• BStage
    #48
    "azt hiszed, hogy nem fog tudna elboldogulni az aki ismeri a linuxot egy win-en?"

    általában ezt állitjátok, csak forditott előjellel: szegény linux nem azért nem kell ingyen se senkinek sem mert szar, hanem mert a userek a win-t ismerik és mint azt már ezerszer megtudtuk a linux nem windows. Nem is akar rá hasonlitani.

    "ha az oktatásban linux lenne, akkor MINDEKI ismerné"

    és akkor mi lenne? Semmi, mivel a cégek 99%-ánál soha nem találkozik vele a user.

    "nem a Win saját előnye, ez egyszerűen következne bármilyen monompol helyzeből"

    baromság. A szoftverek arra a platformra készülnek amire a legkönnyebb elkésziteni őket. Van ugye többféle multiplatform-os környezt is pl java, mégsem használják, pedig ha ugyanolyan jó fejlesztő környezete lenne mint a wines programoknak, akkor mindenki azt használná, mert nulla energiabefektetéssel mindjárt több rendszert is lefedne. Úgyhogy itt nem monopol helyzet a lényeg, hanem, hogy winen fejleszteni is könnyebb. Egyrészt stabil az api (linuxon félévente lecserélnek valamit, ami miatt mindent újra kell forditani) másrészt nagyon komoly fejlesztő könyezetek vannak rá.

    "miért lenne az álom világ, ha az ember lát egy kedvezőbb scenariót és keresi a lehetőségeket arra felé"

    ezzel semmi baj se lenne. Csak nem ez történik, hanem égbekiálltó hülyeségeket dobtál be, aminek halványan se látod be a következményeit. (tanitsunk olyan szoftvereket amiknek tudása utána 99%-ban használhatatlan). Hát ez a te álomvilágod. Meg, hogy látsz egy árcédulát egy programon és azt hiszed, hogy akkor az mindenre megoldás, holott az valahol az utolsó szempontok között van, ugyanis a teljes működési költségnek igen kis hányada a program ára.