\"Csak amikor az utolsó fát kivágták,

Csak amikor az utolsó folyót megmérgezték,

Csak amikor az utolsó halat megfogták,

Csak akkor fogod látni azt, hogy a pénzt nem lehet megenni.\"

Cree indián jóslat
  • norbre
    Lehet köze a felszerelésnek is de talán csekély.. a megfelelő felszerelés hiánya rákényszeríthet kockázatos megoldásokra is vész, vagy ahhoz közeli helyzetben

Persze profikkal is megtörténhet, de nem hinném hogy ugyan olyan százalákban..
    Másfelől pedig nem kellene sokat keresgélnünk, hogy olyan embereket találjunk akik azt gondolják elegendő ismerettel, felszereléssel vágnak neki látszólag könnyű magashegyi túráknak csak azért mert mondjuk elvégeztek egy alapfokú magashegyi tanfolyamot, vagy mert csak "bátrak", vagy csak azt gondolják hogy egy jó bakancs meg egy meleg kabát mindenre elég.. én legalábbis tudnék neked mutatni..

"A hegységben évente 10-15-en halnak meg, többségük azért, mert nem veszik figyelembe az időjárási körülményeket, vagy letérnek a kijelölt ösvényekről".

nem a hegygerinc a lényeg, hanem nem kell mindig menni, főleg ha tudvalevő hogy lavinaveszélyes az adott terület, vagy ha mondjuk tudom hogy nem tájékozódtam eléggé..
    nem ismerem a konkrét történet minden részletét, de nem egy olyan beszámolót hallottam már tapasztalt vezetőktől ami arról szólt hogy tudvalevő volt hogy romlanak a körülmények így kockázatos a továbbhaladás, de egyes társaságok vezetői mégis a "ha már itt vagyunk akkor nem adjuk fel", "nehogymár lemenjek hamarabb", "nehogymár ne menjünk fel" verziót választották.. persze olyan is van amikor a szerencse az ember mellett áll..