• tökmindegy
    #215
    Hát,hát,hát.

    Aki ismeri a konzolt/parancssort az nagyon is érezheti magát felsőbbrendűnek, ugyanis ahhoz tudás kell, next-next-ok ehhez nem kell. Az az ostobáknak van kitalálva, amilyen a felhasználók 9x%-a. A windows pont ilyen, hülyéknek van kitalálva, akik nem hajlandók gondolkodni egy kicsit sem. Mikrofosnak ez a célja minnél idiótább felhasználókat nevelni, ezért csinál lassan már "a gondolatodat is kitalálom rendszereket".
    Persze nincs is ezzel semmi baj, főleg, hogy a júzerek többsége még a winfos-hoz is teljesen hülye. Ha vmit nem talál meg a Start menűben, akkor már migrénes rohamot kap. Ráadásul minden ilyen "Start menű szerű" szar csak arra jó, hogy lassítsa az ember munkáját.

    Parancssora teljesen hülye, még jó hogy van 4NT v. Cygwin.

    Még a szerveriket sem lehet grafikus felület nélkül telepíteni, ez szintén vicc. Na talán majd Mr. Longhorn már ilyen lesz. Ezért már lehet tudni is kell majd vmit. a windows rendszergazdiknak, igen visszajön a fekete képernyő fehér prompt-tal :)

    XP biztonságos: LOL. Ha nem minden idióta, rendszergazda joggal netezne, akkor talán lenne vmi esélye, bár a jogosultságrendszere egy kalap szar, közelébe nem ér a UNIX-rendszerekéhez. Minden Unix/Linux-os tudja, hogy nem használjuk a gépet rendszergazdaként, csak ha feltétlenül muszáj. Ezzel szemben winfos júzer kint lóg a neten Root-ként, ráadás az összes francos virus, féreg stb 9x-%a az ő rendszerére van írva. Bravó.

    UNIX rendszerek pedig nem hülyéknek készültek, hanem azoknak, akik hajlandók gondolkodni, tanulni, a Vi-t, Emacs-ot megtanulni használni stb. Linux már barátságosabb, de kell a konzol sokmindenhez.. Ez a rendszer ezzel jár, és remélem mindig is ezzel fog. Aki ilyen rendszert választ egy filozofiát választ, aki nem akar szarakodni, használjon winfos-t. Ennyi.

    Windows barátunk egyik legnagyobb hibája, hogy egy testreszabhatatlan szar, ha vmi komolyabbat akarsz, akkor mindjárt a registry-t kell buzerálni. Linux-ot ha akarom atomjaira szedem, kernelmodulakat dobálgatok ki futás közben, azt csinálok a rendszerrel amit akarok. Ez az igazi szabadság, én mondom meg a rendszernek mit csináljon, nem pedig a rendszer nekem.

    Office doksijaid mindenhol úgy néznek ki: ez LOL. Erre nem ne vegyél mérget. Aki normális melót akar az megcsinálja TEX-ben v. LATEX-ben (persze ha ért hozzá).

    Apropó: PDF export benne van már csilli-villi Office 2007-ben?

    Aki Linux-ot használ, az hardvervásárlás előtt utánanéz mit támogat a rendszere, és ez alapján vásáról. A Támogatott hardverek listája pedig egyre bővűl.

    Egyébként én egyáltalán nem akarom, hogy elterjedjen a Linux, már így épp elegen kontárkodnak körülötte.