Környezetkímélő üzemanyagok és Tapasztalatok
  • Max7
    #114
    Na várjál... lehet elbeszélünk egymás mellett.... Ha bemész egy kútra.... eso omv agip mol legyen az bármi ott már olyan üzemanyagot tankolsz amiben van adalékanyag! ők tesznek bele mert az olaj megdermed a hidegben! Honnan tudod hogy nem tettek bele ? :) Az étolajba meg ha nem tettél akkor 10 fok alatt nem vagy csak nagyon nehezen indul!

    Talán az újabb modelleknél van egy kölön rész ahol előmelegít 5decit aksiról mikor ráadod a gyújtást és azzal megy amíg a motorból a hőt a tank felé nem tudja vezérelni hogy átmelegedjen.... nem tudom létezik-e már ilyen megoldás!

    Minden esetre van olyan ismerősöm aki fáradt motorolajjal, sütőolajjal fűti a lakását télen teljesen ingyen, csinált egy olajkazánt magának, tett bele egy porlasztót összeszedi nyáron azt az 5-800l fáradt olajat az autoszerelő ismerőseitől leszűri 1000l-es hordoba önti és mielött a porlasztóba jut van egy kis 10 literes tartály amiben egy elektromos előmelegítő van ami csak addig van bekapcsolva amíg az első 10 litert felmelegíti mert utánna már a kazán vize melegíti elő 20 fokra az olajat!