4439
  • Action
    Kiástam a földből pár olyan ládát amit nemtudok kinyitni...mindegyiknek a neve "nameless thief" vagy "nameless rouge" stb... ezek vmi küldetéshez tartoznak? vagy keresgéljem a kulcsot és 1xcsak meglesz?:)

Köszi
  • ricsa008
    Fixes the problem with the grey veil with NVidia card of the series GeForce 6 and 7.
    Also some Minor Fixes.

http://hotfile.com/dl/14421259/e31f201/Risen_Hotfix_101_International.exe.html
  • tomiee85
    Patty-s quest végén mit kell csinálni? Lezúztam az egész bandát:D Barlangban nem lehet kinyitni egy ládát se? Hol van patty?
    Köszi
  • Yaken666
    Én megnyomtam a képet, de nem történt semmi. Pedig mikor megnyomja olyan hangja van mintha valami kinyílt volna és mégsem...
  • rotator
    4
  • Fbn Lx
    nem tárgyal veled? fogalmam sincs hogy miért, én tudtam neki szólni, hogy van egy kiút :s
    Nem lehet hogy azért, mert romanovnak segítettél helyette?
  • juhzo
    Inkvizítoroknál mikor kinyitom a discekkel a bejáratot azután van a második kaput hogy tudom kinyítni ott találkozok két fószerral aki bennragadt. Már mindekit megöltem bent.. valami ötlet?
  • tomiee85
    Pliz mond még az hogy szabadítsam ki Patty-t a városból? Ismerem a kiutat, csak épp patty nem tárgyal velem
  • Fbn Lx
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ahogy bemész a hátsó bejáraton a városba (a gutters-ként emlegetett városrész), ott lesz az első utca túlvégén. Ha így könnyebben felismered: úgy emlékszem a halárustól olyan 10-20 méterre. EGyébként könnyű
    megtalálni, a környéken az egyetlen zárt ajtó.
    A kulcsot megkapod, ha a bordélyházban ücsörgő Eriksont elvered és elveszed tőle.
  • tomiee85
    Melyik patty faterjának kunyhója? és hogy jutok be vki tudja esetleg?
  • Fbn Lx
    a bandit campben is csak rank 2-ig tudtam, a 3. szintet Patty tanította
  • tomiee85
    PLIZ valaki help
  • peti1000
    Na végigtoltam a játékot banditákkal 36 óra játékidővel, a másik oldallal biztos nem fogom. A vége felé már rohadt idegesítő volt a sok ellenfél, kettőt lépsz és ott van 2-3 fullos ellenfél. De összeségébe jó volt a játék, jöhet a következő rész vagy a gothic 4! :D
  • cherubim06
    Térképa
    teleport stone-okhoz.
  • Tibbor
    Kösz a segítséget!A farkasos küldi helyét egyébként a Quest Map egyértelműen az általam leírt barlangnál jelzi.A másik barlangra én is emlékszem, eljöttem előtte, de egy szál husánggal még nem mertem benézni.
    Harcrendszerrel kapcsolatban továbbra sincs konkrét tipp?(Hardwired cikket olvastam)
  • tomiee85
    Sziasztok Segítsetek léci mert kezdek bedilizni. Szóval megvan 4 disk. (patty féle nincs) Don táborában Balturro elküld pattyhez hogy segítsek de patty le se szar és a q-et kirakja a currentből. Elvileg megvan a sir is ahol a láda van ami kéne (nameless pirate sirjából ástam ki), de se 2es picklock se open lock tekercs nem segít_S

Most mit tegyek??

