cateran#139
"Ha én nagyon hiszek benne hogy sikeres és hosszú életem lesz, akkor a dolgok ugy rendezödnek, hogy nem lesz rá alkalmad, hogy lelöjj.Ha erösebben hiszel benne, hogy engem megölsz, akkor a dolgok ugy alakulnak, hogy tényleg lesz rá lehetöséged." Ezt úgye te sem gondoltad komolyan?:S
Néha valóban sikerül egyes embereknek "csodákat" véghezvinni és nagyon kis valószinűségü dolgokat megcselekedni, de szvsz hangyányit több kell hozzá, mint puszta akarat (az állat ha éhes jól akar lakni, de ha sérült és nem tud úgy vadászni mint addig,akkor hiába akar-nem tud!) A 80-as IQ-val megáldott csóri emberkék is sok mindent szeretnének,(pl. nagyon gazdagnak lenni,stb.) ám a fizikai korlátok -sajnos-ebben nem kicsit hátráltatják!
Optimista-pesszimista? Hmmm ilyen szempontból elismerem szűklátókörü vagyok....az eddigi élettapasztalatom azt mutatja,hogy a túlzott optimizmus egyenlő az ostobasággal és a naivitással, szvsz keverni kell a 2-t:) Reméld a legjobbat, de készülj a legrosszabbra...úgy nem érhet kellemetlen meglepetés;)
Amúgy a technikai fejlődést nem a hit segítette,hanem a környezetünk és annak szabályainak logikus megismerése! A tudosok sokmindenben hisznek,de pusztán a hit nem segíti őket abban, hogy elörébb lépjenek, max alapot adhat...ami aztán vagy helyes vagy nem helyes útra tereli őket (lehet abban hinni, hogy lehet csinálni AG járművet, még az akarat is meglehet,de ha nem párosul megfelelő szakmai tudással (és zsenialitással)akkor nem lesz belőle semmi! A számítógép sem pusztán hitből és akaratból jött létre:) Azaz hit,akarat,tudás,szerencse kellenek az életben:)Persze szigorúan szvsz;)