Tibbor#1258
Nagyon kedvelem az RPG-ket, elég sokat végig is vittem már, vagy épp még játszom vele(Morrowind, Oblívion, Drakensang, NWN 2, IWD, stb.), gondoltam próbát teszek a Risen-el is.Tegnap letöltöttem a demóját.Hangulatban nagyon ott van, nekem a grafika is bejött, viszont szeretnék Tőletek, gyakorlott Gothic-osoktól segítséget kérni a harcrendszerrel kapcsolatban!A Witcher harcrendszerét is szokni kellett, ez igaz, de a Risen-ben még a demót sem tudom tisztességesen végigjátszani.
Ott tartok, amikor az első farmon azt a feladatot kapom, hogy öljem meg az éhes farkasokat a barlangban.Az idevezető úton még csak-csak elbántam a madárszerű lényekkel és a magányos farkasokkal, meg sünökkel(vagy mikkel), de a barlangban rögtön két farkas támad rám, esélyem sincs.
Az egyik ház mögött egy vaddisznó legel, kb. 3 harapás vagyok neki.HP-t ugye csak harcon kívűl tudok visszapótolni(kényelmesen elteszi a fegyvert a karim, előveszi a potion-t és kortyol), addig az ellenfél meg szépen felfal.
Jelenleg a demóban szimpla kardom van.Ha jól tudom, az ellenfél támadásakor jobb klikket kell nyomni a védekezéshez.(a vaddisznó és a farkasok mondjuk ennek ellenére lazán sebeznek)Az is világos, hogy bal klikk nyomva tartásakor nagyobb lesz a sebzésem(bár valahogy ezt sem tapasztaltam).Bal klikk + oldalirány billentyűk pedig bizonyos vágásokat eredményeznek.Mindezek ismerete ellenére képtelen vagyok tovább jutni és 10-15 próbálkozás után elment a kedvem a teljes verzió kipróbálásától.
Nem hiszem, hogy ennyire nehéz lenne, gondolom csak rá kell érezni a trükkjére.Ehhez kérnék tippeket néhány segítőkész Risen fantól.