- városi legendák -
  • jefferson83
    #66
    Ennek a történetnek nemrég voltam fültanuja. Épp egy nagyobb áruházban álltam sorba a pénztárnál, mikor a csinos pénztároslányhoz odament egy középkorú férfi:
    -Elnézést hölgyem, be tudná váltani ezt a két ötvenest egy százasra?
    -Uram, ebben az áruházban a kosarak ötvenesekkel működnek!
    -Tudom, de én a TESCO-ba megyek!

    -----------------------------------------------

    Bombafenyegetéssel adta le önéletrajzát

    Elfogták azt a texasi bankrablót, aki bombafenyegetését tartalmazó üzenetét a saját önéletrajzának hátuljára írta.
    A rendőrség elmondása szerint a 32 éves Frederic McDowell a papírt a Wells Fargo Bank fort worth-i fiókjának kirablása után hagyta hátra. Kevin Morton őrmester hozzátette, hogy McDowell megpróbálta önéletrajzának néhány részletét fekete ragasztószalaggal eltüntetni, mielőtt átadta a papírdarabot a táskájával együtt a bank pénztárosának, csak amikor a több ezer dolláros zsákmánnyal sietősen távozott, elfelejtette magával vinni.

    ---------------------------------------

    Egy barátom technika órán ügyködött még általános iskolában. Egyik osztálytársa kérdezett tőle vmit, hogy hogyan kell csinálni, mire a tanár is odament kiváncsi lévén, hogy a barátom el tudja-e magyarázni az osztálytársnak, amit kell:
    - Látod ezt ide, ezt meg ide...

    Közben ránézett a tanárra, aki magára vette az okítást és megszólalt:
    - Ne tegezz!

    Mire a barátom
    - Nem neked mondtam! :))

    -------------------------------

    Szomszédnőjéről nevezte el kutyáját egy Hong Kong-i férfi, hogy sétáltatás közben a legdurvább sértéseket ordibálhassa az ebnek. Lin Ling, a szomszéd hölgy egy darabig tűrte az ablaka előtt ordítozó szomszéd sértéseit, majd beperelte őt Chongqing város bíróságán. A férfi és a nő között már évek óta dúlt a viszálykodás, amikor a ravasz szomszéd bevetette a kutyás trükköt. Ha a bíróság Lin Lingnek ad igazat, akkor a férfinak 1000 yüan kártérítést kell fizetnie.

    ------------------------

    Kártérítést követel egy dán férfi, akinek leégett a nemi szerve, mert műtét közben lángra lobbant az alkoholos fertőtlenítőszer, amellyel altáját alaposan körbekenték előzőleg. A gyulladás kiváltója pedig nem volt más, mint egy könnyed szellentés, amelyet belobbantott a páciens faráról éppen egy szemölcsöt eltávolító elektromos kés. Ez a kis láng elég volt ahhoz, hogy a sebalkoholt is meggyújtsa.
    - Arra ébredtem, hogy lángol a tököm. - emlékezett vissza a kárvallott, aki most beperelte a Kjellerups kórházat, mert hosszú ideje nem tud dolgozni, és házastársi kötelességeit is kénytelen hanyagolni.

    -------------------------

    A sulimban történt:
    Egyik gyereket kihívta feleni a tanár és mondanom se kell, a gyerek nem tudott semmit. Már vagy 10 perce kínlódott, mikor a tanár megszólalt:
    - Feltehetek egy segítőkérdést?
    A gyerek erre felkapta fejét és kezdet reménykedni:
    - Természetesen, tanár úr!
    Mire a tanár:
    - Nos?

    --------------------------------------------------------

    Cambridge, Ohio - Biztos, hogy valamikor te is tapasztaltad már, milyen idegesítő, amikor az utcán valami szörnyű zene harsog a melletted álló autóból. Miután bűnösnek nyilvánítottak egy 19 éves srácot, mert szabálytalanul autózott és lehúzott ablakok mellett üvöltette a sztereót, kétféle büntetés közül választhatott: vagy kifizeti a pénzbírságot, vagy 4 óra hosszáig polkát hallgat teljes hangerővel. Nem volt elég pénze, így a rendőrségen egy hangszigetelt szobában leültették, és bekapcsolták neki 240 percre Frankie Yankovic slágereit.

    ----------------------------------

    Thomas Alva Edison New York-i házát sok vendég látogatta. Barátok, ismerősök, családtagok. Sokuknak feltűnt, milyen nehezen nyílik a kert kapuja, nagyon erősen kellett nyomni, hogy kinyíljon. Az egyik vendég nem álta meg és megkérdezte:
    - Uram. Ön korunk legnagyobb műszaki lángelméje. Hogyhogy nem tud egy olyan egyszerű technikai problémát megoldani, mint a könnyen nyíló kertkapu?
    - Hja, kérm, megvan annak az oka - mosolygott Edison. - Ahány látogató a kertembe lép, mire bejön, addigra két gallon vizet nyomott fel a padláson elhelyezett víztartályomba!

