A wma ugyanazon a bitrátán hangminőségben veri az mp3-at és méretben is kisebb. A wmv nem a legjobb formátum, de van tőle rosszabb is. Eleve nem versenyezhet mondjuk a mkv-val.
"Ebben a rendszerben a monopol helyzet elkerülendő."
Tulajdonképpen akkor nem is jelentett semmit, amit több Linux vs. Windows flame-mé fajult cikk hozzászólásainál hangoztattál, hogy a Linux mi mindent tudott előbb, mint a MS. Ugyanis hiába tudott az MS előbb érvényesüli a desktop rendszerek piacán, az nem számít, mert valaki újták állja. Szerinted, ha rosszul látom: A dollármilliárdos büntetéseket kin fogják bevasalni? Majd a cég dolgozói kapnak kevesebb fizetést? Esetleg a felhasználóknak adnak butább, olcsóbb költségvetésből kihozott Windowst?
"Hosszabb távon meg az a jó, ha versengenek egymással a software gyártók egyenlő esélyekkel!"
Én meg szeretnék valami vállalkozásba fogni. Most van olyan szervezet amely segít nekem, hogy a több éve meglévő hatalmas, egész piacot lefedővé alakult vállalkozásoknak alátegyen, amíg én felzárkózom? Baromság... Akik nem Windowst használnak azok szemszögéből ez jó. A Windows felhasználótábornak bebaszik.
Képnézegetni ACDSee 3.0-t használok, de aki csak néha családi fotókat mutogat ismerősnek, annak megteszi a Vista képgalériája is. Na meg egész jó alap képjavító funkciói vannak.
A zip kezeléssel egész jól elvoltam még XP-nél tesztelgettem jobban, de mivel rar-t nem kezelt első dolgom volt WinRAR-t felrakni, a mai napig azt használok.
A Movie Maker nem lenne rossz, ha nem csak wmv-be lehetne vele kódolni a vágott anyagot. Amióta a WMP is tud mp3-ba kódolni azóta azt használok én is, de az mp3-nál fizetni kell a licenszért, az drágítaná a Windowst. Egy olyan embernek, aki a családi videóit vágja tökéletes. Mutass egy jobbat ennek a felhasználói rétegnek, ami hasonlóan egyszerű.
A Microsoft beépített szolgáltatásai elsősorban soha nem a tökéletességre törekedtek, hanem az egyszerűségre, használhatóságra, ugyanis az emberek többsége nem ért magas szinten a géphez és itt nem feltétlenül a kurvaokos, Windowst telepíteni nem tudó Pistikére gondolok, egy kezdő felhasználónak néhány funkciógazdag szoftver GUI-ja láttán örökre elmenne a kedve tőle, pedig a power userek ugyazazt a progit rutinnal használják és el nem tudják képzelni, hogy akármelyik feature hiányozzon belőle.
Aki az adott területen komolyabb szoftvert igényel, annak ott a google és keres magának egy megfelelőt.
Ja, egyébként felhívnám még a figyelmedet a Windows összetevők telepítése/eltávolítása pontra a Vezérlőpultban, ha esetleg már a jelenlegi Windows "csomagot" is sokallod.