• dez
    "Hm. Érdekes, mert azt fizikusok hozták létre, a(z anyagi világra vonatkozó) megfigyeléseik és elméleteik alapján. Nem varázslók és médiumok kotyvasztották túlvilági segítséggel."

Igencsak súrolja a dolog azt a határt, ha át nem lépi... Annyira extrém az egész, hogy sok fizikus, egyéb természettudós, és sok más ember el sem akarja hinni, amíg elé nem tesznek egy működő példányt. Ha konyítanál kicsit a kvantummechanikához, talán megértenéd, miért. És - bár már ez is leírtam, de sajnos a felét sem olvasod el, amit az ember ír - NEM TUDJÁK, HOGY MŰKÖDIK, CSAK MŰKÖDIK. Nyugodtan rá lehet mondani, hogy "varázslatos", és mindent felülmúl, amit az ember eddig csinált.

"Ezt még rajtad kívül senki sem állította"

Áhh, te csak tudod. Ismered az összes agykutató, és más a témával behatóan foglalkozó fizikus véleményét... Ugye? Hát az a helyzet, hogy a tudatot, mint tudatos átélés sok tudós különlegességként kezeli, és meg is van erre a jó okuk.

"mellesleg a relativisztikus fizika és a kvantummechanika _is_ az anyagi világunkra vonatkozik, így elég furcsa, hogy ezt te misztikusnak tartod."

A kvantummechanikáról írtam ezt. A kvantummechanikai "anyag" rég nem az az anyag, amit te ismersz. Érdekes, hogy úgy vitatkozol ilyen vehemensen, hogy fogalmad sincs az egészről.

"Pont az a lényege, hogy olyan dolgot villants, amire _nincs_ tudományos magyarázat."

A tudatos átélésre NINCS TUDOMÁNYOS MAGYARÁZAT. (Meg még sokminden másra sincs, amúgy, LOL.)

"És te itt lélekről, meg másik világba irányuló jelekről beszélsz."

Az idegrendszerben talált mikrotubulusok, mint valamifajta antennák ötletét v. teóriáját nem én találtam ki, hanem néhány agykutató vetette fel.

"Arra például nem, hogy ha ez minden sejtünkben megtalálható, akkor miért pont az agyam sugározna a segítségükkel az immatériumba?"

LOL, ez már az oktalan számonkérésed után volt. Amúgy meg kérdezd azokat, akik kitalálták. (Rajta, jelentkezz be szépen a megfelelő kutatói fórumra, stb.)

"Más tekintetben sem válaszoltál nekem, mással vitatkoztál a továbbmenő jelekről, meg faszomtudja. De mindegy."

Ehh, bocs, ha véletlenül kifelejtettem valami apróságot. De ha már itt tartunk, TE miért hagysz figyelmen kívül fontos dolgokat?

"Na, tipikus. Ennyi karakterből már példát is hozhattál volna. Nekem valahogy nem tört le a kezem 28.-szorra is feltenni a kérdéseket, amire még mindig baszol válaszolni."

Látom, a stílusodat egyre kevésbé tudod leplezni. Nem fogok a kedvedért mindent 5x leírni. Bazdmeg.

"Semmig gond egyébként, én egy hazug geci vagyok, te meg mindenre pontos és kimerítő választ adsz, mint az imént ki is derült.
    Csodás vitakultúra, gratulálok hozzá. Pont mint Mikike."

Na jó, most már ideje bevenned a nyugtatóidat, amit kedvenc neurológusod felírt.