3817
  • skygt90
    na haslihó,,,egy pár napig lemaradtam,,,milyen patch érkezett eddig a játékhoz , és milyen cfg-s átírogatás kell ahoz hogy kép hiba nélkül elinduljon ? Bocsi nincs időm vissza olvasni , még most megyek melózni , de megköszönném ha valaki leírná
  • MauroN
    Na most mondja valaki, hogy nem szép a RAGE...

• bélanéni #2693
    Jaja, én is így szoktam játszani, ha már nekiállok: nézelődök, olvasgatok, keresem a lehetőségeket, felfedezem a játékteret, gyönyörködök az egészben. Aki rohan, az nem csoda, hogy elégedetlen. Miért, 15 óra jobb lenne rohanva? Ha az én játékstílusommal lesz kb. 15-20 óra a játékidő, akkor szerintem tökéletes.
  • bélanéni #2692
  • DarkSector
    Szerintem a motort. Ez a launch cím ennyi.

Majd kell még tapasztalat ehez hogy kiforrjon, de így van ez mindenhol.
  • pisztácia
    Na igen, szerintem is elég rövid lett. Ezt csinálták volna 7 évig?
    Kicsit bánom h megvettem eredetibe...:S
  • ShaiHulud
    es hany quest lett kesz a 130akarhanybol? hany car racet csinaltal vegig? mennyit jatszottal a minjatekokkal? hanyszor arenaztal? bejartad csak ugy a mapot, hogy felfedezz minden kis reszletet?
  • Bagoly81
    hadd legyen már egy alap kérdésem!

parancs ikonba hogy lehet ezt hozzá írni? +jobs_numThreads 0

nekem állandóan egy nemlétező címet vagy helyet ír hibának

• strebacom
    Hát ennek kurva gyorsan vége lett::
  • DarkSector
    Jah arra gondoltam, mivel ha így állnának hozzá gyártáskor, a forma és felépítéás is megváltozna.
  • bega82

Ez engem is érdekelne továbbra is, hogy miért csinálja? Driver hiba lehet?
  • Noodlee
    Egy kalapos figurát keress környékén, ahol a versenyre jelentkezel, azzal ha versenyzel, akkor elnyered az új kocsit.
  • hegege
    Az eljárás (amennyit én értettem belőle) igazából nem a vga-ra épít ,hanem gyak a cpu "számolja" ki a dolgokat, a vga "csak" megjelenít, de ha a proci gyenge akkor ne mtudod magasra állítani a részletességet..
  • Magnum PI
    Igen, fix es cél hardver speciális softverrel.
  • Droughert
    Igazad van. Engem pl gyakran zavar ha egy játék grafikája gyengébb, nem üt meg egy bizonyos szintet, viszont ezt a RAGE-nél még az alacsony felbontású textúrák ellenére sem éreztem. Lehet hogy technikailag a motor nem tud annyit mint a vetélytársai, de a segítségével létrehozott látványvilág engem meggyőzött. A külső terek megvalósítása nagyszerű, kár hogy sok gyalogos akció a belső terekre koncentrálódik. Kíváncsian várom a dlc/ket.
  • kanduhr
    23 óra??? Nekem 8 és fél óra volt, úgy hogy közben még főztem is, a játékot meg bekapcsolva hagytam a városban. Mindezt hard fokozaton, különösebb rohanás nélkül.
  • DarkSector
    Régebben írtak is erről az API-ról hogy visszafogja a játékok fejlődését, mert állítólag míg egy erősebb pc 5.000 rajzolási műveletre képes hogy ne legyenek kompatibillitási gondok, addig egy konzol 20.000 műveletre is képes.

