• remark #107
    "Miért, mert dolgozni csak úgy dolgozhatnak ahogy az állam megengedi nekik és gazdálkodási területük is nagyon le van szorítva."

    Mindig csak az allam. Az allam pazarol, az allam burokratikus. Igy van. A nagy vizfeju cegek detto.
    A pazarlas mit jelent? Ha a tranzakcio masik oldalarol nezzuk, akkor latjuk hogy a pazarlas valojaban extraprofit. Minden ceg extraprofitot akar, azaz olyan eroforrasokat amelyekert nem dolgozott meg, azaz arra akar ravenni, hogy pazarolj. Teged is erre akar ravenni, de foleg az allamot erre akarja ravenni, mert ott van a nagy penz (vagyhat volt, amig ki nem lopták).

    Abban tamogatlak hogy a vizfeju allamot szetrobbantsuk, de mi a biztositek hogy a vizfeju allam szerepet nem a vizfeju cegek veszik at? Egy egeszsegesen mukodo piacgazdasagban nagyon vizfeju cegek nem alakulnak ki. Na de hol mukodik a piacgazdasag egeszsegesen? Es pont az allami ellenorzes teljesen kikerulo cegek birjak ra a legtobb embert a nagy pazarlasra.
    A bankokat szidod? A bank <> allam. A bankot befektetocsoport birtokolja, amelyik profitot akar latni. Irdatlan kockazatokat bevallalnak, mert az allam (=a te meg az en ADOM) ott all biztositeknak a hatterben. A kapitalista rendszerben a cegek ugyanugy kilopjak az utolso fillert az allam zsebebol, mint ahogy azt a szocialista rendszrere szoktuk mondani. Semmi kulonbseg.
    A ceg (a hatalom) kilopja kozvetlenul, es kilopja kozvetve a zsebedbol a penzt.
    Mindezert az allam lenne okolhato?