• Morgolodo
    A játék nehéz. Sokáig idegesített engem is az előttem szólók kálváriája, de engem egyre jobban hajtott a sikertelenségem, viszont nekem éppen az tetszik, hogy kivehetem a részem a harcból (rakhattak volna valami könnyítés opciót azoknak, akik nem erre vágynak, a Witcherben is volt valami, ha jól emlékszem). Én a térkép déli, dél-nyugati részét és a város-, valamint a bandita tábor környékét 7-es karakterrel kitakarítottam, ahogy mentem a város felé (mire beértem, majdnem 9-es volt). Saját karddal (30-as sebzés), pajzs (nélkülözhetetlen), munkás ruha, meg találtam néhány gyengébb táp gyűrűt. Kitanultam a kardvívást, ha jól rémlik 3-as szintig (addig, hogy hárításból tudjak támadni, az arénaharcot ezzel simán meg lehet csinálni). Kivételek a barlangok, ahol (nem tudom a nevüket) azok a görnyedt, világítószemű fazonok vannak és mágiát is használnak (mágia nélkül valszeg azokat is le lehetne csapni) és a csontik. Van egy gnóm barlang a várostól dél-nyugatra, azt ki tudtam pucolni. Ennyi harc után már alaposan begyakorolja az ember a trükköket.
    Akár 5-6 lepkét is le lehet gyakni, csak ahhoz hely kell. Ha hátrálok, nagyjából sorban követik egymást, kiszámítható, hogy mikor támad (3-at tudok ütni, ami után szúr egyet, néha duplát). A farkasokkal vigyázni kell, hogy ne tudjanak bekeríteni. Azoknál is hátrálni kell, célszerű felmérni a környezetet, lehetőség szerint mindig szűkösebb helyre kell őket csalogatni (célszerű messziről íjjal "megkóstolni" és megindulnak feléd). A gnómokat csak egyesével tudtam lenyomni (abban a barlangban volt vagy 10), gyorsak és dobálnak mindennel, de szerencsére mindig találtam szűk helyet a közelükben. Jól használható a félreugrás, igazi reflex játék, de egy kis gyakorlás után jól lehet csapkodni az ellen hátát. A Risenben a harchoz rengeteg türelem kell, bizony kopott is a quickload billentyű, de mostanra már nem akarom beleállítani a TFT-be a billentyűzetet. :)