• psishock
    #45
    FLD:
    "Floppymeghajtó" dobodel

    aDannyboy:
    "nyilván azért kezdődött a bekezdés úgy, hogy "akinek profi háza van"
    ergo gagyi a házad :)"
    Jól vág az eszed, tényleg sajnáltam a pénzt "veszélyesebb" házra mert szertintem nem éri meg (azt a pénzt procira, memóva, karira is lehet fektetni), 1(2) nyitott oldal teljesen (és effektívebben) megteszi a szükséges hûtésti előkészületeket, és még nem is egy zajos megoldás. Nálam rettentő nagy a hőtermelés mert szinte minden komponens húzott, és a hdd-k is elég szépen gyarapítsák. 1-2 12" ventil egyszerûen nem tudná effektívebben ellátni a munkát mint az ugyanannyival halkabb oldal removal. Ez nem a "gagyi" háznak tudható be, csak a logikának. Már a geminII-en 2x12" van, és akkor még hol a többi? Egyszerûen nem győznék szusszal a hideg levegő supportozását és végül is csak oda jutnánk, hogy belső forrót kénytelenek újrahasznosítani.

    "bár hozzá teszem hogy lehet azért mert nálam sokat segít ha valami leszívja a három HDDről a meleget, plusz a tölcsér miatt a proci kinti levegőt kap, a többi meg jól elvan, mintha légmozgás nélkül fűtenék egymást"
    ehhh, csak kibújt a szög a zsákból. :) még az előbbiek mellet el kell mondanom a nyitott ház védelmére, hogy a geminnél eleve az egész alaplapodon mozgásban a levegő. A bal oldalról áramlik, és legnagyobb %-ban (és a legefektívebb ha) a jobb oldalon távozik, persze mindez ha hadják neki. Ebben az esetben a legjobb, ha a hdd hûtéssel is így jár el az ember, mert akkor kisegítik 1mást nem akadályozzák (balról jobbra légáramlat). Személy szerint 1 12" ventiller amit közvetlen a bal felükről szereltem megoldottam és nagyon szépen teszik a dolgukat 23-25 fokon (hőgutában 31-33). Ez (ebben az esetben) eleve emberibb és effektívebb megoldás mint a hdd-hûtők mivel azok az alaplap felé fújják általában a hőt, ez meg direktbe áramoltatja balról jobbra (negatív) behatás nélkül a többi komponensre.