• kvp
    #86
    "ÉS mit szóltok ehez a jövőképhez? ........"

    Van olyan realis mint a filmen latott, sot sokkal realisabb.

    Amit a belinkelt riportban Kaku emleget a latas es kvantumszamitogeppekkel kapcsolatban, arrol csak annyit, hogy azok jo resze mostanra megvalosult, csak nem valt kereskedelmi forgalomban kaphato technologiava. Pedig o meg 100 evvel kesobbre josolta... (pl. kvantumszamitogepet lehet epiteni tisztan feny felhasznalasaval is, es ez mar most is kepes feltorni az egyszerubb titkosito algoritmusokat /holografikusan tarolt rainbow table-ok segitsegevel/, de a tudosok valamiert nem publikaljak vagy probaljak kereskedelmi forgalomba hozni ezeket az eredmenyeket)

    A filmben pedig egyertelmuen bemutatjak, hogy a teljes jovobeni tarsadalmuk ingatag alapokon nyugszik, tehat akar egy gyerek es egy beszelo 'tamgaocsi' is kepes lehet ketvallra fektetni ha tenyleg akarja. Azokrol az elavult dolgokrol mint utcai arus mar emlitest sem erdemes tenni, mivel sokkal kevesebben ertenek ha a gyerek egy automatabol vasarna a mobiljan keresztul. (pedig sokkal realisztikusabb lett volna)

    "a 80as években futurisztikus, sci-fi -be illő elképzelés volt a mobil telefon, a videó beszélgetés, a PDA ..."

    A wikipediabol: "AT&T conducted experiments and demonstrations of a Picturephone product and service in the early 1960s." Az elso mukodo videotelefont pedig meg Farnsworth epitette a masodik vilaghaboru utan. Az elso 1000p-s felbontasu hdtv-vel egyutt. (csak dragak voltak akkoriban)

    Mar akar ma is epithetnenk repulo autokat, az elso mukodo valtozat is valamikor az 50-es 60-as evekben keszult, csak nem volt eleg hatekony. A technologiat jelenleg foleg az fogja vissza, hogy nincs ra fizetokepes kereslet.