    ----------------------------

    Rendőr lekapott, kb. 100-zal téphettem:
    - Mennyivel ment?
    - 100-zal.
    - És mennyi a megengedett?
    - A városban 60, meg kinn volt a 40-es tábla, az 100!
    - Na menjen a pi...! (nem lett belőle büntetés)

    ----------------------------------------------

    A hazugságvizsgáló gép nem helyettesíthető a fénymásolóval, legalábbis a Buck Megyei Bíróság (USA) határozata szerint. A vádlottat, mint kiderült, a helyi rendőrök úgy bírták vallomásra, hogy rögtönzött hazugságvizsgáló gépet eszkábáltak egy fém spagettiszűrőből, egy darab drótból és egy fénymásolóból. A rendőrök a Xeroxba egy papírt helyeztek, amelyen az állt: Hazudik! A szűrőt egy vezetékkel a fénymásolóhoz kötötték, majd a gyanúsított arca elé tartották. Valahányszor a férfi a rendőrök gyanúja szerint rossz választ adott a kérdésükre, a fénymásoló mögé bújt kollegájuk megnyomta a Copy gombot, és a gép kidobott egy papírt Hazudik! felirattal. A bűnöző a technika hatására megtört, és mindent bevallott. Ám amikor a bíró megtudta, milyen szabálytalan fondorlattal szedték ki belőle a vallomást, felmentette a férfit.

    -------------------------------------

    Autóval utaztam Montrealból Québec Citybe, a 20-as országúton, amikor
    megálltam egy pihenőnél, hogy használjam a WC-t. Az első fülke használatban volt, betértem a másodikba. Alig ültem le, amikor a szomszédból egy hang megkérdezi:
    - Halló, hogy vagy?
    Nem tartozom azok közé, akik beszélgetésbe elegyednek egy férfi WC-ben mindenkivel, de ez alkalommal nem tudtam megállni, kissé zavartan válaszoltam:
    - Elég jól!
    Mire a szomszédos férfi megkérdezi:
    - Mi járatban vagy?
    Micsoda kérdés! Arra gondoltam, ez a beszélgetés határozottan kezd bizarr lenni, ezért csak annyit mondtam:
    - Mint ön is, kelet felé utazom!
    A szomszéd idegesen megszólal újra:
    - Te, ide figyelj! Vissza foglak hívni, a szomszéd fülkében van egy hülye, aki minden kérdésemre válaszol, - szia!

    --------------------------------

    Amikor egy Seattle-i férfi benzint próbált lopni egy lakóautóból, nagy hibát követett el. Amikor a rendőrök a tetthelyre érkeztek, egy meglehetősen betegesnek tűnő elkövetőt találtak összegörnyedve a lakóautó mellett. A rendőrségi szóvivő szerint a férfi benzint próbált leszívni egy gumicső segítségével, ám tévedésből a lakóautó WC-jének szennyvíztartályába dugta a cső végét.
    A jármű tulajdonosa nem tett feljelentést, állítása szerint rég nevetett ilyen jót.

    ------------------------------------------------

    A kaliforniai Oakland rendőrsége 2 órát töltött egy fegyveres kifüstölésével, aki saját házában barikádozta el magát. Miután a rendőrök már 10 flakon könnygázt használtak el, egyikük észrevette, hogy a keresett bűnöző ott áll közöttük és azt kiabálja: "Jöjjön elő és adja fel magát!"

    -----------------------------------------------

    Történt egyszer egy téli estén, hogy riadót rendeltek el a laktanyában. A katonák szépen a meghatározott időmennyiség alatt felszálltak a járművekre, de egy kis gond akadt. A laktanyában található gépjárművek kb. 60%-a nem indult el, ami nem volt meglepő, csak az őrmester tépte a maradék haját. Annyira felbosszantotta magát, hogy szinte habzott a szája.
    Ebben az állapotában odavágtatott egy újonc sofőrhöz és ráripakodott:
    - Azonnal indítsa el a teherautót vagy lecsukatom!
    - Jelentem nem tudom, leszopta az aksit...
    - Majd leszopom én magát! Azonnal indítson!

