De még mindig az anyagi világról beszélgetünk, hé! Ez még mindig csak az a fázis, hogy megismerjük, kitanuljuk a módját, kísérletileg igazoljuk! Ezt szorgalmazom én is! Csak terjesszük ki a lélek, isten, telepátia, stb felé. Viszont az úgy néz ki, hogy ez nem megy. Vagy azért, mert nincs, vagy azért, mert képtelenek vagyunk rá hatni, ami a mi szempontunkból egyenlő azzal, hogy nincs.
Ha az agyunk kvantumszámítógép, akkor melyik agy/idegrendszer már nem az? Vagy egy gyűrűsféreg idegdúcai is már kvantumszámítógép? Mikor vált azzá?
Ez az egész elmélet nekem sántít. Link, esetleg? Ezekről a nanocsövekről? (Sosem hallottam még róla)
Én egy szóval nem állítottam, hogy a klasszikus fizika a tudomány csúcsa, ezt te próbálod folyton a számba adni. Nem.
A deerminisztikusságot úgy értem, hogy ha egy effektíven zárt rendszer képes lennénk egy pillanat alatt lemásolni, a megfigyelés időtartama alatt pontosan ugyanazokkal a hatásokkal hatni rá, akkor a két anyagkupac pontosan ugyanazokat a változásokat produkálná. Legyen az fakocka, vagy emberi agy. Szerintem.
Ezt nem a mai létező módszerekkel képzelem el, ahol már a megfigyelés is befolyásolhatja az eredményt, hanem egy "kvantumfényképező"-vel, ami 0 idő alatt feltérképezi a céltárgy összes információját. Aztán másolatot készít.
De mindegy, ez csak gondolatkísérlet, sosem fog kiderülni, hogy így van-e. Szerintem így. Ha valami megcáfolja, majd nem fogom ezt hinni. Csak úgy, puszira a kedvedért nem kezdek mást hinni.