Risen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

THX az infoért, na akkor megyek a monostorba
Takanohana
rossz oldalról közelítettél, a rend az erkölcsöt képviseli, aljas tolvaj dolgokat a banditák tanítanak. de azért nincs minden veszve, a banditatáborban és a monostorban is tasnítják majd, legfeljebb visszajössz a városba a ládákért.

Már végigvittem a kikötõváros feladatait a rend javára de még mindig nem leltem meg hol lehet a zárnyitás elsõ szintjét megtanulni?
Plz HELP!!!
Takanohana
valaki megírhatná privátban, hogy mi lett a vége, mert angolul nem tudok, így a narrátor szövegét nem értem.

Próbálj másoktól is tanulni.

Rash87
Az miért van,h 135 erõ után már nem tudok többet tanulni? :\

Glory, Glory Man. United!

Takanohana
összességében szerintem nagyon jó a játék, a látvány, a harcrendszer, a hangulat teljesen jó. egyedül azt tudnám a szemére vetni a készítõknek, hogy túlságosan is másolták a Gothic 1-et, pedig ott is hiányzott, hogy a csatlakozás után már egyáltalán nem voltak mellékküldetések. A Gothic 2-ben ezt javították, kár, hogy megint elfeledkeztek róla.

Rash87
Eddig mindenkin tovább tudtam menni,kivéve kezdeti nehézségeket,meg a gorillának kinézõ állatokat :)
Nem is tudom,hány fejezetes,de 2. fejezetben van már 130 erõm.

Hali!
Én a mágiát erõltettem, mégis leginkább karddal harcoltam. 7-es kardozás szinten 1,5 kezes saját kovácsolásu gyikkarddal. Ha sok a gyik idézd meg Fredet a csontvázat nagyon sokat kibir, gyogyitható,szerintem eddig minden Gothic részben erõsebb volt a mágia mint a Risenben. Mondjuk aki irta a 2 db kardfejlesztõ gyürüt leírhatná hol találta. Én 1-et találtam játék végéig pedig minden ládát kinyitottam. Kereskedõnél sem találkoztam vele.
nekem a honosítás után eltûnnek az összes feliratok csak egy üres rész marad maga a szöveg helye.Tud valaki segíteni?
A sok erõ segít az elitekkel szemben (nem tudom mennyi a max, van erõ fõzet recept, azzal emeltem 176-ra (ha jól emlékszem), de ha már több van, olyan sorozatokat csinálnak (4-szer, 5-ször is lesújtanak), hogy kampec.

Rash87
Mennyi volt a max. erõd?

Ám nem is tudtam,hogyha megeszel 10 almát kapok 1 erõt :P
Aztán jól bevásároltam almából... erre rájöttem, max 5-t ad,utána akármennyit ettem,hiába:D

Rash87
Átvihetõek,nem fognak elveszi a küldetések.

Takanohana
csak az a másik három, amelyik körbevesz.

Biztos hogy rossz ütemben nyomkodjátok az egérgombot. Kimaxolt karddal és sok erõvel szinte óvodás szint leütni az elit gyíkokat. Próbáld ki hogy ha jó ütemben nyomod akkor sokkal gyorsabban ütsz és nem tud közbe ütni.
Üdv.
A kikötõbe kaptam egy küldit Tilda fiai, 2 megvan de Williamet nem találom merre van?
Ha átlépek egy fejezetet a felvett küldik még megoldhatóak?
Takanohana
visszafelé kell menned, addig a toronyszerûségig, ahol rengeteg csonti meg egy vazallus gyûrût viselõ fõcsonti is volt (eddig kísért idefelé Romanov egyik embere) na itt a tenger felé nézõ oldalon van egy kiugró, zárt ajtó, kulcsa Romanovnál volt

Takanohana
a végsõ fegyver valóban fejsze, pontosabban kalapács, de +6-ot ad a fejszeforgatásra, szóval ha egyáltalán nem tanultál semmit, akkor is elég jól forgatod majd.

de tényleg röhej, mit taktikáztam a dungeonokban, hogy egyesével elcsaljam a gyíkokat. ráadásul van egy rész, ahol normális íj, nyílpuska vagy mágia nélkül szinte lehetetlen továbbjutni.

