• braaa
    elöbb ment rá egy 10

na akkor én igy szoktam:
    1. (az első és legfontosabb pont , ezen múlik kb. 80-90%ban a kép, a többi az már csak...) a megfelelő sourceok keresése: szóval nemcsak az arc állására kell figyelni (arra mondjuk nagyon), hanem a többi dolog (árnyék az arcon, a bőr "állaga"), én nemigen szeretek Free Trasform-olni útólag a fejen, csak egy mimimálisat, de azt is csak FÜGGÖLEGES vagy VÍZSZINTES irányban, de azt is csak ha nagyon muszáj (mondjuk az alsó kép álla alálóg a felső állának , ilyesmi) szóval ha találtál két megfelelő képet, a többi már gyerekmunka
    2. én nem szoktam soha körbe vágni a fejet, négyzetkijelöléssel átrakom, majd leveszem az opacicity, beigazítom, majd a fej ből nem oda illő dolgokat nagyjából lassoval (nem kell pepecselni,két sec alatt körbehuzod aztán kész), de ugy huzd körbe hogy az alsó réteg haj/bőr elválasztásvonala fölött legyen

(ja és ami fontos és most jut eszembe: NE DEL-lel törölgess, hanem maszkold feketére a nem odaillő dolgokat!!!!!!!!!!!)

3. veszel egy jó nagy 0% softos 10-15%opacitys brush-t, és azzal haj és a bőr találkozásánál végigmész KURVASOK kattintással, hogy ne egy konkrét elválastás látszodjon, hanem a felső bőr és az alsó "áttünéssal" mennyen át a másikba (szóval a lényeg : 10-15%opacitys 0%softbrush+soksok kattintás)
    4. az állánál ugyanaz mint a 3. csak, ne annyira soft brussal, 30-40%, ami épp jó
    5. ezért kell a mask: a mask layeren az arc különbözö résziit (a hajjal találkozása, a háttérrel, és a nyakkal) külön-külön kijelölve gaussain blurozás:
    - a haj ás homlokra nagy blur
    -az áll részre jóval kisebb
    - a háttérel annál is kisebb
    (de ez mindig igy van, próbálgati kell)
    6. én a végén meg mindig rárakok egy Levels/Brightness&cntrs/hue&saturation/Color balance adjustment-layercsomagot, és azon finomitgatok

ennyi lenne, nemtudm érthető lett-e, szóval a lényeg: MEGFELELŐ SOURCE + MASK LAYER + KIS OPACITIS SOFT BRUISH