Értem én, hogy mi lehetett a Nintendo, amúgy nagyon sikeres üzleti stratégiájának az alapja.
Csak én úgy fogalmaznám meg a Wii hardverét, hogy az a kényszerűség szülte igénytelenség! Ez teljesen szemben áll a korábbi konzol generációk trendjével, amikor igaz olcsó, de speciális és adott területen nagy teljesítményű hw-t raktak a gépbe. A Nintendo-nak már csak az olcsóság maradt (ahogy dez is írta nem biztos, hogy a Nintendonak lett volan 2 mrd dollárja egy erős hw fejlesztésére), ez az olcsóság viszont valójában a vásárlónak nagyon is sokba kerül.
Lehet ugye azzal is jönni, hogy a Wii hw gyártása a Nintendonak nyereséges. Ezexerint a Nintendo ebben is szakított a korábbi gyakorlattal, amikor a platform tulajdonosa olcsóbban adott egy jobb minőségű hw-t, hogy meggyorsítsa az elterjedését, majd pedig a szoftveren hozott be nyerséget.
Méretét kezelhetőségét tekíntve a Wii egy nagyon ügyes dizájn, mondhatni nagyon jól becsomagoltak valamit ami nem biztos hogy ér annyit - hogy finom legyek.
Fehér, kicsi, aranyos, könnyű kezelni, sajna elég értéktelen hw-e van, de kiváló a marketingja. Hmmmm.... olyan ismerős ez a stratégia.