Mit lehet csinálni hogy ne kelljen otthon üllni?
  • Tinman #140
    Hozzászokunk mi is, vagy megszökünk.
    Magunknak köszönhetjük...

    Természetesen tudom, hogy a meleg hatására, nő a vérnyomás, a szív pedig gyorsabban kell, hogy dolgozzon, de naponta vannak szívrohamos esetek, csak ha éppen 20 fok van, akkor nem fogják a melegre.
    Igen, lehetséges, hogy a melegtől haltak meg ketten, de éppen úgy igaz lehet az is, hogy nem attól.

    A média folyamatosan hisztériát kelt! Mindenhol azt szajkózzák, hogy "bexarsz" olyan meleg van. A pszichológia már pedig olyan, hogyha folyamatosan azt hallod, hogy ma rosszabb nap lesz, mint tegnap, akkor hajlamos leszel el is hinni és valóban rosszabb napod lesz.

    A médiában ezt kellene hangoztatni: Itt a kánikula, irány a tópartok, folyók, strandok. A napon nagyon vigyázzanak, mert az UV sugárzás magas, lehetőleg 11 és 15 óra között ne tartózkodjanak a napon.
    Bár hazánkban, 35-38, sőt egyes helyeken akár 40 fok fölé is csúszhat a hőmérő higanyszála a mediterrán országokban ez szinte megszokott... fogyasszanak sokkal több vizet és gyümölcsöt.

    Ehelyett ez hallod:
    -Megdőlhetnek az évszázados melegrekordok.
    -Budapesten olvad a bitumen ezért nem járhatnak......
    -Hétvégén is meleg lesz, sőt melegebb, de hétfőtől még mindig nagyon meleg lesz...
    -Hőségriadó.
    -Vizet osztanak.
    -Paks teljes terhelésen.
    -Ennyi és ennyi ember már meghalt.

    Én is végigmelóztam a hetet, ráadásul az esetek 50%-ban céges autóba ültem, amiben amúgy sincs légkondi és nem sírt a szám.
    Kicsit unalmas már, hogy mindenki azt hajtogatja, hogy jaj megdöglök olyan meleg van, közben meg 100 kiló és évtizedek óta nem sportolt egy percet sem.