Mert hogy az API felelős azért hogy egy játék vagy program a lehető legtöbb konfiguráción fusson.
  • DarkSector
    Köszönöm. Magyarul fix hardver.
  • Pares
    Nekem még mindig az a bajom, hogy bármit csinálok (cache mappa, cfg, vagy ezek nélkül), egy idő után, ami változó (öt másodperc, fél perc, tíz perc, fél óra), megakad a játék, van amikor pár másodperc után folytatódik, van amikor teljesen lefagy, és csak a feladatkezelő segít rajta. Ennek fejébe az a vicces, hogy a megakadások közt tükörsimán fut a játék, nincs textúratöltögetés, stb. probléma, csak ez az egy, ez pedig eléggé játszhatatlanná teszi a játékot. Ha valakinek van valami tippje...
  • Malakai
    Off: Nekem tetszett a játék, korrekt fps. Persze lehet sorolni a rossz dolgokat, mint pl több városfüggetlen, pusztában fellelhető küldetés kéne, vagy hogy el tudnék képzelni ebben a világban sokféle egyéb megbizatást is, ami kihagyott ziccer. Subway city hangulatos, de behozhattak volna még valami kis újszerűséget a játék azon későbbi szakaszára is, ne legyen annyira Wellspring copy amit ott csinál az ember. De ezek mellett is tetszett, a postap akció műfaj hangulatot nagyon eltalálták. Ami kimondottan csalódás volt játékmenetben az a végjáték, nagyon lapos lett.
  • MerlinW
    Warez topikban érdeklődj:)
  • Macccy
    Szerintem is király maga a technológia, abszolút jó találmány ez a Megatextúrázás. JC nem szokott hülyeségeket csinálni ... Más kérdés, hogy mivel mindenki odafigyel rá, így nagyobb azoknak is a száma, akik felhördülnek egy-egy új tech esetén.
  • TheBossbuster
    Sziasztok!
    Felraktam az 1 -es updatet,ahogy indítanám hibaüzenettel kidob!
    De a hiba nincsen kiírva!
    Valakinek valami ötlet?
    Amúgy kellene hozzá telepített steam is?
    Üdv
  • _Atti_
    Őszintén szólva, engem személy szerint nem érdekel hogy az arcomat belenyomva milyenek a textúrák, és szerintem nagyon is megérte a gyengébb minőség a mega-texture nyújtotta előnyökért.

Egyszerűen szerintem fenomenális, számomra egy korábbi játékkörnyezethez sem hasonlít. Zseniális hogy akármerre megállsz nem akad meg a szem ismétlődő textúrákon. Minden shot mintha egyedileg festve lenne.

Remélem nem a hörgés nyer és még kap teret a dolog mert szerintem hatalmas lehetőség van benne és talán legközelebbre már jóval nagyobb felbontásban érkezik..
  • Magnum PI
    Elírtam: Én bevallom nem vagyok egy konzol guru...
  • Magnum PI
    Én bevallom nem vagy egy konzol guru, de programtervező matematikusként van egy kis rálátásom a dolgokra (+ ahogy már említettem gpu programozásból diplomáztam)

Miért olyan erős a konzol:

- Soha ne hasonlíts össze CPU hz alapján, a konzolokban célprocesszor van amit pont arra találtak ki amire használják őket. Ellenben a PC-ben teljesen általános célú processzorok vannak.
    - Ugyenez igaz az OS-re is. A konzolokon speciális OS van ami annyit tud és azt a lehető leggyorsabban amire szükség van semmi mást.
    - A driverek valószínűleg sokkal hardware közelibbek mint PC-s driverek mivel speckó alattuk az OS ami alatt fix a hardware. Ugyanez igaz az API-ra is. Lehet hogy ugyanazok a függvények vannak a directX API-ban xboxon is de tuti hogy azok implementációja sokkal hardware közelibb mert a fix hardware miatt közvetlenül elérhetik a hardware-t.
    - Mivel nincsenek extra rétegek és nagyon speciális az OS ezért nem kell 4 Giga ram sem.
    - Az már csak hab a tortán hogy a fix hardware/Os/Driver miatt tökéletesen lehet optimalizálni a kódot és tuti hogy mindig bugmentesen fog futni is.