    ------------------------------------------

    Egy budapesti kerület X járőre a következő rendőri jelentést írta:
    "Járőrútvonalam alatt arra figyeltem fel, hogy a ... téren egy illető a padon fekszik és csavarog. Odaléptem hozzá és felszólítottam, hogy igazolja magát. Erre ő azt mondta, hogy szopjam le. Miután ez megtörtént, a kerületi kapitányságon előállítottam."

    --------------------------------------

    Egy haverral esett meg a múltkor a Salgótarjáni helyijárati buszmegállóban. Éppen leszálltunk, indultunk a dolgunk után a pizzagalériába, amikor az egyikünk észrevett egy állati jó nőt az első ajtónál, amint velünk együtt leszáll. Miniszoknya, picike blúz, a nyálunk csörgött, és ez az állat elhatározta, hogy vagizik neki egy kicsit, majd figyeljünk, hogy beszól neki... Odáll mellé, és jó hangosan, hogy az egész buszmegálló hallja (kb. 80 ember a csúcsforgalomban) ilyet szól:
    - De megsütögetném benned a kolbászomat!
    Nagy csönd, mindenki elhallgat, egyesek (én is) várják a baromi nagy
    sallert, de a csaj épphogy csak odafordul, es így szól:
    - A zsírját meg anyádba csöpögtesd!!!
    El lehet képzelni a röhögést, ami a környéken kitört. A gyerek meg köpni-nyelni nem tudott.

    ----------------------------------------------

    Egy amerikai légitársaság alkalmazottjával történt az alábbi eset. Az urat James Gay névvel áldotta meg a sors (a Gay magyarul meleget, azaz homoszexuálist jelent).
    Szóval, Meleg úr - alkalmazott lévén - ingyenesen utazhatott a cég
    járatain, az üres helyek egyikén, ám a cég szabályzata előírta, hogy ha
    fizetős utas érkezik, a helyet át kell adni neki. A kérdéses napon is
    helyet foglalt az egyik gépen, ám jött egy utas, és jegyét mutatva azt
    állította, hogy ez az ő helye. Meleg úr a szabályok szerint átült az
    utolsó üres székre.
    Ám ekkor érkezett még egy utas, a stewardess pedig odament Meleg úr
    eredeti székéhez, és megkérdezte az ott üldögélő utast:
    - Elnézést kérek, de ön Meleg?
    A férfi szégyenlősen válaszolt:
    - Nos, igen, bár nem szoktam vele dicsekedni.
    A légikísérő ezt mondta neki:
    - Nagyon sajnálom, de ez esetben el kell hagynia a gépet!
    Ekkor Meleg úr, aki a háttérben hallotta a beszélgetést, felállt és
    közbevágott:
    - Bocsásson meg, de hibát követ el! Én vagyok Meleg!
    Ekkor azonban egy újabb férfi ugrott fel dühösen:
    - A pokolba is! Én is meleg vagyok! Nem rúghatnak ki ezért mindnyájunkat a gépről!!!

    ------------------------------------

    Mentőszolgálat, öreg fehér Nysa mentővel, az angyalföldi állomástól irgalmatlan messzeségben Budaörsön, üresen végeznek a kollégák váltás előtt fél órával. Indulnak vissza a sötét, sáros úton mikor egy huppanót követően a Nysa szép lassan fél kerékkel becsúszott egy árokba. Az utca kihalt, alig egy-két házban látszik világosság, hideg van, szél van, bokáig érő sár, fél óra múlva lejár a munkaidő, bizony a gépkocsivezető vakarta a fejét intenzíven. Egyszer csak a sötétből előbukkan egy parasztbácsi, vállán egy csákánnyal. Látja hogy itt gond van, odamegy: "Segíthetek?" "Hát bátyám, megköszönnénk...". Azzal a bácsika leemeli a válláról a csákányt, meglendíti és belevágja az árokba csúszott gumiba, melyből egyetlen halk sóhajtással elillan a levegő. (A Nysa pótkereke a kocsi aljára volt felszerelve, kibányászhatatlan pozicióban). A kisöreg valószínűleg a sarat akarta kimozdítani a kerék alól, de elsőre mellétrafált. Látta, hogy nem volt sok haszna amit csinált, felkapta a csákányt és egy "Na minden jót maguknak" kiáltással eltűnt a sötétségben.

    --------------------

    A sűrű ködben rendezett Stocksbridge Steels-Witton Albion angol egyetemi labdarúgó mérkőzésen a házigazdák kapusa a hazafelé tartó szurkolóktól tudta meg, hogy véget ért a találkozó, s csapattársai már percek óta az
    öltözőben pihennek.
    - Még a tizenhatos vonaláig sem láttam, nem jött erre senki - mondta Richard Sidall. - Optimista lévén azt gondoltam, jó játékunkkal beszorítottuk ellenfelünket a saját térfelére.