• echo
    #42
    "elég minimális árat (kevesebbet mint egy dobozos linux) fizet érte"

    a diák igen de az állam a közös kasszából nem. ÉS tegyük hozzá sacc ezzel a lépéssel alapozódik meg, hogy a diák is élete végéig sarcolva lesz egy amerikai multi által, mert ezt sajátíttatják el vele állami pénzen. Tehát először fizet az MS nek az állam, aztán utána többször a diák is, miközben van ingyenes alternatíva. Fantasztikus üzlet.

    "és mivel az iskolából kikerülve 99%-ban windows-al találja szembe magát a user, ezért azt is oktatják."

    De miért van az, hogy nagy százalékban ezzel találja szembwe magát??? PONT AZÉRT mert az oktatásban ez van jelen. Ez egy ördögi kör, ahonnan mivel az állam vak (vagy csak bizonyos egyének jól járnak a hivatalokban az MS-sel), az egyéneknek kell vállalni, hogy saját szabadidejükben rászáánják az időt, hogy beleszokjanak valami másba és akkor talán már az ő gyerekeik nem lesznek kiszolgáltatott az MS-nek.

    "Az oktatás pedig nincs abban a helyzetben, hogy meg tudná fizetni az oktatott szoftverek piaci árát."

    Asszem a fentieket figyelembevéve ezt nem kell nagyon komentálni: a linux ingyenes az államnak és utána nekem is.

    "Az oktatás szinvonala meg amúgy is elég alacsony, nem kéne tovább süllyeszteni azzal, hogy olyat szoftvereket tanitanak amiknek ismeretével kitörölheti a hátsóját az iskolából kikerült egyén."

    Az oktatás szerintem attól lenne jó, ha olyan önnáló, autonóm, szabad egyéneket képeznének és a linux egy lépés ebbe az irányba. Megadja a függetelenséget, a nagyvállalatoktól való kiszolgáltatottság mentességet.