Köszi
  • Csokis
    Hardwired cikk, KATT!
  • sirdond
    a bag of spices ÉNY-on van,ott ahol a soul drinker kard egyik fele, a parton van egy hajó,abban van benne
  • Calver
    btw banditatáborban Rachel házánál a ládában van egy recept amiből ha kaját csinálsz elvileg permanensen növeli hp-t... de: ki tudja honnan szerezzek bag of spices-t? mert az is kéne sajnos bele, és még sehol sem láttam.
  • Calver
    védekezés pajzs nélkül nem használ állatok ellen.
    és a farkasok akiket megpróbálsz megölni... hát, nem azok akiket meg kéne ölnöd fent rendes wolfok vannak, lent keresgélj, lesz egy barlang (asszem a két ház között kb), ahol hungry wolfok lesznek.
  • Tibbor
    Nagyon kedvelem az RPG-ket, elég sokat végig is vittem már, vagy épp még játszom vele(Morrowind, Oblívion, Drakensang, NWN 2, IWD, stb.), gondoltam próbát teszek a Risen-el is.Tegnap letöltöttem a demóját.Hangulatban nagyon ott van, nekem a grafika is bejött, viszont szeretnék Tőletek, gyakorlott Gothic-osoktól segítséget kérni a harcrendszerrel kapcsolatban!A Witcher harcrendszerét is szokni kellett, ez igaz, de a Risen-ben még a demót sem tudom tisztességesen végigjátszani.
    Ott tartok, amikor az első farmon azt a feladatot kapom, hogy öljem meg az éhes farkasokat a barlangban.Az idevezető úton még csak-csak elbántam a madárszerű lényekkel és a magányos farkasokkal, meg sünökkel(vagy mikkel), de a barlangban rögtön két farkas támad rám, esélyem sincs.
    Az egyik ház mögött egy vaddisznó legel, kb. 3 harapás vagyok neki.HP-t ugye csak harcon kívűl tudok visszapótolni(kényelmesen elteszi a fegyvert a karim, előveszi a potion-t és kortyol), addig az ellenfél meg szépen felfal.

Jelenleg a demóban szimpla kardom van.Ha jól tudom, az ellenfél támadásakor jobb klikket kell nyomni a védekezéshez.(a vaddisznó és a farkasok mondjuk ennek ellenére lazán sebeznek)Az is világos, hogy bal klikk nyomva tartásakor nagyobb lesz a sebzésem(bár valahogy ezt sem tapasztaltam).Bal klikk + oldalirány billentyűk pedig bizonyos vágásokat eredményeznek.Mindezek ismerete ellenére képtelen vagyok tovább jutni és 10-15 próbálkozás után elment a kedvem a teljes verzió kipróbálásától.
    Nem hiszem, hogy ennyire nehéz lenne, gondolom csak rá kell érezni a trükkjére.Ehhez kérnék tippeket néhány segítőkész Risen fantól.
  • sirdond
    na jó sikerült,pedig előtte is ezzel próbálkoztam :D
    kösz
  • sanyiiiii
    Van 3 kapcsoló a falon. Fogj egy íjat:)
  • sirdond
    én egyszerűen elloptam tőle,utána meg számon kértem mindkettejüket

chapter4-ben, a bandit campnél lévő romok alján a shadow lord-ot hogy tudom legyőzni? mert semmi nem sebzi meg. gondolom azért van ott a tűz,hogy azzal,de én is meghalok,ha belemegyek. az armor többi része már megvan, de nem tudom újrakovácsolni.
  • gabo91
    Köszi a segítséget!
  • gfreak
    Nelson gyűrűje Cid csajánál van, és csak akkor adja neked oda, ha viszel neki egy gyöngysort...mivel gyöngysorom nincs (csinálni sem tudok, na meg a gyöngyöket jól eladtam) ezért még én sem fejeztem be a küldit...de aki tud dobni egy mankót hozzá, nem mondom hogy nem köszönném meg :D
  • Pluskast
    Én most járok a 4. chapter-nél, viszont az az érzésem, hogy ez itt időre fog menni mert állandóan utalnak erre.
  • Pluskast
    Sehol. Vissza kell menned a bandit camp-be. Én legalábbis csak ott tudtam tanulni lock pick skill-t. Bár ha elég jól csinálod a küldiket a kolostorban, akkor lock pick varázslathoz is képes vagy hozzá jutni onnantól kezdve meg már tök felesleges a lock pick skill.
  • Gideon Wieth
    Nelson gyűrűjét merre találom meg ? :)
  • gfreak
    vagy: este besneakelsz és nem beszélsz Hernandezzel...vagy: Scordo alagútjából a Don rejtett szobájába is be lehet sétálni :D

