• kozmate
    #60
    Nem.

    Tök mindegy, hogy te mit találsz logikusnak, meg hogy mit gondolsz egy IC-nél elsődleges célnak. A technikából adódik, hogy bármelyik ICnél, a felhasznált energia hő formájában távozik. A proceszornál a jelszintű kimenet tekinthető talán hasznos "teljesítménynek" de ez nyílván minimális, és végül ez is átalakul. Nem lesz tele a monitorod filmnézés után, a monitorkábelen bejutott elektromos jelekkel. Logikus, nem?

    Egy vinyó 5-8W teljesítményt vesz fel, egy DVD író írás közben 16W-ot, gondolom tudod, hogy melegednek is, nem is kicsit.

    A radiátort tekintve, a bemenő energia vagy kisugárzódik, vagy kimegy a kimenő csonkon. Az, hogy a létrejövő sugárzást minek nevezzük, megállapodás kérdése. A radiátor esetében infravörös sugárzás. Egy vörösre hevített vasdarabnál, a kisugárzott spektrum egy nagyon kis része átcsúszik a szemmel is felfogható tartományba, ezt éppen fénynek nevezzük. A radiátorod nem termel hőt, és nem is halmozódik fel benne energia hosszútávon. Kisugárzódik. A szobába, a csövön a földbe, az sajnálatos, hogy nem mind a szobába, ez a veszteség.