• Army1990
    #112
    "Ennek csak akkor lehet értelme ha hiszel abban a marhaságban, hogy a háború fejlődést jelent"

    Hát pedig igenis fejlődést jelenthet. A háború általában felgyorsítja a fejlődés menetét, mert az országok nagyobb összegeket ölnek a kutatásba csak, hogy előnyhöz jussanak. Először persze bevetik a harctéren, de később ezeknek a technológiáknak az egyrésze megjelenik a civilszférában is.

    Honnan veszed azt, hogy a háború még semilyen jó technikai fejlesztést nem hozott? Ott van pl. az atombomba. Nagyon veszélyes fegyver, de ez után következett az atomreaktor, ami szerintem ma igenis az egyik legjobb energiaforrás. Szerinted mikor jelent volna meg egy ilyen reaktor, ha a háború miatt nem fejlesztik ki magát a bombát? Valószínűleg jóval később. A sugárhajtóműveket is háborús céllal fejlesztették ki. Valószínűleg megjelent volna egyébbként is, de nem ilyen hamar. Még lehetne sorolni a hasonló helyzeteket.

    A technológia igenis jobbá teheti az életünket. Sok esetben megmentheti. Az már egy másik dolog, hogy mit használunk fel belőle(etikai kérdések: pl. génmanipuláció, a technikától való túlzott függőség stb.).

    Abban igazad van, hogy a háború óriási pusztítást okozhat és abban is, hogy sok technológia sajnos csak egyes rétegeknek hozznak milliárdokat.

    A háború az emberiség történelmének része és amíg nem jutunk arra a szintre, hogy békében tudjunk egymás mellett élni addig lesznek is fegyveres konfliktusok.