• Magnum PI
    Én bevallom nem vagy egy konzol guru, de programtervező matematikusként van egy kis rálátásom a dolgokra (+ ahogy már említettem gpu programozásból diplomáztam)

Miért olyan erős a konzol:

- Soha ne hasonlíts össze CPU hz alapján, a konzolokban célprocesszor van amit pont arra találtak ki amire használják őket. Ellenben a PC-ben teljesen általános célú processzorok vannak.
    - Ugyenez igaz az OS-re is. A konzolokon speciális OS van ami annyit tud és azt a lehető leggyorsabban amire szükség van semmi mást.
    - A driverek valószínűleg sokkal hardware közelibbek mint PC-s driverek mivel speckó alattuk az OS ami alatt fix a hardware. Ugyanez igaz az API-ra is. Lehet hogy ugyanazok a függvények vannak a directX API-ban xboxon is de tuti hogy azok implementációja sokkal hardware közelibb mert a fix hardware miatt közvetlenül elérhetik a hardware-t.
    - Mivel nincsenek extra rétegek és nagyon speciális az OS ezért nem kell 4 Giga ram sem.
    - Az már csak hab a tortán hogy a fix hardware/Os/Driver miatt tökéletesen lehet optimalizálni a kódot és tuti hogy mindig bugmentesen fog futni is.

Az igazat megvalva játékot futtatni PC erőforrás pazarlás :S.