem értem a miértjét miért is fontos kinek kellenek majd.
Meg a másik a kovácsnak 15 erszény a Gnómoktól hát a rák megeszi a parasztot kb egész világot végig kell járni hogy összegyûljön ez a 15 de ez nem is baj mert szeretek felderítgetni kivéve ha olyan helyre jutok ahol nem tudok semmit csinálni mert lezúznak na ide még1x el kell majd görcsölni.

14 óránál vagyok abból állítom 10 csak a mászkálás volt.
Fõsztoriba még sehol nem vagyok.

MrStokes
Ugy vettem eszre, hogy fegyverrel csak embereket(humanoidokat) tudsz blokkolni, allatokat, pl. farkasokat nem. Pajzzsal viszont mintha mukodne a blokkkolas jo esetben minden leny ellen.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Köszi a segítséget, nem adom fel ilyen könnyen, csak az XP-k miatt aggódtam, meg hogy biztos valami trükkje van neki hogy karddal semmit se tudok blokkolni, de ezek szerint nem :) így még élethûbb is, hogy rongyokba öltözve egy talált karddal nem tudok elbánni 2 farkassal :)

MrStokes
Igen, egy pajzs mar a legelejen nagyon de nagyon sokat tud segiteni minden ellenfel ellen, anelkul eleg lutri a harc kimenetele. Erre en is csak most dobbentem ra, miutan kiprobaltam egy pajzsot. Persze az elejen meg pajzzsal se lesz egyszeru dolgod. De fogd fel pozitivan, nem tolnak semmit a szadba, es van boven kihivas! :)

Ha neheznek tunik egy ellenfel, akkor menj vissza kesobb erosebben, vagy pedig ha teheted vonj be 1-2 kozeli ort a harcba. Sokkal konyebb ugy a harc, ha helyetted vki mast ut az ellen.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Takanohana
sûrû mentés és visszatöltés, mielõbb juss el el lakott területre, ott csinálj küldiket, vegyél pajzsot, tanulj kardforgatást, szerezz be életlöttyöket, térj vissza, és kend el a patkányokat a gyepen :)

hopsz: *stratégia játék = RPG game... fáradtság mode

Hali! Bocsi hogy ilyen hülye kérdést teszek fel, nem szokásom: hogy lehet az elején NEM meghalni minden 2. patkányharapástól? :D elég lol baszki, pedig csak normal-on játszok, de ez így nagyon vad. Gothic-al sajnos nem játszottam, amit eddig taktikának alkalmazni tudok hogy már van 1 "normál" kardom: elugrani a támadások elõl ahol tudok + zabálni a növényeket + kikerülni minden bogarat, farkast (mivel nem éppen az elsõ stratégia játékom, ez XP szempontjából elég para szitunak tûnik nekem, vannak kétségeim :) )

Joker Brand
Bányászatot Olf-tól (Kikötõváros)-ban tartják fogva....

Takanohana
a másodikat fejtsd ki konkrétabban, mert így nem tudom, melyik küldi az. az elsõhöz:
egyrészt ígérd meg a disznószart lapátoló tanoncnak, hogy keresel valakit, aki leváltja, és persze keressél is, másrészt menj be a temetõbe és a kriptában a ládából vedd ki a könyvet. ezek után mehetsz vissza Vitushoz

KaszaN
Mit kell csinálni annál a küldinél (a kolostorban) aminél aztmondja a Vitus mester hogy "keress bizalmat és bölcsességet a harcban"??? Meg egy másik mondott olyan, hogy menjek el valamerre ott egy figura annál van valami és vigyem el neki.

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

grebber
Van nálam 30-as sebzésû kétkezes meg 42-es pengés bot de azokkal nehézkesebb a harc nekem így csak a buzogányt használom csak.
Megmondom õszintén nem tudom már kitõl tanultam.

MrStokes
28-as sebzesu buzogany? En lvl 5-6-on 30-as sebzo kardot hasznalok, Sharp Sword a neve, es lovesem nincs honnan van, talan kovacsoltam. :)

Banyaszatot hol lehet megtanulni?

grebber
Elkezdtem barangolni kifele jövet a banditatáborból Jóisten se tudja merre vagyok térképet nem néztem még meg.De magas hegyekben romok között csontokkal,férgekkel,tücskökkel,madárkákkal,farkasokkal tarkítva.
Közben bányászgatok de még mindig gyenge vagyok. 10-es szintû csak és a fegyverem se valami jó 28-as sebzésû buzogány 11 óra gameplay után.
Vannak olyan helyek ahova majd vissza kell térni mert brutálzáras ládák/ajtókat magam mögött hagytam + hullarablós terület amiket nem tudok legyözni.
Eddig 1 db vertem le de azt is csak azért mert volt nálam 1db + 50 sebzéses varázstekercs.
Nagyon jó a game minden tekintetben hozza a Gothic hangulatot.

grebber
"Örök tûzlabdát" csak a monostorban lehet kitanulni??

Takanohana
hát ezt nem figyeltem, valamelyik tanítás során szólt olyat az oktató, hogy ki lehet térni, attól kezdve alkalmaztam. én arról beszélek, mikor védekezés helyett két gyors oldalgomb, és 90 fokban az ellen oldalára kerülök.

