Harry Potter and the Deathly Hallows
  • Kindred Blades
    Akkor világosítsunk :)

1. A netre felkerült könyv eredete:
    Hogy a Bloomsbury rendszerét feltörték, csak urban legend, ügyes hoax, a média persze vevő a hoax-okra, emlékezzetek csak az Amerikai História X kivágott jelenetére, ami persze soha nem is létezett, mégis mindenki szépen benyalta.
    Ami tény: Két könyáruház, a Deep Discount és a Levy Home Entertainment elkezdte a megjelölt időpontnál korábban szétküldözgetni az előrendelt példányokat, innen nyitva állt a kapu bárkinek, aki megkapta, és úgy érezte, ha már ő olvashatja, megosztja másokkal is.
    Ami ezt bizonyítja, hogy a Scholastic keményen fel is lépett az említett váddal a két online könyvesbolt ellen. (Effektíve ez a döntő érv a kikerült könyv valódisága mellett)
    A legtöbb helyről, melyeket nem kívánok reklámozni, letölthető az angol nyelvű példány, immár pdf formátumban.
    Mindenesetre Rowling kisasszony nem annyira magábafordulva, hiszen egy: feltörhetetlen biztonság nem létezik; kettő: súlyos milliókra (angol fontban persze) volt biztosítva a könyv. Ezt csak azért mondom, hogy ne kezdjük el nagyon sajnálni szegényt, szerintem számított rá mindenki, hogy így vagy úgy kikerül a könyv a kiadás előtt.

2. A könyv: Igen, ez a befejező rész, pont, vége.

3. Az esetleges folytatás: Amit kis hazánk olvasni vagy szöveget értelmezni nem tudó kedves cikkírói bejelentettek, az nem a Harry Potter - sorozat esetleges folytatása, hanem egyfajta gyűjtemény, háttéranyag a könyvek világáról, ezen gondolkodik Rowling.

4. További történetek: Azt pedig nem állította (tudtommal, nem követtem annyira a témát, de egy kapcsolódó interjút olvastam), hogy befejezi az írást, tervez további munkákat, csak a Potter - sorozatot fejezte be.