• szivar
    A visszacsatolásos dologgal kapcsolatban. A visszacsatolás alatt nem azt értem hogy egy darab idegsejt van visszacsatolva valahova is többmilliárd soron realtime, hanem azt hogy agyi területek hatnak egymásra oda-vissza, elég komplex módon - persze nem egyidejűleg.

Bár különálló rendszerként tekinthetjük a motorikus funkciókért felelős részt, a látóközpontot, a tapintás értelmezésére szolgáló központot és a gondolkozásért felelős részt, egy cselekvés elvégzésére ezek közül mindre szükségünk van, méghozzá eléggé összehangolt állapotban. Például ha rámarkolsz egy tojásra, akkor kapásból 'visszacsatolás' lesz a tenyeredben lévő idegeken keresztül, a gerincvelőn illetve az agyon (itt még értelmezve lészen hogy tojást markolsz, az meg törékeny,stb) át egészen vissza az izmokat irányító idegekig. Újra meg újra. Erre próbáltam célozni.

"Kár, hogy ennek a szövegnek semmi köze ahhoz, amiről itt szó volt."

Én meg naívan azt szűrtem le hozzászólásaid zöméből hogy ezt így kell csinálni. Elnézésedet kérem ezért... De akkor amúgy mi a izéről is szól a #29? :O