• rigidus
    Szemely szerint en is erintett vagyok a fenti dologban. Nekem 8Mb/s savszelessegre van elofizetesem a valodi sebesseg viszont 0.25Mb/s. Eredetileg 512kb/s volt amig a BT-nel voltam, viszont ledobalt es szamtalanszor elofordult, hogy napokig nem volt netem.

Felmondtam a BT-vel a netszolgaltatast es kerestem egy pici ceget ahol harmad annyi penzert kaptam egy 8Mb/s elofizetest. Egyebkent itt jon a kepbe, hogy a cikk is ferdit, mert ugyan a reklamokban nincsen feltuntetve a kapcsolat vonalfuggosege, de amikor kivalasztod, hogy megrendeled a vonalat, az elso lepes, hogy beutod a telefonszamodat es lemeri a vonal tenyleges sebesseget. Ez minden szolgaltatonal igy van. Na, lenyeg, hogy ahogyan szolgaltatot valtottam, a szakadozas+napokig tarto netszunetek veget ertek. Ez kb masfel eve volt, azota megbizhatatlansagi problemaim nem voltak vele.

Az erdekesseg most jon, bovitettek a varosban az exchange-t, egy napig nem volt net, de ezt nem is emlitem mint problemat, mert jo cel erdekeben tortent, meg ertesitettek is boven elore. Ezutan kb. harom honapig ugy mukodott ahogyan azt elvartam volna, majd egy napon ugy dontott a BT (akiknek a vezetekes telefonjara tovabbra is szol az elofizetesem), hogy ezt megfelezi teljesen indokolatlanul.

Raadaskent annyit, hogy ez egy uzleti negyed, ahol a lakasok es az uzletek is egyszerre epultek, egyidoben lett bevezetve a telefon es egyetlen kivetellel mindenkinek 512-es vonala van. A kivetel pedig en vagyok, nekem a fele.

A vonalbekotesrol meg annyit, hogy harom evvel ezelott tortent, ket honapot vartam mire aktivaltak a telefonvonalat, pedig a vezetek bent volt a lakasban a kezdetek ota (fiatal haz) es korabban volt is hasznalva.