• kvp
    #52
    Nallam a szoveges reklamok maradhatnak, de a flash ki van love. Az animaciok es a hangok is csak ott mehetnek ahol en kulon bekapcsolom. A java korlatozva tehat a legtobb trukk nem mukodik, viszont a kod azt hiszi, hogy igen. Ja es nem hasznalok semmilyen kulon adblockert, csak opera van a gepen... :-)

    A leirt technologia arrol szol, hogy a szolgaltato szervere tolti le a reklamot, majd az oldal cimerol elkuldi a latogatonak. Ha csak sima dinamikus html-lel probalkoznanak, azt a legtobb rendszer cross site exploit-nak nyilvanitja, tehat jo esellyel vegezne az oldal egy spyware blokkolasi listan. Igy viszont vagy a reklamszolgaltato anyagat is a fo szerver tarolja, vagy az oldalak megharomszorozzak az adatforgalmukat.

    ps: Milyen sg-s malac viselkedese? En meg nem futottam ossze vele. Viszont az oldalhoz tartozo, nem mozgo kepeket es beagyazott szovegeket azert engedem. Ha pedig egy reklam statikus overlay-el belogna, akkor van kulon user defined nezet is, ilyen modon lehet hozzaferni pl. a letoltes ellen blokkolt beagyazott mediatartalomhoz is. (es akkor jobb katt, mentes maskent) Vegso esetben ha mar nagyon zavar a statikus tartalom is (vagy ha nyomatni akarok) akkor pedig kilovom azt az egy tag-et amiben a reklam van.