- városi legendák -
  • Cat 02 #85
    "A szabály életveszélyes helyzetben is szabály. A rendőrség a Blikk tudósítása szerint nem mérlegelt, 14 000 forintra büntette azt a tévést, aki vezetés közben mobilozott. Nem érdekelte őket az sem, hogy a férfi támadók elől menekülve éppen a rendőrségtől kért segítséget.

    Súlyos pénzbírságot szabtak ki a rendőrök arra a tévésre, akit tavasszal, az illegális szemétügyek felderítése közben üldözőbe vettek a kunsági tanyavilág lakói, írja a Blikk. A rendőrök kifogásolták, hogy az üldözői elől menekülő tévés vezetés közben, mobiltelefonon kérte segítségüket, márpedig a KRESZ tiltja, hogy vezetés közben kézből telefonáljunk.

    Pozsgai Ákos operatőr társával Pirtón forgatott egy illegális szeméttelepről. A helyiek fenyegetni kezdték őket, egy tagbaszakadt tanyasi ököllel beverte a kocsi vezető melleti ablakát. Pozsgai ekkor menekülőre fogta, és közben telefonon riasztotta a rendőröket.

    "Operatőr kollégám kamerával rögzítette a telefonálást. A felvételen látszik, hogy vezetés közben beszélek, ráadásul a biztonsági övem sincs bekapcsolva" - mesélte Pozsgai a Blikknek."