Takanohana
2. fejezetben annyi teleport kõ lesz, hogy számon sem tudod tartani õket. a fontosakat (banditatábor, monostor, kikötõváros) simán odaadják, nem kell zsebmetszés. a többit meg kell szerezni.

MrStokes
Jelenleg 3-mas szintu a kardozasom, de mar 2-es (sot mar lehet, hogy 1-es szintjenel is) szinten is tudtam oldalra kiterni, oldalra ugrani,gyakorlatilag ezzel a technikaval sikerult legyozni az osses eddigi ellenfelet az arenaban. Szoval mar az elejen is van valami ilyesmi, de persze lehet, h ennek van kesobb vmi fejlettebb verzioja.is.

A hullarablo becsuletes angol neve ghoul vagy vmi ilyesmi?

Tegnap leadtam a Donnak a kardot valamint beszeltem Ratchel-lel es Brogart-tal, es vicces volt latni, hogy az addig teljesiteni nem tudott 4 kuldim hirtelen mind keszen lett. (Ezek voltak azok, amiknel nem nagyon tudtam, hogy hogyan is kene oket teljesiteni.)

grebber
Akkor lehet azért volt mert éppen aludt berohantam az õr mellett azt beszéltem vele.
Kellenének már a teleport kövek mert azzal megy el a legtöbb idõ hogy ide oda mászkálok.De olvastam csak chapter 2-ben lehet õket használni.
De itt is megkell tanulni a 3-as zsebmetszést hogy Fincher-tõl eltudjam lopni mert ha jól láttam egy netes térképen akkor nála van a bandita táboré. (Hol van az a régi szép G3-as idö amikor csak szemfülesnek kellett lenni és simán találtál teleportkövet mindennemû balhé nélkül)

MrStokes
Ez a Don-nal veheto pancel milyen ertekeket ad es mennyiert adja a Don? Jah, es miket kell hozza teljesitenem, hogy felkinalja megvetelre?

MrStokes
Amikor bemesz a Donhoz, akkor a hatso szobaba nem szabad bemenned, mert azert harapnak az orok. A nagyobb eloterben a tronus kornyeken alldogal nappal a Don. Ejjel en nem talaltam meg, ezert logikusnak tunt h ejjelre visszahuzodott a hatso szobaba alukalni, igy en is hasonlokeppen tettem, aztan nappal visszamentem es ott volt.

Nem lehet, hogy te is ejjel probaltad a Don-t megtalalni, es mivel nem volt sehol, bementel a hatso szobaba, es ezert tamadtak meg a katonak?

balee4
Oda csak lebegés varázslattal tudsz feljutni.

nem tudom már melyik szint az, amikor dupla oldal gombra nagyot ugrik oldalra. igen hasznos. könnyû az ellenfél oldalába-hátába kerülni, és míg reagál, be lehet vinni egy-két tiszta ütést.

Én magyarítással tolom, de ilyen oktatásra nem emlékszem mint kardforgató... amúgy tényleg odébb lép erre kicsit, szóval ez kimaradhatott a magyarításból.
Takanohana
egyik tanonc elmondja, hogy a könyvtárból nyílik egy titkos ajtó. keresd meg, menj be, és ott is olvass el minden könyvet. amúgy is be kell menni, mert az alkímista mestert csak így lehet megtalálni.

Takanohana
oda nincs is út. a monostor bejáratától indulva menj toronyiránt arra, amerre a térképen a pötty van, és figyelj, hogy legyen akrobatika képzettséged vagy gyûrûd, mert kétszer is le kell ugrani. jobb híjján lebegés varázslat is megteszi :)

KaszaN
Mit kell csinálni a kolostorban amikor azt a feladatot adják, hogy olvassam el a könyveket a könyvtárba és ha elolvastam akkor is a mester aztmondja "nemhiszi hogy megtudnád mondani a második könyv címét amit elolvastál" és semmi. Mit kell ott csinálni? Am ha a kolostorhoz csatlakozok muszáj a botharc?

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Rash87
Ingyen sehol se fogsz találni.
Don-nál csak megvenni tudod,annál jobbat nem fogsz találni.

Glory, Glory Man. United!

Na, megvártam míg senki nincs a környéken aztán nekiestem Eriksonnak és elvettem a kulcsát így nem lett gubanc és megy is a küldi rendesen.
Viszont a sír keresésnél van 1 kis problémám ami a vulkán lábánál található oda hogy lehet eljutni? Nem találtam utat ami arra vinne, pont a rend harcosai által elfoglalt tanya mögötti hegyen van(gondolom).
grebber
Anélkül az ajtón sem jutottam volna be!Igen mondtam Rachel-nek!
Legelsõ õrön jutok utána ahol 2 õr áll na ott ha bemegyek donhoz már jön kirántott kardal a köcsögje!

Ingyen ruha van valahol?Vagy vegyem meg 1000-ért Dontól?

Takanohana
akkor is, ha Rachelnek megmondod, hogy kardot hoztál a Donnak?

grebber
Basszus ruhát lehet szerezni valahonnan ingyen??Nem hiszem el mindenhol 500 meg ezer arany még akkor is ha "tag" vagyok.

Az hagyján Donhoz be sem tudok jutni rendesen mert az õr lezúzza arcomat a don ajtaja elõtt.