echo#46
"oszd el az állam által kfizetett pénzt a hallgatók+tanárok létszámával aztán gondold át újra..."
a két összeg amit össze kell vetni a nulla és az amit az állam a közös pénzünkből tejel az MS-nek. Gondold át újra melyik a kevesebb.
"ő még életében nem látodd se windows-t, se ms office-t, de szeretne ott dolgozni."
Azért spec területeket kivéve, azt hiszed, hogy nem fog tudna elboldogulni az aki ismeri a linuxot egy win-en?(ez válasz a többi kifakadásodra is, arról, hogy fog e tudni dolgozni egy gépen amin win van) De mégegyszer: ha az oktatásban linux lenne, akkor MINDEKI ismerné, ero egy cégél is ott lenne az alternatíva, hogy úgy válassza a linuxot, hogy nem kell számolni némi átállási idővel. Ami másik dolog tényleg a rá írt szoftverek megléte vagy sem. De ez megint ugyan az az ördögi kör. Ez nem a Win saját előnye, ez egyszerűen következne bármilyen monompol helyzeből. Ez pont olyasmi amin változtatni kellene. Csakhogy az USA-nak rohadtul megéri ez minden kár ellenére amit egy monopol cég okoz a belső piacon, ha egyszer ez a cég közben cserébe uralja a globális piacot.
"Én azért megsúgom neked, hogy a néhány hangos elvetemülten kivül az emberek 99.999%-a magasról tojik a linuxra, sőt az egész számitástechnikára."
Valóban. És elég sokan eldobáják a szemetet és a csikkeket az utcán. De kérdés, hogy ezek jók e? Az, hogy mi van. És az, hogy mi a kívánatos két külön kérdés. És az utóbbi az amire törekednünk kell. Szerintem.
"Hihetetlen álomvilágban élnek egyesek."
Szerintem inkább te élsz valamiféle fogalmi zavarban. Többször iszonyat sloppy-n használod a fogalmakat. Itt: miért lenne az álom világ, ha az ember lát egy kedvezőbb scenariót és keresi a lehetőségeket arra felé. Szerintem inkább arról van szó, hogy bizonyos csoportok érdekeit inkább az szolgála, hogy fennmaradjon ez a status quo. Legyen ez az USA vagy a világon máshol található MS érdekeltségek, velük a jól járó egyes hivatalnokok.