dez#260
"A kvantumszámítógép, mint a végső misztikum... :) Nem több, mint egy speciális analóg számítógép."
Ez nem igaz. Ja, már emlékszem, te voltál az, aki néhány éve azt bizonygatta, hogy a qubitek nem mások, mint véletlenszámgenerátorok. Nos ebből látszik, mennyire nem sikerült megértened az egészet. Pedig akkor egy a témában járatos fizikus is próbálta elmagyarázni, hiába.
"Még csak NP-teljes problémákat sem lehet vele megoldani, csak a kvantum-kiszámíthatókat. Talán prímszámot gyorsabban fogunk tudni keresni vele."
Tényleg, na ne mondd... "A kvantumszámítógépek legígéretesebb felhasználási területe az ún. nondeterminisztikus polinomiális (NP-teljes) problémák megoldása lehet."link
"This ability to explore a large number of states simultaneously has applications for a subset of a class of math problems called NP-complete. Those of you wanting to learn more about NP-complete problems can read more at Nobel Intent this afternoon, but their most important feature is that there are no algorithms that work consistently to find a solution to an NP-complete problem. This leaves brute-force testing of possible answers as the only generalized approach. The difficulty of solving an NP-complete problem is the foundation for the cryptography we all rely on to ensure the security of our transactions on the internet. But a 128-bit quantum computer could, via superposition, potentially test all keys at once, providing a rapid answer to an otherwise unapproachable problem."link
"Apropos, ha már számodra a QM az emberi tudás csúcsa"
Tudom, hogy szívből utálod a kvantummechanikát - mert alapvetően nem érted... De emiatt ne másokra haragudj már, ha kérhetlek.
"és lehülyézel másokat azzal, hogy fogalmuk sincs az egészről"
Kurvára nem hülyéztem le én senkit! Attól, hogy valaki nem ért valamihez, még nem hülye.
"kérdezek egy végtelenül egyszerűt, amit fizikus szakon első QM előadáson megtanulnál: fel tudnád írni ide fejből a Schrödinger-egyenlet teljes formáját? Netet használni nem ér, és magyarázd el a képletben szereplő jeleket is."
LOL. A képletek bemagolása, és olyan dolgok megértése, mint pl. a szuperpozíció, két különböző dolog.