• Kotomicuki
    #5867
    Üdv, ismét!
    Nos, az egységméretet, mint minden Total War-nál, az 'Options' menü 'Video' részlegébe van beágyazva, mint 'unit scale' (az RTW-ben legalábbis így hívják, ETW-t most nem tudok nézni, mert a laposomon ez utóbbi már nem fut) - lehet, hogy az 'advanced video options' (vagy mit) kell megnyitni (az RTW-n bizonyosan), és abban van a 'unit scale', aminek 4(?) állása lehetséges a 'small'(kicsi)-tó/ől a 'huge'(hatalmas)-ig. Ez utóbbi állásban, emlékeim szerint, 300 fő a sorgyalogos egységek átlagos létszáma - az Osztrákoké ennél több, de vannak elit egységek, amik pl. 250 fősek; a könnyű gyalogos egységek 80-120(150?) fő között mozognak ekkor (DMUC mod).
    Ha a legnagyobbon van az egységméret, akkor a taktikai csatáknál már lehet, hogy néhány képminőségi változtatást is eszközölni kell majd (visszavenni a minőséget/mennyiséget, pl. textúra-részletességnél, élsimításnál) - szintén a 'video' menüben - a "szaggatás" elkerülése érdekében, ha gyengébb hardverrel van megáldva a számítógép.
    Az egységméret nem változtatható meg az adott játékban, tehát, ha azt módosítani akarod, akkor új játékot kell kezdened - főmenü, egységméret állítás, majd utána új játék, ha visszatöltöd az állást, akkor az egységméretekre is annak a játéknak a beállításai lesznek érvényesek (ha kicsin volt az adott játékban, akkor kicsi lesz, hiába állítottad át betöltés előtt azt nagyra).