Polllen#73
Mivel én csak a GVH szükségességéről beszéltem a google vs m$ és ehhez hasonló vitákat kihagynám, mert ez nem ide tartozik.(ez egyszerű melyikünk az erősebb vita, hogy az ő cucca legyen alapértelmezett)
A wmp és msn nélküli windows egy jó gondolat lett volna, ha az ms nem heréli ki ezeket a verziókat ténylegesen és esetleg vmi pozitív kampányt készít hozzá, de úgye ezeket a verziókat csak olcsóbban lehet eladni...;)
Az ötlet azért lenne jó, mert sok ember egyáltalán nem használ wmp-t sőt msn helyett skype-t, icq-t vagy még sokan mindig IRC-t...Így olcsóbban kapnának egy oprendszert és utánna azt raknak fel amit akarnak, nem kell a régi cuccokat leszedegetni, nem foglalják a helyet...Kétlem, hogy egy átlag felhasználó el tudná távolítani a wmp-t vagy a gyári windows messengert...
És azért inzultálják ennyit az m$-t mert másokkal szemben kihasználja azt, hogy az oprendszerek piacán vezető pozicióban van...és minden egyéb termékét terjeszti az intergrálással, mert megteheti...és ez az az előny, ami nem tetszik az EU-nak, a GVH-nak és nekem se...
És az átlag felhasználók jelentős körét ezzel meg is lehet fogni, mert nem tudja, hogy telepítsen fel másikat, meg hát ez olyan amilyen, de juj nem akarok hozzányúlni, mert baja lesz...Vagyis azt használja amit elé raknak, pedig lehet van jobb...
Hidd el sok ilyen felhasználó van, ők is tehetnek róla, de attól még védeni kell őket...
És mitől? Attól, hogy ha eltűnnek a többiek, csak egy fajta lesz és ha az hupilila lesz és videolejátszás közben néha bevágja a "Where do you go today?"-t, akkor sem tudod lecserélni...
És más szoftergyártó cégek nem kezdenek el oprendszert írni...Mert mondjuk ők csak egy profi videolejátszót szeretnének kreálni...
Természetesen erre szokott az ms azzal védekezni, hogy ők csak egy alternatívát kínálnak alapfunkciókkal...És itt jön be a kérdés, hogy ha ez így van a telepítésnél miért nem mondhatom azt,h bocsi nem...(egy plussz fül a telepítőben 'advanced' v 'haladó' felirattal és máris úgy érzed választhatsz^^)vagy utolag miért nem rakhatom fel, ha mégis kell? Mert ez sérteni m$ pozicióját a nem os szegmensben...