-
DeDy #2797 Nem tudtam megállni hogy ne írjam én is kicsit a véleményem, de ezzel a kis elemzéssel tudnék vitatkozni, de hát mindenki döntse el mi-mennyire tetszik neki:) A Grafika inkább csúnya mint szép eléggé kidolgozatlan, de a fények valóban jók, sokat dobnak rajta, valamint a víz nagyon tetszik még. A fejlődés irreálisan, hihetetlen vacakul van megoldva, mi előtt valaki félreértené nem a rendszer a rossz, csak ahogy lehet fejlődni, harcos vagyok csak az erőt növeltem a tulajdonságok közül alig 150 (ráadásul vagy 10 erőnövelő italt már megittam)(3.fejezet) míg a bölcsességre 1et nem tettem de annyi kőtábla van meg könyv hogy már majdnem 200-on van és sose fogom használni. Akkor a harcosnak kard bot fejsze 10ig lehet fejleszteni ami elég sok míg a mágiát legrosszabb esetben is 6 pont, tekercsek és a rúna 3-3. sokkal hamarabb fejlődhetünk profi mágussá mint közepes harcossá, e mellett ha van elég mana és manaital támadó varázslatokkal ripsz ropsz leölhetjük az ellenségeket. A hangulat valóban a Gothic1-2-t idézi. Hangok,zene felemás érzéseket mutat a zene Gothic1-2re hajaz darkos, pedig ez egy virágzó szigeten van, sokkal jobban illett volna a G3-as zene, szépen dallamosan megkomponált, a G3 zenéje nekem nagyon tetszett. A hangok, egyes lényeknek bűn rossz hangeffektjei vannak, pl Hamubestia mint valami Alien nyekereg és a hangok is mind szinte más játékokban már előjöttek főleg Gothic trilógia. A szinkron is felemás néhány Npc hangja elég idegesítő de az Inkvizítornak nagyon találó kemény határozott, de ami a legrosszabb az a karinké az is elég gagyi lett, érzelem mentesen, beleérzés nélkül.
Korábban dicsérték sokan azt is hogy mennyire optimalizált a játék a grafhoz képest, ezzel sem értek egyet bár a G3nál valóban jobban van, míg a játék elején szépen futott a game, 2.3. fejezetben már durván szaggat, pedig ugyanott járok, és bármerre járok egy idő után szintén magától el kezd durván szaggatni, restart és megint elfogadható lesz, ez számomra hihetetlen és érthetetlen miért van így, nem hiszem hogy ezzel csak én találkoztam volna, fura lenne egyedi esetnek.
Összességében azért jó játék, hangulatos, ugye anno a gothicok is enyhén szólva nem voltak tökéletesek, de mégis sokan szerették, főleg a hangulata miatt, ami itt is megvan, de jó lett volna már valami újítás a "húsevő halas" fiúktól.