Ki melyikben hisz? Melyik irányítja az életünk? Vélemények, nézetekre vagyok kíváncsi!
  • Aquir
    "az jelenti hogy el kell hinnetek időben és térben egy bizonyos valami végtelenszer jelen lehet.. "

a bizonyos valami lehet az idő, vagy egy állatfaj, te mire gondoltál? esetleg mindenre gondoltál? ha az utóbbi, akkor hogy gondoltad el?

"Következő: Mi adja hogy ott vagy ahol ?"

viszonyítás kérdése, mást nem is lehet tenni, csak viszonyítani

" mert valaki hisz a végtelenben " kezdetű: így van, nincsenek kezdetek, és így vége sem lesz semminek (kivéve ha az idő illúzió, és az egyéb bármi más lehetőség/elmélet esetén ugye, de fölösleges mondanom. Vagy(!!) nem fölösleges mondanom, mert ezt elolvassátok és a jövőben változást okoz pillangó-effektus kíséretében mindenhol az univerzumban) (persze ez esetben a többi végtelen változást sem érzékelitek/érzékeljük, amit az univerzum minden egyes atomjának rezgése is kivált ennyi erővel)

"ugy kell elképzelni"

végülis nem kötelező, mindenki úgy képzeli el ahogy a jövőben meg van írva/ahogy a sors elrendeli/ vagy sehogy mert az idő egy illúzió/ vagy bárhogy akinek egyéb ötlete/elmélete van

"szoval sors vagy véletlen ?"

ez itt a nagy kérdés... ugye? vagy csak kis kérdés, mert nem számít? Szóval megint vacillálni lehet az elméletek között.

"ebbe belegondolva azt kellene mondanom hogy sors! minden végtelen ellenére hisz minden véget igazából a kezdete a kezdetére hato dolgok adnak meg.."

na igen ezt gondolom én is hogy elrendelés lehetséges talán a jövőben emiatt

hogy a "körök" vagyis a dolgok egymást befolyásolják és összefüggnek az oké de miért metszi az összes kör egymást minden egyes helyen, és így miért van jelen minden időben minden dolog mindenhol?

"igy tapasztaljuk mások halálát, és minden mást ami nem létezik, nem él"

A nem létező dolgok általunk való érzékelhetőségének magyarázata érdeklődésre tart számot.

"!döntéseink! vannak..de ezek csak a létezésünk feltétele meletti dolgokra irányul.."

mi a "létezésünk feltétele melletti dolgok" pontosabb definíciója?

"Sorsnak azt nevezném amikor az élet olyan uton halad tovább ami nem jár nemlétezéssel..a sors egy az életet befolyásolo végtelen dolgok közt("

az élet hogyan haladhat más úton mint a "nemlétezés hiánya", vagyis az élet hogyan haladhat más úton mint a létezésben való út? A sors csak egy befolyásoló a sok közül tehát? A sorsba nem azoknak a dolgoknak az összessége tartozik bele amik befolyásolhatnak?

"Akkor most azt mondom halhatatlanok vagyunk? NEM"

végre ez tiszta és egyetértek. vaaaaagy az ember útja úgy, mint maga az emberiség jelenléte az időben, lehet "halhatatlanhoz" hasonlítható ha az emberiség útja az időben esetleg a végtelbe fog nyúlni (habár az idő végtelen, azért az ember keservesen, de "harcot" folytathat az idővel és térrel, ami lehet hogy elemészti, és legjobb(!!) esetben is egy végtelenbe nyúló örök harcot fog folytatni az emberiség) kicsit pesszimistának tűnik. Az optimista nézet viszont nem törődik az elszomorító tényezőkkel, van olyan mondás is, hogy "a pesszimista egy felvilágosult optimista". Kérdés hogy kell e a pesszimizmus? Ha amit leírtam igaz, akkor szerintem nem kell, mert csak elszomorítja az embert, dee másfelől az is igaz hogy a pesszimizmusnak, úgy mint minden nézetnek, úgy mint minden érzelemnek megvan a maga helye, nem is kell eltávolítani a világból, nem is lehet, max azt mondani hogy "na ne szomorkodjuk már" és élni tovább az életet.

"a végem előtt mind letér és mind véget ér.míg én mindannyiotok életében végetérek."

hö?