Az igazat megvalva játékot futtatni PC erőforrás pazarlás :S.
  • grebber
    UK Charts - 2. helyen nyitott a RAGE!
  • Shep
    Hát nekem van az amit a garázsos tag adott még a legelején, meg az a kis idétlen amit Wellspringsben lehet használni a versenyeken. Viszont van valami másik fajta ami ahhoz hasonlít ami pl. a DeathRace c. filmben is volt Stathamnek.
  • grebber
    Küldetéseknél kaphatsz pl!
    De nekem eddig nem volt olyan verseny amihez más autó kellett ami akkor nem volt.Pedig küldetésekért csak 1 autot kaptam (csak a főszálat csinálom elsőre)
    Max annyi hogy ha nem volt a fegyveres futamra fel kellett rakni fegyvert a kocsira.
  • Shep
    Hogy lehet újabb kocsit szerezni, mert egy csomó versenyhez nem férek megfelelő autó híján hozzá.
  • DarkSector
    ...ezzel együtt kell élni.
    Amire most az emberek vágynak az kb 2-3 év múlva jön majd el, a köv genekben, mivel a konzolok a kb fixhardveres pc-k. Viszont azokra tény hogy várni kell és k..va drágák lesznek elsőre.
  • DarkSector
    Vagyis egyik kutya, másik eb? :)
  • yesname #2663
    Nos ez így van sajnos. Mindennek van előnye és hátránya.
  • yesname #2662
    Na jó, egyezzünk ki abban, hogy Carmacknak részben igaza van ebben (jön egy nagyobb cím, aztán a rögtön hotfixeket ad ki mindkét gyártó a kártyáihoz, szóval...), az más kérdés, hogy elszarta azzal, hogy kizárólagosan a driverekre mutogatott miközben a program VGA detektálási részét és beállítási lehetőségeit "elfelejtették" rendesen tesztelni és normálisan pécésíteni :D
  • DarkSector
    Jah a driverekben van a baj, mert a 200000 játékból ez az egy megy szarul. :)
    Már nem lehet hinni nekik.

Sőtt továbbmegyek egyik fejlesztőnek sem szabad hinni, mindig az a biztos ami már elmúlt.
  • ratgab
    Az csak tört verzióban 1 gb... VAlójában 200 mb körüli volt.
  • DarkSector
    ECT.

Vagyis ha fix hardver lenne, egy cég gyártaná, 1 mind felett és jobb szebb bugmentesebb játékok lennének.

Most hogy darabokból 100 gyártó eladott termékét rakjuk a pc-ben a fix hardvernél márképp lenne, eleve a kialakitás megváltozhatna.

Részletekbe nem kell belemenni tudom énis nem egy hullámhosszon van a 2 szerkezet, eltérések vannak, de én csak azt mondtam ha egy pc mint egy konzol csak egészben fixen forgalmazná egy cég, sajátjaként, maga a rendszer a driverekkel is egy STABILABB alapot jelentene.

1 szó mint 100 csak arra utaltam mindenféle technikai részlettől eltekintve hogy sajnos ez a hátrány így üt ki pc-n.
    Lehetne jobb csak akkor már ugye nem az lenne a PC fogalom mint manapság amit takar.
    Nehéz ügy. Tudom.
  • hapi
    Carmacknak nincs igaza sztem, amióta azt nyilatkozta hogy a Rage rendben van csak a driverekkel van baj, és rá egy napra kiadnak egy 1 GB-os patchet. Ez kb. a magyar politikusok szintje pedig tudjuk hogy annál nincs lejjebb.
  • mester1987
    várj egy patch-re, kell lennie majd még legalább 1 javítócsomagnak ehhez SHiT-hez
  • yesname #2656
    Pedig nem jól tudod, illetve részben. Pl. XBOX360 is DirectX API-t használ és ugyanazokat az API hívásokat használják, mint PC-n. Attól, hogy fix hardver van, nem lehet többet megengedni (ez látszik is a konzol játékokon egyébként...), viszont valóban sokkal-sokkal könnyebb fejleszteni rá.
    Hogy PC-n mégis miért működik máshogy egyes gépeken azért van, mert - és itt Carmacknak tulajdonképpen igaza van - a VGA gyártók szarul írják meg a köztes réteget az API és a hardver közt. Ez annak is köszönhető, hogy igyekeznek minnél jobban optimalizálni az egyes funkciók végrehajtását a saját hardverük számára és különböző trükköket beleépíteni a driver-be, minek egyenes következménye lehet, hogy hogy azok a programok, melyek "hardverközelibben", illetve trükközve használnák a DirectX-et nem úgy mfognak működni, ahogy a DirectX specifikációban le vagyon írva.
    Sok más oka is van még a különböző proglémáknak, de ez a legnagyobb. Ha fix hardver lenne PC-n, akkor sem lenne gyorsabb sokminden, csak nem lenneének kompatibilitásból eredő hibák.