város csak egy van (Harbour Town), meg van a monostor és a banditatábor...ennyi
  • cbr600f
    harbor city főbejárattal szembe van don régi háza, hernandez torlaszolja el a bejáratot, csak akkor enged be ha beszélsz tonival az amulettről. Az amulet az alsó szinten a trónos szobában van, ha belépsz akkor balra lévő képre kell rákatt
  • tomiee85
    Order oldalán hol lehet pick lock rank3-t tanulni?
    Karlsen a monostorban csak rank 2-ig tanit:S
  • Fbn Lx
    és hány chapter van a játékban?
    mert most járok a harmadikban, de már megkaptam a captain rangot. Nem akarom még, hogy vége legyen :D

Egyébként eszméletlen addiktív játék ez. Akár csak az összes eddigi gothic. Tegnap 12 órát nyomtam D:
  • Fbn Lx
    oda még sehogy, majd eljön annak is az ideje...
  • tomiee85
    A sziget északnyugati sarkában az undead romoktól északra van egy barlang amit egy vasrács takar oda hogy lehet bejutni?
  • Scythe1985
    © Calver

3 kaszt van:
    Harcos: (Bandita) semmi mágia használat.
    Inkvizítor: (Order) Seal-t kivéve mindent tanulhat.
    Mágus: (Order) Seal-t is tanulhat.

Hogy pontosan mit kell tenni ahhoz, hogy Inkvizítor vagy Mágus legyél nem tudom. (inkvizítor lettem mire megtudtam hogy három kaszt van :P)

-----------------
    Arnold14

a térképet csak a második fejezetben kaphatod meg.

-----------------
    gabo91

a Don háza (Haribor Town-ban) amelyikben az Order emberi tanyáznak. És az egyik képen kell nyomkodni.
  • sirdond
    hol tudom megnézni,hogy hány órája játszok?
  • Calver
    mi a különbség az Order és a banditák (Don bandája) között képzettségekben?
  • rotator
    Végigértem, a Don oldalán kardozásra gyúrva, 33 óra 41 perc kellett hozzá. Hát, elég rövidnek tűnt, vagy csak túl jó volt? Ami quest csak volt, mindet megcsináltam, érzésem szerint mindenhol jártam, a legutolsó csipkebogyóig minden gazt felszedtem, bányát kifosztottam, ládát kinyitottam, zsebet kiürítettem. A végén 167 erőm volt, 100-as kard, minden képesség (kivéve mágia és íjazás) maxon, de még így is maradt 40 xp-m. Nagyszerű játék, csak túl sokat kellett várni rá, és túl gyorsan vége lett. :(
  • Gideon Wieth
    Itt írom:)

Meg kell csinálni mindenkinek a tesztét. A receptes nem nehéz. A könyvtárban van egy rejtett kar, ezt el is mondják neked. Ha végigmész rendesen az alsó katakombákon mindent megnézve a végén megtalálod az alkimista mestert is . Addigra megvannak a receptek majd ezek után a maradék 3ból kettőt két diák ad. Egyik a scroll táblás szobában másik előtt söpör. Az utolsó receptet a könyvtárban egy srác adja oda a Wisdom in Combat c könyvért. Ez a könyv a monostor temetőjében van ahova egy pörkölttel vagy később fenyegetéssel // Ha nyomozol a gyilkosság miatt// bejuthatsz.

A városi őrök fönöke adott papírt neked és úgy mentél be a monostorba ugye ?