Project Torque
  • ALIENwoods
    #2108
    Ugyanakkor én lvl 21 körül voltam most meg ilyen 40 körül járok x).

    Kipróbáltam a Kitti nevű bétát és a Julia-s PT-t is.

    Menük kapcsán az információ elrendezések jók, de a vizuális GUI nekem továbbra se tetszik. Az első Level-R verziókban lévő sima fehér háttér jobban bejött, kicsit modernebb ignéyesebb hatást adott, most se rossz, de pl aeriás PT-ben a gányolt newyorki sikátor nekem annyira nem jön be, az EU-s fa garázs már inkább,de azt még mindig hiányolom, hogy ezt a hátteret nem tudom én MAGAM kiválasztani. Sokat nem játszottam, de a pályánkénti kisebb side-missionok vagy achievementek, hogy drifteljek 3-t, meg ne törjek össze senkit elég hangulatossá teszik, mert végre igényel némi megosztott figyelmet, amitől izgalmasabb ha pl már 11 körben 5 perces előnnyel vagy első és szét unod magad :). Persze pl. a "ne ütközz másik autóval"-t elérni a Hangar pályán 7 ellenféllel fizikai képtelenség, épp úgy mint "ugratni 3szor" a California Raceway-n.
    A versenyes panel és az Event Naptár jó húzás, utóbbinak ideje volt már bekerülnie in-game, mert azért senki se akar MMO közben ALT+TAB-l böngésző ablakba lépegetni, hogy akkor mikor is kezdődik a verseny?

    Kicsit a grafikai updateről.
    Említették Kittiben hogy improveolták az autó shadert. Nos jópár társammal együtt valszeg sokan maxon játszunk és ezt nem igazán mondom értékelhetőre, mivel nem tapasztaltam áttörő változást a jármű material szépségét illetően.
    Magán a HUD-n örülök, hogy a kilóméteróra VÉGRE normális lett, más szóval igényesebb! Nekem abszolút tetszik jók a digitális számok, mint a font mint a betűszín, az rpm mutató, és úgy az egész box kialakítása. Jobban és hamarabb elolvasható róla a kívánt adat mint az legutóbbi NFS hudokról amin ikonok mutatták hogy melyik progress bar mit mutat, csak mondjuk SD felbontásban xart se láttál belőlük. A kamera kép felső sarkaiban korrekt lett az elrendezés, de a fehér betűk a kék égbolton szinte láthatatlanná teszik az adatokat. Persze belső nézetben (driver cam) a kocsi teteje adja a fekete hátteret :P. De én pl. oda is eltudnék képzelni kis a kilométerórához hasonló benyúló műszer blokkot :).
    Az updatel bekerültek a blow-off effektek is azaz a kicsapongó lángok, megfelelő gáz pedál játéknál :), ezek jók de a textúrájuk lehetne animált és a színük sem reális akárcsak a méretük. Remélem ezen lesz javítás majd (vagy már van).

    GUI témában összességében nem vagyok kibékülve, akárhogy nézem valahogy nem áll össze az egész. Vagy mindennek legyen háttér képe, vagy minden ilyen áttetsző hátterű legyen. nekem ez a keretes ablak, a maga Photshoppos alumíniumot imitáló kitöltésével nem jön be, "olcsónak" tűnik, de ha ezt ilyenre kérték akkor nem szóltam!

    Olyan a GUI mintha nem tudnák eldönteni a grafikusok/megrendelők, hogy csicsás 70-s évek style-t akarnak vagy letisztult modern GT5 szerűt, és amilyen most az úgy a félút kb.

    A garázsban a fejléc szín átmenete "borzadály": hófehér-tinta kék-fekete?
    könyörgöm, 2010 van, ezt biztos nem így szerették volna, vagy ha igen akkor usa menedzserek választották ki a színeket hozzá :)

    Az irányítás nem sokat változott, nekem billentyűzettel kényelmesebb lett olyan 15%-l :) bár nem hinném hogy ebben változtattak bármit is a srácok :)

    Hogy megérte ez az update az aeriás PTnek?
    Kétlem. Mivel ez egy MMO előbb tartalmi majd külön vizuális updatet várnék el. Most a Julia-val kaptunk mindkettőből egy kicsit...

    Na de akkor milyen a Kitti-s open beta?
    Jó, béta ként sokkal értékelhetőbbek azok a változtatások amik már végleges update ként bevezetve lettek.

    Na de akkor mi az ami hiányzik?
    A STÍLUS kérem szépen a STÍLUS! Level-R első verzióiban az egésznek volt egy szép piros/ezüst/fehér szín dominanciája, amit a sok kis ablak és gomb most elrontott. természetesen ez egy MMO, de attól még lehetne figyelni arra, hogy egységet alkosson a GUI/HUD, ne az legyen hogy a chatablak, transzparens, fejléc vírít, pár gomb külön ablakban lista ként. Egyszerűen minden más nem elég homogén a megjelenítés. Ha lenne egy ember aki csak erre figyelne, és az igényesen megrajzolt küllemet rábeszélné a megrendelőkre akkor abszolút elégedett lennék ezzel az updattel, de így hogy az az érzésem hogy félbe lett hagyva a munkálat eme téren.