• Dredd
    ezt szeretem, ha valaki nyitottan áll a dolgokhoz :)
    amúgy azért nem érted, mert még nem estél át rajta. Bár a dolog az, amit írsz -vegyi anyag a szervezetben- maga az élmény igencsak a tudatra/elmére hat.
    egyébként korántsem csak az érzékelésedet változtatja meg, sőt az csak az utazás (trip) elején tapasztalható, később teljes egészében tudati síkra terelődik az élmény, amikor az érzékelés már sokadrangú dolog. összefüggéseket látsz át, amelyeket eddig nem értettél, quasi "megvilágosodás"-szerű élmények fordulhatnak elő, úgy érezheted, hogy értesz mindent, és nincs több kérdés, amit fel lehetne tenni. minden, amit eddig tudtál vagy gondoltál egészen új megvilágításba kerülhet, és ez szokott egyes embereket megijeszteni. megjegyzem, hogy a filmekben rendkívül népszerű "tudok repülni ezért leugrom a hídról" jelenség ha létezik is, egyáltalán nem általános, én legalábbis sem magamon, sem senki máson nem vettem még észre, komolyabb adagok bvitele után sem, azért a beépített "életbentartó" mechanizmusunknál nem erősebb az anyag. ráadásul nagy mennyiségű adrenalin elnyomja ezt is mint az összes drogot, így ha veszélyes helyzetbe kerülnél, a szervezet egyszerűen lekapcsolja az LSD-t, ha ideiglenesen is.
    mindenesetre kifejezetten olyan élmény, amit nem tudnék nagyon sem leírni sem megmagyarázni, kb. a szerelemhez tudnám hasonlítani, még ha egészen más is az élmény gyökere: ezt is személyesen kell megélni, átélni, és így a saját személyiségeden átszűrve, vagyis kizárólag szubjektíven lehet értelmezni, ha lehet egyáltalán :)
    mindenesetre szerintem azoknak, akik komolyan elgondolkoznak az ilyen "lélek", "elme", "létezés", "Isten" témákon, érdemes szerintem legalább egyszer kipróbálni, még ha illegális is, mert a gondolkodás egy egészen új mezejét mutatja meg. :)