teddybear#16
Személyszerin én leginkább ateista vagyok, de még ennyire sem érdekel a vallás. Viszont mindíg zavartak azok, akik kötelezően előírják nekem a temlpombajárást. Erkölcstelenek, mert tesznek az én személyes jogaimra. És az irániaknak van egy-két olyan húzásuk, ami az itteni szokásokkal nagyon ütközik. Pl. náluk most kellett utasítani a vallási rendőrséget, hogy túl sok embert vernek agyon, ezért adják át a letartóztatottakat a normál rendőröknek.
Azt akartam mondani, amit láthatóan nem értettél meg, hogy egy adott történelmi eseményt csak az adott társadalomi viszonyok alapján lehet megítélni. A nagaszakii, és a hirosímai bombatámadás egy igen véres háború befejezését jelenti, illetve már a következőre készültek, az oroszokkal. Hogy most már a tájékozottabb emberek súlyos bűnnek tekintik, az normális dolog, szerintem legalábbis. De akkor a túlnyomó többség csak fellélegezett, mert vége lett a hosszú lidércnyomásnak, az is biztos.
Ami meg az ártatlanokat illeti: hát sajnos mindíg a vétlenek szenvednek a vétkesek helyett. Hitler is csak a háború végén lett öngyilkos, de a többi vezető ágyban, párnák közt halt meg.