át kell lebegni egy szakadék felett, a túloldalon meg kis helyen 4 gyík vár. ha elõtte az ember még a túloldalról nem tudja leszedni õket valamivel, akkor közéjük pottyanva szinte esélye sincs. ja és kezdetleges nyíl nem jó, mert egyikük gyíkpap, ha lövöldözni kezdesz, de nem tudsz gyorsan végezni vele, levarázsol.

Hej! A kalóz fószer, az a Romanov aki el akarta emelni Patty apjának kincsét (míg szarrá nem vertem) hol tartja fogva Pattyt?
Ja, azt még kihagytam, hogy engem, az agyontápolt szuperhírót, seperc alatt kiiktatnak. Petty, a gizda kis csaj, az egy szál kardjával csak úgy aprítja az elit gyíkokat. :)

KaszaN
Hát ez szívás. Annira végülis nemvagyok elõre a játékban. Lehet elõrõl kezdem mágus harcosként.

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Valszeg olyan láda, amihez küldetés tartozik. Csak a kulccsal tudod kinyitni, amit majd valakitõl megkapsz.

Páncélt Én csak a Donnál tudtam venni (harcos), szerintem nincs is más módja. Egyre erõsebbet ad. Így a vége felé már elég egyértelmû, hogy harcosnak lenni elég szopós. Hiába van kimaxolva a kardvívás, már mindegyik gyík simán hárítja az ütéseimet és olyan trükköket csinálnak rajtam, amit elméletben nekem kéne rajtuk. :) Ráadásul úgy látom, hogy a végén használatos fegyó egy fejsze. Akkor most gyúrjak arra? Na mindegy, most már csak végig zúzom a rohadt hüllõit.

http://gamempire.hu/ http://rpgames.web4.hu

KaszaN
Ki az a "Costa"? Hol van? Nekem most van egy páncélom amit Don-tól kaptam. De kell erõsebb. Meg egy elég gyenge ruhát a kikötõvárosban egy kigurától. Ez a páncélos dolog volt a legroszabb ötlet a játékban. Átkell kutatni az egész szigetet egy páncélér nevetséges.

benne van még mindig a naplóban. azt írja menjek Sonyjához pihenni. én már kifeküdtem az ágyat nála de nem hajlandó szóba állni velem. bár most van egy ötletem: tréfa tekercs...
Rash87
Amúgy azt vki megmondhatná,mi értelme van kitanulni a Zárnyitás 3. szintjét?
3 ládát ástam ki,pl. az mocsár elõtti csontvázas résznél,eddig egyiket se tudta kinyitni... :\

Rash87
Már én is megbántam,hogy harcost csináltam a karakterbõl... :\
Csak már sok idõ van benne,nem kezdem elõlrõl.

A hegy belsejében lévõ gyíkok biztos, hogy kaptak egy rakat plusz skillt. Addig simán kardélre hánytam õket, ott bent, viszont szinte minden ütésem blokkolják (kardforgatás: max, erõ: 87) és sorozatban ütnek vissza.

Pedig valahol elakad a script, a naplóban is benne maradt a küldetés?
Sziasztok! Az elején amikor a csaj beküld a romos épületbe,hogy keressem meg a láda kulcsát, hiába keresem, sehol nem találom! Tudja valaki, hogy hol keressem?
Takanohana
egyébként szerintem nem túl kiegyensúlyozott a játék. én harcossal tolom, egész ütõs karit hoztam össze, de a hegy belsejében megszenvedek a gyíkemberekkel, ha többen támadnak. gyerekem mágussal van, és ugyanott fél kézzel, oda sem figyelve öli le õket mágiával.

