-
Késő éjjelig nyomtam és csak most vettem észre, hogy sok apróság csak akkor derül ki, ha mindkét oldalon megcsináljuk. Például a kikötővárosban az alkimista, akiről kiderül, hogy a Donnak dolgozik és ő terjeszti a drogot. A dolog úgy működik, hogy a Don emberei a mocsárban leszüretelik a kendert, majd a bordélyház alatt lévő alagutakon becsempészik a cuccot a városba. Az alkimistától ha ellopom a kulcsot akkor a háza mellett le tudok menni a pincébe, ahonnan egy titkos járat nyílik, ami összeköttetésben áll a bordélyház alatti alagúttal. Szóval becsempészik a kendert az alkimistához, aki rendes anyagot készít belőle, majd az inasával terjesztik. Menyéttől van az a küldi, hogy kövessük az inast, mert az valószínűleg megdézsmálja a kész anyagot. Ha követjük, kiderül, hogy egy őr a társa, akit ha elverünk, elmondja, hogy a cuccot a Monostorban terjeszti. És itt kapcsolódik az egész a Monostori nyomozós/gyilkosos küldetéshez, amikor kiderül az áldozatról, hogy díler volt. Nyilván ő volt a korrupt őr társa, akiről nem beszélt. Szóval ügyesen ki van ez dolgozva, csak nem tudsz meg minden részletet, ha csak az egyik oldallal nyomod végig (bár azért sejteni lehet).
Amúgy érdekes, hogy a játék elején szinte minden küldetés megoldható többféleképpen, ellenben a végefelé ha nincs nálad pár varázstekercs akkor nem tudsz boldogulni pl.: a sír a monosotor mellett, ahova csak átlebegni lehet....vagy bizonyos csapdák a kriptákban... Mintha a vége felé sietni kellett volna és nem volt idő alternatívákat csinálni....
Pár kérdés is felmerült:
- A városban van a fickó aki halálra dolgoztatja a kovácsát, azt hiszem fegyverekkel üzletel, zsebmetszéssel elloptam a ládája kulcsát, ki is írja ha ráviszem a kurzort, hogy xy láda kulcsa. Ellenben éjjel odamentem mikor nem volt ott, mégsem tudtam kinyitni a ládát, sem a pincébe vezető ajtót. Akkor hiába van nálam a kulcs, csak akkor tudom kinyitni a ládát, ha tanultam zártörést?
- mi van a szarkofágban? A városban, a kocsma melletti első raktár, amit a négykezű lény őriz (szerintem ő Goro a Mortal Kombatból), ha felmegyünk a lépcsőn van egy zárt ajtó. Sajnos nem tanultam zártörést, főleg nem több szinten így oda nem jutottam be, de az egyik melós szerint valami szarkofág van bent... Valaki be ment már oda? Mit talált?