• tökmindegy
    #219
    "Hát szerintem gyorsabb a duplakatt, vagy Enter, mint beírni Terminálba, hogy sudo apt-get istall program_neve.kiterjesztés vagy ilyesmi."

    Igen gyorsabb, de ha Synapticban benne van progi, akkor a pipát berakni a telepítéshez szintén nem nehéz. Pláne Ubuntunál, Debian-nál, ahol kb. 20 ezer csomag érhető el. Ha mégis vmi külön kell, akkor vszínű kell a konzol.

    "Miért? Te el tudtál GUI alól írni rendszerkönyvtárba? A saját felhasználói könyvtáramból én is használhattam a magyarítást, de én oda akartam menteni, ahol az angol volt."

    Őszintén szólva én úgy utálom az Ubuntut, ahogy van. Sok hibával találkoztam én is, ráadásul alapértelmezetten a Gnome felületet használja, amit szintén nem igazán szeretek, és egy kezdő sztem nehezebben boldogul vele, mint a KDE-vel. Van az Ubuntunak KDE-s változata a Kubuntu, amit szintén nem ajánlok, mert az egész elég bugos.

    Én Debian-t használok - amit az Ubuntu "apukájának" is tekinhetünk - KDE-vel. Ezzel semmi probléma nincs. Synaptic-ból tudok telepíteni mindent. Ugyanannyi progi van hozzá mint az Ubuntu-hoz, csak általában régebbi verziók. Hát igen Debian-ék nem sietik el a dolgokat. :)

    KDE alatt az alapértelmezett fájlkezelő a Konqueror névre hallgat, olyan mint az Intéző, csak sokkal többet tud, sokkal jobban testre lehet szabni, és a Konqueror mindjárt egy webböngésző is. Tehát jó kis integrált környezet. Ha ezt akarod Root-ként használni, akkor annyi a teendő, hogy a tulajdonságoknál beállítod, hogy Root-ként akarod futtatni, akkor a rendszer elkéri a jelszót, és azt csinálsz grafikusan a rendszerrel amit akarsz. A jelszót meglehet jegyeztetni a rendszerrel, így többszőr nem kell beírni, ha véletlenűl bezártad a progit és megint meg akarod nyitni. Tehát ilyen pofon egyszerű. Sztem Gnome alatt is meglehet ezt csinálni, csak kicsit körbe kell nézni.