Takanohana
szerintem semmi. mászkálj, meg fogod találni õket. páncélt, eltekintve a Costától megvehetõ gyenge ruhától, csak akkor tudsz venni/kapni, ha beléptél valamelyik frakcióhoz. gyûrûk, amulettek többet érnek, mint a páncél, tanulj aranymûvességet és bányászatot, és tudsz magadnak készíteni ilyeneket.

csak az a küldi nincs kész amit pallastól kapok , hogy segítsem a rendet a kikötõvárosban, de ugye az nem kell a beavatáshoz?
HALI! monasteryben minden mesternek megcsináltam a próbáját(abraxnak növények, illumarnak megcsináltam a fény tekercset, cyrusnak az ereklyék+ a ládák, vitusnak a könyvet, ignatiusnak a tûzkristályt) és mindegyiket jelentettem is ignaciusnak, hogyan tovább? nem mondja hogy kezdõdjön a beavatás..pallasnak tudtommal nincs próbája, csak egy feladatot ad, de egy másik fórum szerint az nem kell...és a gameempiren a végigjátszás azt írja hogy a kovács ad egy harci botot , és akkor megkezdõdhet a beavatás... nincs olyan opció a párbeszédben a kovácsnál, és még az árui között sincsen harci bot...h ogyan tovább ? elõre is kösz... ja és minden mellékküldi megvan csinálva a monasteryben...
Rash87
Ez engem is érdekelne...

KaszaN
A térképen mi jelöli az ásatásokat? És persze harmadszorra is megkérdezem...hol vehetek páncélt?

Hali valaki esetleg tudna nekem abban segíteni, hogy most raktam fel a gamet és amikor párbeszédet kezdeményezek akkor elsötétûl a kép és kifagy.
Win7re raktam fel a progit.
Elõre is kössz.
Calver
mesteri (3-as szintû) zárnyitást ne tanulj, többre mész azzal, ha tekercsírást tanulod meg - nagyon kevés 3-as nehézségû láda van, azokra bõven elegek a tekercsek is, ellenben ha tudsz firkálni, azzal sokkal többre mész: élõhalott idézés egynek pl iszonyat táp.

"The trees move. Do you not see it?"

Pont ez a baj. már aludtam egy csomót és már elbarangoltam sok helyre is és mikor visszamentem a kikötõvárosba hogy most hátha megadja magát semmi nem történik csak mondja hogy a legszebb állatát megöltem. menyét sem reagál semmit.
balee4
Teleportköveket hol találok? Már benne van 12 óra, de még egyet sem találtam. :D Mesteri zárnyitást ki tanít?

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Rash87
Amiket összegyûjtök v. lopok... :)
PL.: arany serleg,meg ilyen tárgyak,azokat teljesen mindegy,hogy kinek adjuk el?Mert mondjuk Értéke Aranyban 300, Eladási ár meg ennek a töredéke. Ugyan annyit fizet mindegyik kereskedõ értük? Vagy várjak még velük? (kikötõvárosban vagyok)

S ugyan ez a helyzet,az állatokból kinyert cuccokkal? Várjak v. mindegy,h kinek adom el? Ill. ezeket csak eladni lehet v. pedig majd késõbb fõzetekhez is lehet használni? (mert asszem Gothic2ben volt ilyen lehetõség)

Annyira el tudják rejteni ezeket a bányászlelõhelyeket... nem jó szórakozás mindenhol végigtapogatni a sziklafalakat :)
Calver
végigvittem ám, csak már rég, még megjelenéskor <#ravasz1>
szóval lehet h lépten-nyomon hülyeségeket írok, mert sajnos már jó pár dologra nem emlékszem :C

"The trees move. Do you not see it?"

A billentyûzet konfigurálható magában a programban :) Amit nem enged, azt esetleg ld. amit írtam ConfigUser.xml <Controls><Keys> szekció
Kössz, sikerült is leállítani, már csak a bill kiosztáshoz kellene hozzáférni. Nem értem, hiába változtatok meg valamit a beállításokban, nem változik egyik fájl dátuma sem.

Risen\data\ini\ConfigDefault.xml

Aztán OS-tõl függõen az felhasználói adatoknál ConfigUser.xml
Van mód az autosave kikapcsolására? Egyáltalán milyen fájlban tárolja a beállításokat?

Derry, Stan.... Megölni amúgy úgy lehet valakit, hogy miután földre került, megint klikk...
rotator
Pl. az egyik fickót a banditatábor melletti templomnál. Le van kezelve a kiiktatása, nem fog megállni a játék.