• Penge4
    #238
    Nero? Láttál te már Nero 7 Premiumot vagy Ultrát Windowson? Linuxon maximum olyan nevetséges Win 3.1 felületű retek, mint a Real Player, ami Windowson egy professzionális alkalmazás, Linuxon meg olyan buta, mint a Windowsra több éves 6.x változata.

    WMP11 minden lejátszótól elmarad?
    Xine, MPlayer és Totem mikor volt alkalmas médiafájlok kódolására, írására? Mikor volt benne olyan fejlett kategorizálás? Mikor lehetett lerakni tálcára eszköztárként? Mióta vannak benne vizuális effektek? Mióta van benne online zenebolt? Mióta van benne szinkronizáció? És még sorolhatnám itt is...

    Egyébként egyszerű, igen. És miért? Mert aki professzionálisat akar, az le fogja tölteni a jól megszokott programját. Egyrészt nem fognak, nem akarnak és nem is lenne értelme egy professzionális szoftverrel versenyezni, másrészt a Windows felhasználók többsége nem informatikus, hanem egyszerű felhasználó. Nekik egyszerű, könnyen kezelhető alkalmazás kell a sok funkciótól bonyulult, vagy azt a hatást kelti.
    Aki csak zenét hallgat és náha megnéz 1-1 DVD-t vagy avit, annak bőven megteszi egy WMP11. Aki csak a napi híreket...stb nézi meg neten, annak egy IE7 és bőven jó. Aki csak a családi videóit akarja megvágni, annak a Movie Maker tökéletes, aki néha kiír 1-1 CD-t annak a beépített CD/DVD író is megfelel, főleg, hogy van benne lezáratlan UDF fájlrendszer, amivel egy DVD-RW-re úgy pakolod az adatokat, mint egy pendrive-ra. Jaa, és csak a Vista kezeli natívan egyenlőre.
    Aki csak a családi fotóit akarja kategorizálni annak a Windows Photo Galery megintcsak megteszi és ha nem akar komolyabb fájlműveleteket, akkor Total Commander se kell, a Windows Explorer is jó.